[Çözüldü] Steam güncelleştirme uyarısı ve kütüphanenin silinmesi

Başlatan earas, 27 Nisan 2016 - 09:04:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

earas

Steam'de birbiriyle alakalı mı anlayamadığım 2 tane sorunum var. Bilgisayarda 2 disk bağlı. Birinci disk 240 GB SSD ve sadece ubuntu 16.04 kurulu. İkinci disk ise 500 GB HDD ext4 formatında ve sadece torrent, sanal makina diski ve steam oyunlarını depolamak için kullanılıyor. Üzerinde işletim sistemi vs yok.

1. sorun şöyle:
Steam kütüphaneme ikinci diskimde bir klasör açıp orayı ekledim ve varsayılan yaptım. 4 tane de oyun indirdim. Ancak bilgisayarı kapattıp açtığımda (steami kapatıp açtığımda değil) diğer diskimdeki kütüphaneyi kaldırıyor ve dolayısıyla oyunları görmüyor. Her seferinde başka bi boş klasör açıp kütüphane olarak tanıtmak ve dosyaları oraya taşımak zorunda kalıyorum. Diski henüz tanımadan açıyorumdur falan dedim açmadan önce diski kontrol ettim içine girdim vs ya da açmadan önce 20 dk vs bekledim ama sonuç aynı. Zaten açar açmaz görüyor diski.


2. sorun şöyle:
Steam açılışta güncel olmadığını söylüyor. Bu problem ilk soruna da mı neden oluyor yazılımda mı bi sıkıntı var anlayamadım. Güncelleştir dediğimde sürüm güncel diyor ama her açılışta bir adres veriyor güncel paketi edinmem için. O pakette ubuntunun depolarına ekli zaten.
Güncelleme uyarısı:

Güncellediğimde verdiği sonuç:

steam sürüm bilgisi:




plazma

Kütüphanedeki oyunların kaybolması/silinmesi ile ilgili bir durum vardı, yanlış hataırlamıyorsam böcek(bug) kaydı olması lazım bulabilirsem eklerim, şunlarda kenarda dursun :

https://steamcommunity.com/app/221410/discussions/0/626329820827990892/
https://www.reddit.com/r/linux_gaming/comments/2777iw/soooo_steam_just_rmd_my_200_game_collection/
https://github.com/ValveSoftware/steam-for-linux/issues/3409
https://steamcommunity.com/app/221410/discussions/0/622954023415887569/
http://steamcommunity.com/app/221410/discussions/0/622954747301583383/

İkinci diskte şifreleme var mı? Oyunları indirdikten sonra bir dizine yedeğini alın en azından tekrar silinmesine karşın yedekten geri yüklersiniz. Sembolik linkten dolayıda silinen olmuş, steam güncellendikten sonra kütüphanesi komple silinende olmuş böcek dediğim sorun buda, birez derinlemesine inceleyelim bakalım çözebilecekmiyiz.


earas

Linkleri tek tek inceleyeceğim. Ancak oyunlarım silinmiyor yanlış anlaşılma olmasın. Kütüphanedeki link siliniyor. Linki tekrar eklediğimde oyunlarımı hatta o an yarım kalmış indirmelerim geri geliyor. Oyunlar silinmiş gibi gözüktüğünden bende ilk öyle sandım ama kütüphane linkinin kaldırılmasıyla alakalı o. Sadece linki tekrar eklerken boş klasör açıp eklemem gerekiyor çünkü dolu klasörü kütüphane yapamıyorsun. game ve game2 adında klasörler açtım. Sırayla bi ona bi diğerine taşıyorum oyunları :D

Bu arada ikinci diskte şifreleme yok.

bugra9

Alıntı YapSadece linki tekrar eklerken boş klasör açıp eklemem gerekiyor çünkü dolu klasörü kütüphane yapamıyorsun.
Yapabiliyorsun sadece doğru dizini göstermen gerekli. Eğer hata verirse bir üst dizini seçmeyi dene.

earas

Alıntı yapılan: bugra9 - 27 Nisan 2016 - 13:44:30
Alıntı YapSadece linki tekrar eklerken boş klasör açıp eklemem gerekiyor çünkü dolu klasörü kütüphane yapamıyorsun.
Yapabiliyorsun sadece doğru dizini göstermen gerekli. Eğer hata verirse bir üst dizini seçmeyi dene.
Hiç bir dolu klasörü kabul etmiyor. Bu bir sorun değil Windows'ta da böyle. Boş klasör açıp kütüphane yapıp oyunları oraya taşıyorum. Sorunum kendi kendine eklediğim kütüphaneyi siliyor olması.

bugra9

Örneğin ben de steam oyunları "~/Uygulamalar/Linux_Oyunları/steamapps/common" dizini içerisinde bulunuyor. Ben steam'e sonradan bu yeri kaydetmek istediğimde adres olarak "~/Uygulamalar/Linux_Oyunları" dizinini gösteriyorum ve sorunsuz olarak oyunları tanıyor. Eğer "~/Uygulamalar/Linux_Oyunları/steamapps" gibi farklı bir adres gösterirsem sende ki hatanın aynısını veriyor. Belki bilgisayardan bilgisayara farklılık gösteriyordur ama sanki steam gösterilen dizinin boş olmasını ya da içinde sadece steamapps klasörünün olmasını istiyor gibi geliyor.

earas

Anladım ama ben de ana klasörü gösteriyorum zaten steamapps veya içindeki başka klasörü değil. Yalnız test ederken şunu farkettim klasörü bir kez varsayılan kütüphane yapmışsan içinde dosya varsa bile tekrar ekleyebiliyorum. Yani yeni klasör açıp taşımama gerek kalmadı. Ancak benim sorunum zaten taşıma zahmetinden kurtulmak değildi. Kütüphanenin kendi kendine silinip durması.

@plazma
Tüm linkleri inceledim. Benzer ama farklı sorunlar. O yüzden çözümleri de işime yaramadı. Ancak test ederken önemli bir ayrıntı farkettim. Sadece ikinci diskimdeki kütüphaneleri restart sonrası siliyor. SSD olan disk üzerine de kütüphane açtım ve reboot ettim ancak onun üzerindeki kütüphane silinmedi, ikinci disk üzerine açtıklarım silindi. Steam yazılımında sorun olsa ilk diske oluşturduklarımı da silerdi diye düşünüyorum. İkinci disk sağlıklı ve yeni bir disk. USB değil sata üzerinden bağlı, herhangi bir sorunu yok. Yeniden başlattıktan sonra steam diskte neyi algılayamıyor olabilir?


bugra9

Belki 2. diskin nasıl bağlandığıyla alakalı olabilir.
cat /etc/fstab
komutunun çıktısını aktarabilir misin?

earas

Tabii, çıktı şöyle:

# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
# / was on /dev/sda2 during installation
UUID=08f29034-9af9-4e95-bcc3-69fb3ca42842 /               ext4    errors=remount-ro 0       1
# /boot/efi was on /dev/sda1 during installation
UUID=2DFE-70C6  /boot/efi       vfat    umask=0077      0       1
# swap was on /dev/sda3 during installation
UUID=86ad98e2-27af-4554-9dcd-119b10e34be2 none            swap    sw              0       0

bugra9

2. disk bilgisayar açılırken bağlanıyor diye düşünmüştüm ama görünüşe göre sonradan kendin bağlıyormuşsun. Benim aklıma bir şey gelmiyor ama son olarak şunu sorayım, aşağıdaki durumda sonuç ne oluyor?
Steam'i açtın ve 2. diskteki kütüphane klasörünü ekledin. Daha sonra steam'i kapatarak diskin bağını kopardın ve tekrar bağladın. Steam'i tekrar açtığında kütüphane silinmiş oluyor mu?

earas

Hayır ikinci diski ben hiç bağlamıyorum? Ya da bağlamak için bir şey yapmıyorum diyeyim. Disk bağlı geliyor ya da en azından diske tıkladığımda açılıyor diyeyim.

Steam i kapatıp diskin bağını koparıp tekrar ekledim ve steami açtım. Kütüphane silinmedi.
Steam i kapatıp diskin bağını koparıp öyle steam i açtım ve kütüphane silindi.

heartsmagic

Tıkladığında  bağlanıyor işte, kendisi bağlanmıyor yani açılışta. Sorun ondan kaynaklanıyordur muhtemelen. Diskler uygulamasını aç, diski bir yere kalıcı olarak bağla. Sonrasında her açılışta bağlı olarak gelir.

fstab eklemesi ile de yapılabilir ama görsel anlatım isteniyor genelde, daha kolay ayrıca :) fstab için satır eklenecek, bağlama dizini oluşturulacak falan.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

earas

Bana da sorun bu olabilirmiş gibi geliyor. Mesela o diskte sanal makinaların diskleri de var. İlk sanal makinayı açmaya çalıştığımda diski görmüyor. Bir kez diske girmiş olmam gerekiyor.

Disk ayarları önceden böyleydi:


Şimdi böyle:


Ama bu ayarlarla PC açıldığında bağlanmış olmuyor. Bağlı gibi gözüküyor fakat vm de yine diske bir kez girmediğimde diski bulamıyor. Steam de aynı şekilde. Bir yerde eksiklik mi var?


heartsmagic

Böcek eski ama tarif güzel oradaki. Bağlama noktası olarak da bence de /mnt değil de /media kullanılabilir. İsmini de istediğin bir şey verebilirsin. 
Hiç olmadı elle fstab dosyasına işleriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

earas

Diskin bağlanma seçeneğini görseldeki gibi (otomatik bağlamayı kapatıp başlangıçta bağla diyerek) yaptıktan sonra kütüphane sorunum tamamen düzeldi. Bu işin %90lık kısmıydı. Konuya etiket koymadan önce güncelleme uyarısıyla ilgili (ilk mesajdaki 2. sorun) bir çözüm öneriniz var mıdır? Onu da halledersek tamamdır.

heartsmagic

https://github.com/ValveSoftware/steam-for-linux/issues/4321

Demiş ki buradaki bir arkadaş:
https://github.com/ValveSoftware/steam-for-linux/issues/4321#issuecomment-213225201

Alıntı YapSteam'i kaldırdım (steam ve steam-launcher paketlerini yani), eklediğim depoyu da sildim, sonra Steam'i Ubuntu'nun kendi depolarından kurdum (multiverse).

Sen Steam'i nereden kurmuştun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

earas

Ben steam'i kendi sitesinden .deb uzantısını indirip kurdum. Zaten küçük bi dosya iniyor ve çalıştırdığında her şeyi kendisi çekiyor sunucusundan.

Tschrock adlı arkadaşın dediğini yapsak indirilmiş oyunlar için sıkıntı olmaz mı? Onların yedeğini almak gerekir mi?

plazma

Olabilir sıkıntı siz her ihtimale karşı oyun kütüphanesini yedekleyin.

earas

Aynen söylenilen şekilde yaptım. Steam paketlerini kaldırdım, steam in kendi deposunu da kaldırdım, ubuntu multiverse deposunu ekleyip steam i oradan yükledim ve güncelleme sorunu çözüldü. Oyunların yedeklerini de almıştım ancak ayrı bir diskte tuttuğum için kütüphane dosyalarım aynen kaldı. Tekrar orayı gösterdim tüm oyunları gördü hiç bir sorun yaşamadım.


@bugra9, @plazma, @heartsmagic yardımlarınız için teşekkürler.