xubuntu güç yönetimi sorunu

Başlatan biziz, 24 Nisan 2016 - 14:13:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

biziz

Xubuntu'da kapak kapatıldığı zaman hiçbir eylem yapılmamasını sağlayabilir miyim, yapılabiliyorsa nasıl yapabilirim?

dj_psk

Güç ayarlarına gir, orada kapak kapatıldığında yapılacak olanlar yazıyor. Hiç bir işlem yapma seçeneği seç bu kadar.
İnadına değil daha iyi olduğu için Linux!

biziz

Öneri ve ilgi için teşekkürler fakat seçeneklerde sadece Ekranı Kapat, Askıya Al, Ekranı Kilitle seçenekler var, hiçbir şey yapma yok. Bu seçeneği koyma şansı var mıdır veya başka ne yapılabilir?

heartsmagic

Ekranın kapanmasını neden istemiyorsun? İlla öyle yap demek doğru değil belki ama zaten kapanması iyi bir durum, muhtemelen kapağı açtığında yeniden açılacaktır.
Xubuntu mousepad mi kullanıyor metin düzenleyici olarak? Eğer öyleyse:

sudo -H mousepad /etc/systemd/logind.conf
ile dosyayı aç ve
HandleLidSwitch=ignore
eklemesi yap ya da var olanı değiştirip başındaki yorumu kaldır. İşe yarar mı bilmiyorum ama bir şansımızı deneyelim. Değişiklikten sonra sistemi yenide başlat.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

biziz

Belgeyi açtım ve HandleLidSwitch=suspend satırını HandleLidSwitch=ignore olarak değiştirdim ve kaydettim fakat bir değişiklik yok. Nedeni ise; birincisi kapağı kapattıktan sonra ekran kapannca, kapak kaldırıldığın da ekran her zaman açılmıyor ve güç düğmesinden tamamen kapatmak zorunda kalıyorum ikincisi ise bilgisayarı harici br ekrana bağladığım zaman kapak kapalı kullanabilmek istiyorum ki kapak kapandığın da harici ekrana görüntü gitmeye devam etsin. İlginze teşekkürler.

heartsmagic

Anladım. Şimdilik önerim bu yöndeydi, biraz daha ayrıntılı bakmak gerekecek buna sonra. Bir ilti geçersen başlığa sonrasında görmüş oluruz.

bugra9

Alıntı YapBelgeyi açtım ve HandleLidSwitch=suspend satırını HandleLidSwitch=ignore olarak değiştirdim ve kaydettim fakat bir değişiklik yok.
Daha sonra bilgisayarı yeniden başlattın mı? Gerçi bende de işe yaramadı.

bugra9

/etc/UPower/UPower.conf dosyasında IgnoreLid=false olan satırı IgnoreLid=true olarak değiştirince bende işe yaradı.

biziz

Alıntı yapılan: bugra9 - 25 Nisan 2016 - 02:11:34
/etc/UPower/UPower.conf dosyasında IgnoreLid=false olan satırı IgnoreLid=true olarak değiştirince bende işe yaradı.

Söylediğinz değişikliği yaptıktan sonra kaydetmek istediğim de erişim engellendi mesajı çıkıyor ve belgeyi kaydedemiyorum. Sizin nasıl yaptığınızı sora bilir miyim?

bugra9

sudo -H mousepad /etc/UPower/UPower.conf

biziz

Alıntı yapılan: bugra9 - 25 Nisan 2016 - 10:17:53
sudo -H mousepad /etc/UPower/UPower.conf

Teşekkürler, kapak kapatıldığı zaman ekran kapanıyor gene ama kapağı açtığım zaman ekran açılıyor tekrar, o sorunu çözdük, tekrar teşekkürler fakat ekran kapak kapatıldığı zaman kapanıyor ayrıa güç yönetiminde kapak kapatıldığı zaman yapılacak seçenekler menüsü de kayboldu, şu an onunla ilgili güç yönetiminden işlem yapamıyorum. Ekranın kapanması hala devam ediyor yani.

bugra9

Aynısı bende de oluyor. Ekranın enerjisinin donanımsal olarak kesildiğini düşünüyorum ki ekrana bakılmayacak ise batarya süresini uzatmak için ekranın enerjisinin kesilmesi mantıklı değil mi? Ekranın enerjisinin kesildiğinden işletim sisteminin haberi yok gibi çünkü kapağı tekrar kaldırdığında en ufak kasma veya gecikme olmadan ekran tekrar açılıyor. Tabi bunlar bir varsayım. Ekranın enerjisinin kesilmesinin yukarıda saydığın nedenlere bir etkisi var mı, kendim denedim ve bir etki göremedim.

Alıntı Yapgüç yönetiminde kapak kapatıldığı zaman yapılacak seçenekler menüsü de kayboldu, şu an onunla ilgili güç yönetiminden işlem yapamıyorum
Zaten kapak kapatıldığı zaman hiçbir işlemin yapılmamasını istemiyor muydun? Seçeneklerin geri gelmesi için değişiklikleri geri alman lazım.

Daha basit bir çözüm yolu varsa bilenler yazacaktır.

heartsmagic

İstek biraz çetrefilli o nedenle sorun yaşanıyor sanırım. Zira ortada bir de harici ekran var. Hani kapak kapatıldığında hiç görüntü gitmesin denmesinin sebebi bu. Birileri düşünüp de buna çözüm bulmuş mudur bilemiyorum açıkçası.

biziz

İlk olarak güç seçeneklerinde kapak kapatıldığı zaman yapılacaklar menüsü gelsin diye bir talebim yok, sadece yapılan değişiklik sonucunu yazmamın yararı olur dedim. Aslında yapmak istediğim basit, kapak kapatıldığı zaman ekran kapanmayacak, bunu da harici ekrana görüntü aktarımı devam etsin diye istiyorum, windows da bunu yapabiliyorsunuz, güç seçeneklerinden ekran kapatıldığı zaman birşey yapma diyerek sağlanıyor, benzeri xubuntuda da olur diye düşünüyorum. Yardımlar için tekrar teşekkürler.

heartsmagic

xfconf-query -c xfce4-power-manager -p /xfce4-power-manager/lid-action-on-ac

ne diyor? @bugra9 esasında farklı bir şey yakalamış. Şurada da aynı şey önerilmiş ve işe yaramış:
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=195300

Buradaki arkadaş tam da senin istediğin şeyi yapmaya çalışıyor.