Yeni sürümle gelen özelliklerin bir önceki sürüme olan etkisi

Başlatan ubuntuM, 21 Nisan 2016 - 09:56:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ubuntuM

Örneğin,

14.04 LTS sürümünü kullanıyorum ve bu sürüm Nisan 2019'a kadar destek veriyor. Bunun yanı sıra 16.04 LTS sürümü, 14.04 LTS'de olmayan bir özellik ile dağıtıma başlıyor.

Şimdi, 14.04 LTS kullanan ben, sistemimi 16.04 LTS'ye yükseltmeden, 16.04 LTS ile gelen özellikleri kullanamıyorum değil mi?

Yani Nisan 2019'a kadar sadece ve sadece -sistemi 16.04 LTS'ye yükseltmezsem- 14.04 LTS ile gelen özellikleri kullanabiliyorum değil mi?

Özetle, gelecek olan her bir yeni sürüm, kendisiyle birlikte gelen özellikleri kullandırmaktadır. Bir sonraki sürümün özelliklerini kullanmak için ya sistemi yükseltmek gerekir ya da sonraki sürümü yeniden kurmak gerekir. Doğru mu anlamışım?

heartsmagic

Durum temelde anlattığın gibi, ancak bu özelliklerden yararlanmak istiyorsan "backports" deposunu açabilirsin. Mümkün olduğu yerlerde yeni özellikler ve hata düzeltmeleri bu depo aracılığı ile eski sistemlere de aktarılır. Elbette her özellik gelecek diye bir şey yok, öyle olsaydı yeni sürüm çıkartmanın anlamı kalmazdı, doğrudan yuvarlanan sürüm politikası izlenirdi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.