Ubuntu 16.04 LTS Genel Şikayet

Başlatan hasansahin, 22 Nisan 2016 - 08:18:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

arti17

Alıntı yapılan: ubuntupardus - 25 Nisan 2016 - 17:22:39
Ayrıca Firefox Chrome ilk açılışta yavaş açılıyorlar. İlk açılıştan sonra simgeye tıklanıldığında daha hızlı tepki veriyorlar.
Bu sorun sizlerde de böyle mi merak ediyorum. Bu sorun daha önceki sürümlerde de vardı. Ama ikinci açılışlarda yavaş oluyordu benim gözlemlediğim kadarıyla. Bu sürümde sadece ilk açılış biraz gecikmeli oluyor.
Firefox ve Chrome'da sorun yok.

ubuntupardus

Alıntı yapılan: arti17 - 25 Nisan 2016 - 18:22:41

Bilgisayar ilk açıldığı anda Firefox veya Chrome'a tıkladığınızda kaç saniye içerisinde açılıyor uygulama. Ben şuan farkettim sadece chrome ve firefox için değil diğer uygulamalarda böyle.
Bilgisayarı açıp ubuntu başladığı gibi uygulamalara tıklıyorum 10-15 saniye sonra açılıyorlar. Sonra kapatıyorum tekrar açmak için tıklıyorum. 1 saniye bile beklemeden anında açılıyorlar. Sizde böyle bir sorun var mı? Veya böyle bir sorunu olan var mı?

xShuden

Ben ubuntuda yeniyim çözümü var mı bilmiyorum ama tarih saat sorunu var otomatik olarak yanlış tarih alıyor.

Kaleihan

Alıntı yapılan: xShuden - 25 Nisan 2016 - 18:51:18
Ben ubuntuda yeniyim çözümü var mı bilmiyorum ama tarih saat sorunu var otomatik olarak yanlış tarih alıyor.
Ayarlar -> saat ve tarihten bulunduğunuz konumu seçin. Muhtemelen İstanbul dışında bi yer seçilidir. Pek sanmıyorum ama yine olmazsa elle ayarlayı seçip saat ve tarihi girin.

arti17

Alıntı yapılan: ubuntupardus - 25 Nisan 2016 - 17:22:39
Ayrıca Firefox Chrome ilk açılışta yavaş açılıyorlar. İlk açılıştan sonra simgeye tıklanıldığında daha hızlı tepki veriyorlar.
Bu sorun sizlerde de böyle mi merak ediyorum. Bu sorun daha önceki sürümlerde de vardı. Ama ikinci açılışlarda yavaş oluyordu benim gözlemlediğim kadarıyla. Bu sürümde sadece ilk açılış biraz gecikmeli oluyor.
Firefox ve Chrome'da sorun yok.6 saniyede açılıyor.
Konudan ayrı olarak;Ubuntu Yazılım Merkezini kurarsanız isteğe bağlı eklentileride kurabilirsiniz.Flash Player kuramayanlarda bu şekilde kurulum yapabilirler.

yenilikciadam

Alıntı yapılan: ubuntupardus - 25 Nisan 2016 - 18:42:45

Bilgisayar ilk açıldığı anda Firefox veya Chrome'a tıkladığınızda kaç saniye içerisinde açılıyor uygulama. Ben şuan farkettim sadece chrome ve firefox için değil diğer uygulamalarda böyle.
Bilgisayarı açıp ubuntu başladığı gibi uygulamalara tıklıyorum 10-15 saniye sonra açılıyorlar. Sonra kapatıyorum tekrar açmak için tıklıyorum. 1 saniye bile beklemeden anında açılıyorlar. Sizde böyle bir sorun var mı? Veya böyle bir sorunu olan var mı?
Bende de bu var ama bence ufak bir pürüz o kadar önemli değil.
Hayatta değişmeyen tek şey değişimdir.
Ama ben değişimin beni zorla değiştirmesini beklemem.
Hiç beklemeden değiştiririm.

ubuntupardus

Alıntı yapılan: yenilikciadam - 25 Nisan 2016 - 19:19:17
Alıntı yapılan: ubuntupardus - 25 Nisan 2016 - 18:42:45

Bende de bu var ama bence ufak bir pürüz o kadar önemli değil.

Evet ufak ama olmasa iyi olurdu. :) Zaten ikinci ve sonraki açılışlarda sıkıntı çıkmıyor. Anında açılıyor denilebilir.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Nisan 2016 - 19:36:47

Ayrıca şunu da ekliyelim, pencerelerin saçma sapan yerde açılması sorunu hala devam ediyor.
Mesela dosya yöneticisini açtığınızda pencere ekranın sol altında açılıyor. Her seferinde ilk olarak pencereyi taşıyorum. Aslında en son nerede kaldıysa orada açılmalı.(Windows'ta böyle). Bu sorun compiz ile çözülebiliyor belki ama unity'nin kendiliğinden bunu desteklemesi gerekirdi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Nisan 2016 - 19:39:35

Ekleme: Şimdi farkettim bu sorun "Sistem gözlemcisi" uygulaması için geçerli değil. Sistem gözlemcisini en son nerede kapatırsam pencere o konumda açılıyor. Fakat, nautilus, terminal, firefox, ubuntu software vs. bir çok uygulama ekranın sol atl köşesinde açılıyor.

illedelinux

Alıntı YapBilgisayarı açıp ubuntu başladığı gibi uygulamalara tıklıyorum 10-15 saniye sonra açılıyorlar. Sonra kapatıyorum tekrar açmak için tıklıyorum. 1 saniye bile beklemeden anında açılıyorlar. Sizde böyle bir sorun var mı? Veya böyle bir sorunu olan var mı?

Bu bir sorun değil, tarayıcılar ilk açıldıgında 5-10 saniye arası açılır daha sonra 1-3 saniye arası açılır.
İlk açıldıgında sıfırdan açılma imkanı yoktur, çünkü ilk çalışması için gereken temel bilgiler ancak o kadar zamanda toparlanabiliyor.
Tam aksi ilk açıldıgında 1-2 saniyede açılıyorsa asıl o zaman sorun var demektir.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

kötükurt

Ubuntu 14.04'ten çok şikeyetçiydim ama son birkaç aydır harika çalışıyor, bütün sorunlar yok oldu. Şimdi bırakmak istemiyorum. Eğer Unity sürümü farklı değil ise yükseltmeyeceğim.
Ubuntu 16.04'te Unity sürümü kaç söyleyebilir misiniz?
Öğrenmek için:
unity --version
"Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir." İlber Ortaylı

ubuntupardus

Alıntı yapılan: kötükurt - 25 Nisan 2016 - 20:21:16
Ubuntu 14.04'ten çok şikeyetçiydim ama son birkaç aydır harika çalışıyor, bütün sorunlar yok oldu. Şimdi bırakmak istemiyorum. Eğer Unity sürümü farklı değil ise yükseltmeyeceğim.
Ubuntu 16.04'te Unity sürümü kaç söyleyebilir misiniz?
Öğrenmek için:
unity --version

Unity 7.4 kullanılıyor. Tema olarak farkı yok. Bazı ufak yenilikler var.
http://www.omgubuntu.co.uk/2016/04/ubuntu-16-04-download-new-features

Yukarıdaki linkten ubuntu 16.04 ile gelen yenilikleri ve unity 7.4 ile nelerin değiştiğini görebilirsiniz.

Promethium

Linux 'a yeni geçen bir tanıdığım hata alıyor güncelleme yapamıyor yardımcı olur musunuz ? Terminalden program kuruluyor ama yazılım kütüphanesi çalışmıyor.

http://i.hizliresim.com/3LkgBj.jpg
http://i.hizliresim.com/PkjG4b.jpg
http://i.hizliresim.com/GRjGnv.jpg

Terminalde update komutu yazınca çıkan sonuç; http://i.hizliresim.com/XkZlYo.jpg
  • Üretmeden tüketen millet, ezilmeye mahkum millettir.

illedelinux

Alıntı YapLinux 'a yeni geçen bir tanıdığım hata alıyor güncelleme yapamıyor yardımcı olur musunuz ? Terminalden program kuruluyor ama yazılım kütüphanesi çalışmıyor.

"Otter software" yazan yerden "cd" tikini kaldırın, diğerlerini işaretleyin ve listeyi yenileyin.
GoogleChrom'u Gdebi ile kurun, kurarken Gdebi eksik bağımlılıklar gösterirse onları önce kurun.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

ubuntupardus

Ayrıca https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=44273.0
burada belirtildiği üzere bu basit ama can sıkıcı etkin köşeler sorunun bu sürümde gidirilmesini bekliyordum. Ama hala bir gelişme yok bu konuda bildiğim kadarıyla.

@Promethium sorunlar için yeni bir başlık açarsanız daha faydalı olacak. Bu konunun altında paylaşmanız konunun bütünlüğünü bozuyor diye düşünüüyorum

heartsmagic

Benim Yazılımlar uygulaması ile yaşadığım sorun uygulama kurammak falan değil, boş geliyor kendisi :) Neyse, benden başka sorun yaşayan yoksa dert etmeme gerek yok.

Arkadaşlar, bu başlıkta hani yine sıkıntıları aktaralım ama özellikle çözüm arayan arkadaşlar lütfen bunu burada yapmasınlar. Ayrı başlık açıp çözüm arasınlar ki hem bizlerin kafası karışmasın hem de onların soruları arada kaynamasın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ubuntupardus

Boş derken içeriğin az olmasını mı kastediyorsunuz? Eğer öyleyse o konuya bende katılıyorum. Zaten şuan sisteme önceki sürümlerde bulunan "Ubuntu software center" ı yükledim. Genellikle onu kullanıyorum. Bunun da tek sorunu yavaş açılması ve işlemciyi gereksiz yere yorması. Niçin işlemciye bu kadar yükleniyor bu yazılım anlamış değilim.

Promethium

Alıntı yapılan: illedelinux - 25 Nisan 2016 - 23:23:17
Alıntı YapLinux 'a yeni geçen bir tanıdığım hata alıyor güncelleme yapamıyor yardımcı olur musunuz ? Terminalden program kuruluyor ama yazılım kütüphanesi çalışmıyor.

"Otter software" yazan yerden "cd" tikini kaldırın, diğerlerini işaretleyin ve listeyi yenileyin.
GoogleChrom'u Gdebi ile kurun, kurarken Gdebi eksik bağımlılıklar gösterirse onları önce kurun.
Hocam çok teşekkür ederim bir kaç defa yeniledim baktım yazan yok internette bütün yabancı kaynakları delik deşik edip buldum çözümü, alakanız için teşekkür ederim.
Konuyu problem toplama konusu olarak sanıyordum özür dilerim.
  • Üretmeden tüketen millet, ezilmeye mahkum millettir.

heartsmagic

@Promethium, özür dilenecek bir durum yok elbette :) Sorunu çözdün değil mi? Zira ilk görülen sorun @illedelinux'un değindiği meseleydi.

@ubuntupardus, az olması değil bildiğin boş bende uygulama. Açtığımda "uygulama verisi bulunamadı" diyor. İlk kurduğum günden beri böyle ki sistem betadan geliyor. Uğraşmıştım zamanında ama denemelerim sorunu çözememişti.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ubuntuM

Alıntı yapılan: Ubunlo - 24 Nisan 2016 - 11:19:09
Ben de mega sync kurmada hata ile karsilasmistim. Sonra gdebi diye bir uygulamayi kurdum.. daha sonra gdebi uygulamasina girerek indirdigim .deb dosyasini kurdum. Skype veya diger uygulamalarda denerseniz belki olur.

Mega'dan bahsetmişsiniz. Siz ne zamandır beri kullanıyorsunuz ve memnun musunuz? OneDrive, Drive, DropBox, Box... yerini tutar mı? Bir süredir bulutları araştırmaktayım. Siz Mega'yı ciddi ciddi tavsiye eder misiniz?

kravga

merhaba arkadaşlar 16.04 LTS kurdum ekran kartı sürücüsü ve bumblebee kurulu ve çalışıyor ama yinede çok fazla ısınma problemim var sebebi nedir yardımcı olabelirseniz sevinirim onun dışında sorunum yok gayet güzel memnunum

earas

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Nisan 2016 - 23:58:14
Benim Yazılımlar uygulaması ile yaşadığım sorun uygulama kurammak falan değil, boş geliyor kendisi :) Neyse, benden başka sorun yaşayan yoksa dert etmeme gerek yok.

Arkadaşlar, bu başlıkta hani yine sıkıntıları aktaralım ama özellikle çözüm arayan arkadaşlar lütfen bunu burada yapmasınlar. Ayrı başlık açıp çözüm arasınlar ki hem bizlerin kafası karışmasın hem de onların soruları arada kaynamasın.
Genelde kimse (aslında bu normal) her mesajı tek tek okumadığı için "çözüm arayanlar sorunları için konu açsın orda inceleyelim" mesajlarını görmeyip başlığa aldanarak hemen sorunlarını yazıyorlar :D Gerçi bu mesajlardan bir kaç tane var. Bazen de uyarı mesajından hemen sonra veya 1-2 mesaj sonra yine sorun yazılmış. Büyük ihtimalle başlığa aldanıyor herkes girip direkt sorununu yazıyor.

Alıntı yapılan: kravga - 26 Nisan 2016 - 08:44:54
merhaba arkadaşlar 16.04 LTS kurdum ekran kartı sürücüsü ve bumblebee kurulu ve çalışıyor ama yinede çok fazla ısınma problemim var sebebi nedir yardımcı olabelirseniz sevinirim onun dışında sorunum yok gayet güzel memnunum

Merhaba kravga hoş geldin. Sağ üstte arama butonu var oraya "ısınma sorunu" yazarsan bir çok bu sorun için açılmış konu ve çözüm çıkacaktır dostum. Eğer oradaki çözümler işine yaramazsa aşağıdaki bağlantıda istenen çıktılarla birlikte yeni konu açarsan daha kolay çözüm bulursun:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33412.0

ubuntuM

Alıntı yapılan: ubuntuM - 26 Nisan 2016 - 08:25:56
Alıntı yapılan: Ubunlo - 24 Nisan 2016 - 11:19:09
Ben de mega sync kurmada hata ile karsilasmistim. Sonra gdebi diye bir uygulamayi kurdum.. daha sonra gdebi uygulamasina girerek indirdigim .deb dosyasini kurdum. Skype veya diger uygulamalarda denerseniz belki olur.

Mega'dan bahsetmişsiniz. Siz ne zamandır beri kullanıyorsunuz ve memnun musunuz? OneDrive, Drive, DropBox, Box... yerini tutar mı? Bir süredir bulutları araştırmaktayım. Siz Mega'yı ciddi ciddi tavsiye eder misiniz?

earas

50 GB ücretsiz alan vermesi gibi büyük bi ayrıcalığı var. Uygulaması güzel ve kullanışlı. Ayrıca kurarken hangi dosyaları senkronize edebileceğini seçme şansın var. Ben ORTAK ve SENKRON diye bir klasör açmış, SENKRON içine de, EV, İŞ, LAPTOP diye 3 ayrı dosya oluşturmuştum ve kullandığım yerde sadece ORTAK ve o lokasyonun senkron dosyasını bağlamıştım. ORTAK klasöründe her zaman ihtiyacım olabilecek şeyler vardı. Onun dışında bulunduğum konuma göre de sadece o yere ait dosyaları (EV, İŞ, LAPTOP) senkronize ediyordum. Kalan alana da başka dosyalar atıyordum ama onları senkronize ettirmiyordum hiç bir yerde. Hem boşuna senkronisayson yapmıyordu alandan kazanıyordum hem de kendimi daha güvenli (!) hissediyordum. Lazım olursa webten girip indiriyordum o dosyaları. Bir de şifreni unuttuysan yandın. Eğer hiç bir yerde kurulu çalışır vaziyette değilse program ve elinde kripto anahtarın yoksa sana mail adresin üzerinden şifreni vermiyor, yenilemiyor. Hesabını 60 gün boyunca askıya alıyor. Bu süre zarfında şifreni hatırladın hatırladın, eğer bulamazsan verilerini siliyor. Diğerlerinde de bu özellikler var mıdır bilmiyorum o kadar kurcalamadım sadece dosya atıp bıraktım...
Onun dışında bana eksi yön olarak hızı yavaş geldi. Kullan kendin bi test et bence.

Ubunlo

@ubuntum
Bilgisayarda ve telefonda ders notlarim icin kullaniyorum. Simdiye kadar bir sikinti yasamadim. Yaklasik 2 yildir kulllaniyorum. 50 gb ucretsiz alani var. Arkadasin da dedigi gibi sifreni unutmamalisin. Simdilik sadece belgeler icin kullaniyorum. Muzik icin de kullanacagim. Ama fotograf icin simdiye kadar herhangi bir blut kullanmadim. Google fotograflar simirsiz diyor ama ne bileyim icime sinmiyor oraya da depolamak.

arti17

-çöp boş olduğu halde,çöpün dolu görükme durumu.

ubuntupardus

Bugün yeni bir sorun farkettim, Spotify ile müzik dinlerken bilgisayarı 10 dk boyunca hiç ellemedim. Dolayısıyla ekran kilitlendi otomatik olarak. Fakat, Müzik dinlerken ekran kilitlenince müzikte takılma meydana geliyor. Fareyi oynatmadığınız sürede geçmiyor. Spotify ile mi alakalı bilmiyorum. Rhytmbox ile de birazdan deneyeceğim. Bakalım ne sonuç verecek. Ubuntu 14.04 sürümünde böyle bir sorun yoktu. Sizlerde de oluyor mu?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Nisan 2016 - 16:54:38

Evet şimdi denedim, rhtymbox ile müzik çaldığında da sorun var. Müzik çalma sırasında ekran kilitlenirse müzikte takılma oluyor. Fareyi oynatmadan geçmiyor.