[Çözüldü] Python silme sorunu

Başlatan rhoaides, 26 Nisan 2016 - 18:28:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rhoaides

Merhaba arkadaşlar xubuntu 14.04'e geçtim ve herşeyi yerli yerine oturttum derken python 3.5 sürümünü kurmak için internette arama yaptım. Şununla karşılaştım;

sudo add-apt-repository ppa:fkrull/deadsnakes
sudo apt-get update
sudo apt-get install python3.5

Bunu yapınca python 3.5.x serisi yüklendi. Amacım terminal'e python3 yazınca 3.4.x sürümü değilde python 3.5.x sürümünün çıkmasıydı bunun için üstte bulduğumun devamı olarak aşağıdakileri yapınca işler sarpa sardı.

cd /usr/bin
sudo rm python3

Bunun sonucu olarakda xubuntuda ayar yöneticisinde dil desteğine vb birkaç şeye girmeye çalıştığımda "/usr/bin/gnome-language-selector" alt süreç çalıştırılırken hata oluştu (Böyle bir dosya ya da dizin yok) hatası ile karşılaştım nasıl düzeltebilirim?

yazilimci_adam

alias kullanabilirsiniz.

alias python=python3.5

bunu bash_aliases ya da bashrc dosyanıza eklerseniz python yazınca 3.5 sürümü gelir

rhoaides

Alıntı yapılan: yazilimci_adam - 26 Nisan 2016 - 20:14:15
alias kullanabilirsiniz.

alias python=python3.5

bunu bash_aliases ya da bashrc dosyanıza eklerseniz python yazınca 3.5 sürümü gelir

verdiğiniz cevap için teşekkürler ancak benim asıl problemim ilk mesajımdaki ikinci kodu yazdığımda /usr/bin içerisindeki python dosyasının silinmesi ile oluşan sorun bunu çözmem gerek dil ayarlarına vs giremiyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Nisan 2016 - 21:38:16

Sorunu çözdüm arkadaşlar. Bu sorunu yaşayabilecek arkadaşlar için çözümü şu şekilde;

sudo ln -sf /usr/bin/python3.4 /usr/bin/python3

eronis

1- Python'ı yükseltme amacın neydi ?
2- Eğer güncel paketleri kullanmak istiyorsan/ihtiyacın varsa neden manjaro kullanmıyorsun ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

rhoaides

Alıntı yapılan: eronis - 26 Nisan 2016 - 21:44:30
1- Python'ı yükseltme amacın neydi ?
2- Eğer güncel paketleri kullanmak istiyorsan/ihtiyacın varsa neden manjaro kullanmıyorsun ?

Python'un güncel sürümünü kurmak istedim çünkü python programlama ile uğraşıyorum windows'tan sıkılmıştım linux'a da tecrübem vardı. Manjorayı daha önce kullanmadığım için ve bu aralar vizeler ve pythonla uğraştığımdan dolayı manjoraya alışmak için gerekli zamanı bulamayacaktım. Ayrıca terminale python3 yazdığımda python 3.4.x sürümü çıkıyordu ben python 3.5.x sürmünü yükleyip terminalden python3 yazınca 3.5.x sürümünün gelmesi için uğraşmıştım ve uğraşım sonuç verdi şu anda bir sıkıntı yaşamıyorum.