Dell laptop ubuntu 12.04

Başlatan iyiy, 24 Nisan 2016 - 16:25:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iyiy

Merhaba  yeni  dell laptop aldim ubuntu 12.04 surumlu    onu 16.04 yuksetmek istiyorum   yaardimci olabilirseniz  sevinirim

Tilki

Bilgisayarınız hayırlı olsun. Maalesef 12.04'ten 16.04'e güncelleme ile geçemezsiniz. Verilerinizi yedekleyip 16.04'ü sıfırdan kurmalısınız. 

iyiy

14.04 gecebilirmiyim ?  ondan sora   sirayla grciyigim

Tilki

Bakın bu olur. Güncelleme yöneticisini kontrol edin. Sizi 14.04'e yükseltme için uyaracaktır. Yalnız 14.04'ten 16.04'e yükseltme için mesaj çıkmayacaktır. Henüz otomatik yükseltme devrededeğil. Bildlğim kadarıyle 16.04.1 sürümü ile aktif olacak.

iyiy

iste o 14.04  yuksetmek icin o mesaj  cikmiyor  terminalden  yukeyebilirmiyim ?

Tilki

http://www.omgubuntu.co.uk/2014/04/upgrade-ubuntu-14-04-12-04

Yukarıdaki sayfayı inceleyebilir misiniz? İşinize yarayabilir sanırım.

iyiy

ben update manager  giriyorum ama update manager de  cikartimoyr 14.04 surumunu yukligim

sinan54

En sağlıklısı temiz kurulum yapın 12.04 üzerinde kurulum cd'si veya usb belleğini hazırlayın 16.04 kurun,hem daha kolay hem yükselmede olabilecek sorunlarla karşılaşmazsınız.

iyiy

tama 14.04   yukliyordum  birden kapandi  ve  actigimda siyah ekranla karsikarsiya kaliyorum  16.04 kurulum ypasam sorun giderilirmi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Nisan 2016 - 20:14:29

Alıntı yapılan: iyiy - 24 Nisan 2016 - 20:09:47
tama 14.04   yukliyordum  birden kapandi  ve  actigimda siyah ekranla karsikarsiya kaliyorum  16.04 kurulum ypasam sorun giderilirmi ?

sinan54

12.04'ü 14.04'e yükselttinizmi,yoksa temiz kurulummu yaptınız?Yükseltme işleminde problemler olabilir. Sonuçta 14.04 çıkalı 2 yıl oldu

iyiy

yukseltme  islemi  yaptim 12.04  14.04   suan 1604 indirip  kurulum yapicam problem  cozulurmu? ve usb  yazmayi dusunuyorum  bir program onebilirmisiniz  linux mint icin?

sinan54

Büyük ihtimal sorun çıkmaz,yalnız bilgisayar donanımınız bilinmediğinden kesin * bir şey söylenemez.En güzeli kurulumu yapın hatta kurmadan önce sistemi kullanabilirsiniz.Ben lubuntu kurdum F1 veF2 seçenekleriyle dil ve klavye ayarlanıyor.Sistem ağınızı hemen görecektir internete girebilirsiniz.Gpardet le kurulumdan önce disklerinizi yapılandıra bilirsiniz.Kurulumda acemi iseniz''ubuntuyu
12.04'ün üzerine kur'' veya ''diski sil ubuntuyu kur'' gibi seçeneklerinden birini işaretleyerek kurulumu yaparsınız.
1.Unetbootin 2.mintstick 3.susestudio imagewiriter Ben 2 ve 3'ü öneririm.

iyiy

zaten  bugun aldil laptop bu  ubuntu yukluydu ama mecburer kurulum yapicam

sinan54

Bilgisayarın tam adını yazarmısın (dell'in hangi modeli)

iyiy

Universal-USB-Installer-1.9.6.4 buna benzer   bir program var mi linux mint icin?

sinan54

O dediginiz windows tarafında kullanılıyor heralde,iso dosyasını windowsta yazdıracaksanız kullana bilirsiniz.Linux üzerinde yazacaksanız bir sürü program var.İnterneten araştırın,hatta terminal üzerinden'de kalıbı yazdırabilirsiniz.Yazılım kurmanıza gerek kalmaz.

iyiy

terminal uzerinde nasil yazabilirim?

sinan54

dd bs=4M if=/dosya-yolu/kurulum yapılacak.iso of=/dev/sd?
Soru işareti olan yere usb'nin harf etiketi yazılacak.Bellegi taktıktan sonra Gpardet proğramı ile ögrenebilirsiniz.(sdb-sdc) gibi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Nisan 2016 - 21:29:24

Burayıda inceleyebilirsiniz.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu_ISO_dosyas%C4%B1n%C4%B1_USB_belle%C4%9Fe_yazd%C4%B1rmak

iyiy

kmut calismiyor bir program onerbilirmisin?

sinan54

Komutta ''sudo'' kullanacaksın dosya yolunu doğru yazacaksın,usb bellek yazılana kadar bekliyeceksin,sana işlem yapılmıyor gibi gelebilir aslında iso dosyası yazılıyor.Neyse sen en güzeli ''mintstick''
programını kur.Yazılım merkezi veya synaptic'ten kurabilirsin,veya buradan http://packages.linuxmint.com/pool/main/m/mintstick/ Dep paketini indirip Gdebi ile kurulumunu yapabilirsin.
not:Usb belleğin fat 32 formatında olmalı Gparted ile formatlaya bilirsin
Usb bellegi taktıgında Mintstick porgramını açınca üstte 2 adet ufak pencere  görürsün birinden iso dosyasını diğerinden belleği işaretlersin ''write'' yazısı etkinleşir,yazıya tıklayarak yazdırma işlemi başlar.

heartsmagic

Komut çalışır, doğru uygulaman lazım. Eğer kod bölümünden "Seç" diyerek kopyalıyorsun öyle yapma, fare ile seç kopyala ve yapıştır.
sd? kısmını doğru seçmen lazım, yanlış uygularsan seçili olan diski sıfırlar. Komuttan sonra bir de:
synckomutnu uygula.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.