LibreOffice Menü Adlarını Değiştirememe Sorunu

Başlatan emrah_13, 21 Nisan 2016 - 18:57:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrah_13

Merhabalar,

Şu an Ubuntu 16.04'ün 64 bit versiyonunu kullanıyorum. LibreOffice'de eklediğim makrolardan bazılarını kullanamıyorum; çünkü eklediğim klavye kısayolları LibreOffice'in araç çubuğunda bulunan menülerde de kullanılmış. Programı kullanırken "alt + a, alt + d, alt + e, alt + g, alt + t" tuşlarına birlikte basınca sırasıyla "araçlar, dosya, ekle, görünüm, tablo" pencereleri panelden açılıyor. Daha önce forumda https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=47925.msg548561#msg548561 adresinden ulaşılabilecek olan konuyu açmıştım. Aslında bir çözüm bulmuştum. Sorunun çözümü için Araçlar => Özelleştir => Menüler => Menü => Yeniden Adlandır yolu ile kısayollara denk gelen Dosya (alt+d), Ekle (alt+e), Görünüm (alt+g), Araçlar (alt+a) ve Tablo (alt+t) başlıklarını önce değiştirmek (örneğin; "Dosya" yerine "Dosyam" yazılması gibi), sonra da LibreOffice Writer programını kapatıp yeniden başlatarak adlandırmaları eski haline alıp tekrar yeniden programı başlatmak gerekiyordu. Bu yöntem ile sorun çözülüyordu. Fakat şimdi menü adlarını değiştiremiyorum. "Yeniden Adlandır" seçeneği resimde görüldüğü üzere kapalı. Şöyle bir sorun görünüyor:

Acaba makro kısayollarını kullanabilmem için menü adlarını değiştirebileceğim bir yol var mı? LinuxMint'te böyle bir sorun yoktu. Ubuntu 16.04 sürümünü çok beğendiğim için bunu kurdum. Sorunu çözebilirsem Ubuntu kullanmak istiyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.
Gönül neyi severse güzel odur.

heartsmagic

Yeni sürüm LibreOffice'de belki kaldırmışlardır bu özelliği? Makroların kısayollarını değiştirme imkânın yok mu? 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

emrah_13

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Nisan 2016 - 14:27:11
Yeni sürüm LibreOffice'de belki kaldırmışlardır bu özelliği? Makroların kısayollarını değiştirme imkânın yok mu?

LibreOffice 5.1 yüklü sistemde, bunu biliyorum. Ancak 4.4 versiyonunda da böyle oluyordu. Ubuntu'dan önce LinuxMint kullandım. LibreOffice 5 yüklü idi LinuxMint'te. Onda bir sorun yoktu. Ubuntu'nun 14.04 sürümünde de aynı sorun oldu. Yükleyip güncelleştirmeyi düşünmüştüm sistemi. Eğer bir yolu varsa kısayolları değiştirmek istemiyorum. Ama menü adları ile ilgili bir yol var mıdır bilmiyorum.

Aslında bir yolu daha olabilir bu sorunu çözmenin. Firefox veya LibreOffice'te "alt" tuşu ile verilmiş olan kısayolları iptal edebilirsek sorun yine çözülmüş olur. Çok aradım ben internette ama bir çözüm yolu bulamadım.

heartsmagic

Kullanılan uygulamanın kısayollarına zoraki müdahaleler pek verimli olmaz bence. Mint tarafında aynı sürüm vardı ama isimler değiştirilebiliyordu öyle mi?

emrah_13

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Nisan 2016 - 14:58:39
Kullanılan uygulamanın kısayollarına zoraki müdahaleler pek verimli olmaz bence. Mint tarafında aynı sürüm vardı ama isimler değiştirilebiliyordu öyle mi?

Evet, menü isimleri Araçlar => Özelleştir => Menüler => Menü => Yeniden Adlandır yolu ile değiştirilebiliyordu. Ubuntu'da ise kapalı bu özellik. Aslında 14.04 sürümünü bir ara kullanmıştım. O zaman herhangi bir sorun olmadan değiştirebiliyorum. Şimdi 14.04 yüklediğim zaman da değişiklik yapamıyorum. 14.04'ün 03 sürümünde yapabilmiştim isim değişikliğini. 14.04'ün ilk sürümünde de son sürümü olan 04 sürümünde de yapamıyorum hatta.

heartsmagic

Sürümler arasında mu oluyor bu değişiklik acaba. Uygulamayı İngilizce açıp bir dener misin ilgili işlemi?

LANGUAGE=en_US libreoffice --writer

şeklinde açabilirsin sanırım.

emrah_13

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Nisan 2016 - 11:55:35
Sürümler arasında mu oluyor bu değişiklik acaba. Uygulamayı İngilizce açıp bir dener misin ilgili işlemi?

LANGUAGE=en_US libreoffice --writer

şeklinde açabilirsin sanırım.

Verdiğiniz kod ile İngilice olarak LibreOffice açılmadı. Bunun yerine ben sistem dilini değiştirdim. LibreOffice ve sistem İngilizce oldu; ancak sorun yine düzelmedi. Yine menü adlarını değiştiremedim. Başka bir yolu var mıdır acaba?

Bunların dışında yeni bir deneyimim daha oldu. Ubuntu tabanlı işletim sistemlerinden ZORİN ve Elementary OS'da da aynı sorunu yaşadım. Sadece LinuxMint'te bu sorun yaşanmıyor. Kısayolları değiştiremiyorum şu an. Ubuntu'yu kullanmayı sevdiğim için mümkünse bu sistemi kullanmak isterim. Aksi halde değiştirmek zorunda kalacağım sanırım.

heartsmagic

Ne yazık ki şu an çözüm göremiyorum. Daha güncel bir PPA bulup da sürüm değiştirirsek ne olur onu da kestiremiyorum açıkçası. Bir iki hata kaydına denk geldim ama tam olarak senin sorununla aynı değil gibiler.