Uyelik iptali ve icerigin silinmesi

Başlatan Mr_YAMYAM, 19 Nisan 2016 - 04:15:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

seron

"Bu söyleyeceklerime üzüleceksiniz @seron ve @Mr_YAMYAM, bizlerin yazdıklarını sanki sizlere gıcığımız varmış  da o nedenle yazıyormuşuz gibi düşünüyorsunuz."
ben öyle düşünmüyorum hocam. Yine yanlış anlaşılmış ;D
Mr YAMYAM, plazmaya kızdı.
ben de, gittim plazmaya kızdım.
Ama dur... ikisi de aynı şey değil mi?
sonra geçmişten beri biriken olaylar araya girdi. Girmeliydi.

Benden ya da ondan özür dilemek zorunda olan siz değilsiniz. Ben öz'rünüzü kabul etmiyorum :)

o kadar çok cümlenize düzeltme yapmam gerekiyor ki, başım ağrıyor yatmam lazım. vaktiniz varsa önceki sayfalarda yazdıklarımı tekrar okumanızı rica ederim.
Burada olay sizlerin "bizim hiç bir kusurumuz yoktur, tabi ki biz haklıyız o'lum,..." izlenimi vermenizdir.
FİZİK EVRENDE,
BÖYLE....
BİR...
ŞEY...
YOK!!!

Benim dırdırımın nedeni de işte bu: "bizim haksız olduğumuz konular var, ama sizin de var, kabul edin" diyoruz, sizin tayfalardan çıt yok. algı oyunu malgı oyunu konu yanlış yerlere çekiliyor.
ben herşeyden özürden mözürden vazgeçtim.
Anlaşıldı...
Herkese iyi geceleeeeeeeer :)

heartsmagic

Okudum tek tek yazılanları, daha önce de söylediğim üzere forumdaki her iletiyi okurum, böyle olduğunda dikkatlice okurum.

O izlenimi vermişsek de vermek istediğimiz içindir. Kimse kusursuz değil ama olay genel olarak konuşulursa sanki üzerimizde böyle bir şey varmış gibi olur, itham yani. Kabul etmemiz nasıl mümkün olsun? Bireysel olarak elbette kimse mükemmel değil, olamaz da. Kabul ettik mi dememizi bekliyorsun? Peki, kabul ettik o zaman, öyle bir izlenim varmış demek ki.

Bu neyi değiştirir, hiçbir şeyi. Bizlerin tutumunu kişilik olarak değiştirebilir misin? Hayır. Ha, daha dikkat eder insanlar falan eyvallah. Ancak karşı taraf bu kadar yanlış yoldayken bu tartışmaları çok yaparız. Bak açık açık söylüyorum: Yolunuz yanlış. Ortada bir yanlış anlaşılma yok, yazdıklarımızı özellikle size özel gibi hissediyorsunuz, hayır, yanlış olduğu için itiraz ediyoruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

seron

Pekala ben teslim oluyorum.

Değerli forum üyeleri,

Şu ana kadar verdiğimiz rahatsızlıklardan ötürü şahsım adına özür dilerim.

Site yöentimi kusursuzdur. Ne yaparlarsa yapsınlar haklıdırlar. Hatta yeri geldiğinde alenen kişilere saygısız davranabilirler, bunlara hakları vardır, çünkü onlar forum yöneticisidir. Forum yöneticileri forumun herşeyidirler. Onlar ne derse o olur. Dolayısıyla bizler yanlış yoldayız. Tüm durumlarda hep bizler hatalıydık, ve itiraz etmemize hakkımız yokken itiraz ederek forum yönetiminin asabını bozduk. Ne yapalım, hata yaptık affedin. Bir daha yapmayacağız.

Hatta şöyle bir durum da var: biz yanlış yoldayız çünkü bizim bu forumda ne yöneticiliğimiz var ne de masrafını neyini finanse ediyoruz. Hadi birini yapsak neyse. Eeee, kolay mı? Binlerce kişiyle uğraşıyorsun, bir de ona buna laf mı yetiştireceksin. Baktın birisi inatla kendi görüşünü savunuyor, aşağılarsın, "kullandığın sürümden banane, en azından KDE daha iyisidir" dersin, olur biter. "Zaten sen böylesin, senin için farketmez" dersin. Ne? Böyle yönetici olmaz mı? Olur olur. Sen karışma.

Dolayısıyla, biz yanlış yoldayız. Uyarıyoruz sizi, yanlış yollara girmeyin, forum yöneticilerini boş boşuna yorarsınız.

Saygılar.

Mr_YAMYAM

@heartmagic
Bazı anlatımlarında sana katıldığımı samimiyetle belirteyim. Zaten konu içerisinde sizinle ilgili sorunumuz olmadı sanırım.
Çok uzun yazmış olduğun için tek tek yanıtlamak gereksiz olabilir.
1: Konu içerisinde bir öneri yapılmıştır. Doğru ya da yanlış. Anlaşıldığı üzere sizce bu öneri yanlıştır. Kullanıcı için hangisinin doğru olduğunu, olacağını bizler bilemeyiz.
2 : Konu içerisinde eleştri sınırları bana göre pek bilimsel olmadığı için: Esas nokta burasıdır.
Bir kullanıcı olarak bir kullanıcıya bir öneride bulunuyorum. Bunun için araştırma ya da tecrübelerimi paylaşıyorum, zaman harcayıp ekran alıntıları veya dökümanlar hazırlıyorum ve sunuyorum. Takdir veya eleştri hakkı öneride bulunulan kullanıcıdır. (Bir sorunla karşılaşılması halinde tecrübelerimle yardımcı olacağımı da belirttim.
Duymuş olduğum tek şey ise NEDEN UBUNTU STUDIO. Başka bir işletim sistemi olmaz mı? Elbette olur. Dileyen dilediği işletim sistemini kurar ve kullanır.
Ama benim önerimi kullanıcı adına sizler kararlaştıramazsınız. Sizler sadece benim önerimde görmüş olduğunuz somut aksaklıkları veya olumlu yönleri dile getirebilirsiniz. Bu arada da kendi önerileriniz varsa benim detaylandırmış olduğum gibi detaylandırarak anlatırsınız. Kullanıcı da tercihini yapar.
ŞİMDİ KENDİM OLARAK KONUŞUYORUM.
Yahu o kadar yazdık çizdik araştırmalarımızı tecrübelerimizi sunduk, bir kişi önerileriniz için teşekkür ederiz ama şu sürüm şu sebepten dolayı daha iyidir demedi.
Demekki buradaki yazılarım ve resmlerim BOŞUNA.
Bu durumda şu kararı vermemde sizce haklılık payı yok mu.
YAHU O KADAR ANLATIYORUM BİRŞEYLER HAZIRLAYIP SUNUYORUM FORUM YETKİLİLERİ NEREDEYSE BENİ DÖVECEKLER :D
ÖYLEYSE BU FORUMDA KALMAMIN ANLAMI VAR MI?

ÖZEL NOT:
Forumu forum yapan üyeleridir.
İyi forumu iyi yapan bilgili üyelerin paylaşımlarıdır.
Bilgi ise sizlerin anlatım şekilleriniz ile sağlanamaz. En azından delil niteliğinde örnekler sunmalıydınız.

Forumdan çekilme konusu ise sizin bahsettikleriniz
Alıntı Yap
Kullanıcı iptali ve ileti silinmesi meselesine gelirsek. Forumun lisansı belli, sözleşme ortada. Ha, bu bağlayıcıdır değildir bilemiyorum, @cagriemer'in dediği gibi henüz test edilmiş bir durum yok. Fakat, @alquirel'in dediği gibi önüne her gelen iletilerinin tamamını sildirme imkânı edinecekse ben bu aşamadan sonra forumdaki hiçbir soruyu cevaplamam. Neden cevaplayayım ki? O insan bir iki gün sonra gelip silin benim iletilerimi derse? Böyle bir potansiyel varsa, o korkuyla nasıl yaşarım ben
Eğer bir forum bizlerin varlığı ile yaşıyorsa bizlerin yokluğu ile de ölecektir.
Ölmemesi için sizlerin büyük sorumluluğu bulunmaktadır. Ancak bu iş, üyeleri çıkartamıyoruz demekle olmaz. Üye isterse öyle ya da böyle forumdan çıkacaktır.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Nisan 2016 - 03:25:30

Aklıma geldi söylemezsem takılırım.
Yıllar önce technopat sitesinde iyi bir ortamımız vardı. Çok sevdiğim arkadaşım Recep BALTAŞ'ın bir yorumunu hala unutmuyorum.
''YAHU SEN HALA XP mi KULLANIYORSUN, BIRAK ARTIK O ÇÖP İŞLETİM SİSTEMİNİ'' Demişti. Ben işletim sistemini bırakmadım ama forumu terketmiştim :D
Buradaki tartışmalarımız da sanırım benzerlik gösteriyor.

plazma

Normal kullanıcı olarak yazıyorum yönetim adına değil onu belirteyim.
mr.yamyam madem benim muhattabım ozaman bir yanlış anlaşılma olmuş olabilir aramızda ikimizde insanız size söylediğim, yazdığım gönderi ile kırdıysam oradaki başlıkta sizden özür dilerim. Dediğiniz gibi bir şekilde tatlıya bağlanır ortak payda da buluşulabilir.

Bu kısımdan sonrası mr.yamyam ile alakası yoktur.Buradan şu çıkartılmasın bu konuda geçtiği için belirteyim benim bir hatam var ise kendi adıma hatamı kabul edip özrümü dilerim yönetime mâl edilmesin ve diğer kullanıcı arkadaşımızın yazdıkları ile alakası yoktur, özür dilemenin yaptırımı olmaz zaten o tip bir kurguyu yapanıda kâle almam, özürde dilemem kendisinden. Saygı demişken şahsıma birbirinden farklı sıfatlar ve yakıştırmalar kullanan kullanıcı ne kadar saygılı, yada ben hiç insanlığı ile alakalı bir yorum yapmışmıyım kendisinin, alıntılamıyorum bu başlıkta var. Bir diğer husus mesajları yazıp sonra içeriğini değiştirmiyorum ben onuda belirteyim :) Daha da çatallanıp budaklanmısın sen bunu dedin bu şunu yaptı o bunu etti olgusu ile bir yere varamayız malesef.

Son olarak diğer tüm kullanıcılarımızdan da özür dileyip kapatıyorum.

heartsmagic

@seron, böyle düşünüyorsan, eyvallah. Böyle algılandıysa yine eyvallah.
Yanlış yol meselesini de aşağıda @Mr_YAMYAM'a vereceğim cevapta görebilirsin. Yanlış yol nedir, yanlış yol size gıcığımız var gibi okuyup yazılanları, bir türlü esasında cevap verdiğimiz şeyler konusunda cevap vermemişiz de, sürekli sizi eleştirmişiz gibi düşünmenizdir.

Fakat, cümle arasında geçen bir nokta için ciddi anlamda, sert bir şeyler söylemek istiyorum. Forumda, bir şeyleri finanse ettiğimizi öne sürerek insanlara haksızlık yapma niyetimiz olduğunu gördüğün belirli, açık bir ileti göster bana kendi adıma cidden şu saat itibarıyla yöneticiliği bırakacağım.

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 20 Nisan 2016 - 03:16:19
1: Konu içerisinde bir öneri yapılmıştır. Doğru ya da yanlış. Anlaşıldığı üzere sizce bu öneri yanlıştır. Kullanıcı için hangisinin doğru olduğunu, olacağını bizler bilemeyiz.

Önerin ve şu cümlenle kendi içinde çelişiyorsun. Madem kullanıcı için hangisinin doğru olduğunu bilemiyoruz, neden sen örneğin US öneriyorsun? Önerme o zaman hiçbir şey böyle düşünüyorsan. Neymiş demek ki, sen kullanıcı için US dağıtımının doğru olduğunu düşünüyorsun. Bunu bir kabullen lütfen, cebine koy.

Ben de kendi adıma bir kullanıcı için, çoklu ortam, müzik vs. gibi konularda işi olmayan bir kullanıcı için US dağıtımının doğru olmadığını düşünebilirim. Bu son derece normal bir şey yani.

Lütfen, çelişkileri bir kenara bırakalım. Kabullen artık şu durumu. Öneri vermek de bir tutumdur, bir önerinin yanlış olduğunu söylemek de. Bu olgunluğu göstermeni ümit ediyorum.

Alıntı Yap
2 : Konu içerisinde eleştri sınırları bana göre pek bilimsel olmadığı için: Esas nokta burasıdır.
Bir kullanıcı olarak bir kullanıcıya bir öneride bulunuyorum. Bunun için araştırma ya da tecrübelerimi paylaşıyorum, zaman harcayıp ekran alıntıları veya dökümanlar hazırlıyorum ve sunuyorum. Takdir veya eleştri hakkı öneride bulunulan kullanıcıdır. (Bir sorunla karşılaşılması halinde tecrübelerimle yardımcı olacağımı da belirttim.

Bilimsellik? Ekran görüntüsü vermek bilimsellik değildir, Bak bir önceki iletimde yanlış bir cümlene alıntı yaptım, fakat hiç o konuyu konuşmamışız. O cümlenin neresi bilimsel? Geçtim bilimselliğini, doğru bile değil. Bilimsel değil yazdıklarımız ancak neden US olmadığını anlattık, ekran görüntüsü mü olmalı illa?

Alıntı Yap
Duymuş olduğum tek şey ise NEDEN UBUNTU STUDIO. Başka bir işletim sistemi olmaz mı? Elbette olur. Dileyen dilediği işletim sistemini kurar ve kullanır.

Aksini söyledik mi? Kurup kullanamaz dedik mi? Çarpıtma oluyor bu söylediklerin. Sanki bizler bu forumun ağalarıyız da, insanların hangi dağıtımı kullanacağına karar veriyormuş gibi gösteriliyoruz resmen. Buyur, yanlış yol bu. Açık açık söylüyorum, nerede söylemişiz böyle bir şey? Bizlerin ısrarla ve kendimizce doğru bilgilerle çokluortam düzenleme gibi işleri olmayanlar için US dağıtımının uygun olmadığı açıklandı, hâlâ bilimsellik deniyor.

Alıntı Yap
Yahu o kadar yazdık çizdik araştırmalarımızı tecrübelerimizi sunduk, bir kişi önerileriniz için teşekkür ederiz ama şu sürüm şu sebepten dolayı daha iyidir demedi.
Demekki buradaki yazılarım ve resmlerim BOŞUNA.

Yanlış yol iki. Dendi, hem de defalarca fakat sen olayı inada ve yanlış anlamaya bindirdiğin için görmek istemiyorsun. US çokluortam programlarını barındıran bir dağıtım, normal kullanıcı için gereksiz. Ha, onun güzel olduğunu düşünüyorsan o temelde, yani 12.04 veya 14.04 temelinde bir dağıtım olabilir. Makine eski mi? Lubuntu, Xubuntu vs. gibi. Kaçıncı söyleyişim bu, ben böyle bir soru için birilerine Kali Linux, Scientific Linux, Oracle Linux önerirsem kıyasıya eleştirin beni. Zerre kadar sesim çıkmaz, sağa sola da çemkirmem.

Alıntı Yap
Bu durumda şu kararı vermemde sizce haklılık payı yok mu.
YAHU O KADAR ANLATIYORUM BİRŞEYLER HAZIRLAYIP SUNUYORUM FORUM YETKİLİLERİ NEREDEYSE BENİ DÖVECEKLER :D
ÖYLEYSE BU FORUMDA KALMAMIN ANLAMI VAR MI?

İstediğin kadar bir şeyler hazırla, eleştiriye tahammülün yoksa forumda kalmanın anlamı olmaz. Gitmekte özgürsün. Dövmeyiz, eleştiririz, eleştirdikten sonra güzelce tartışabilmeyi bekleriz. Topumu alıp gidiyorum demekle olmuyor bu işler.

Alıntı Yap
ÖZEL NOT:
Forumu forum yapan üyeleridir.
İyi forumu iyi yapan bilgili üyelerin paylaşımlarıdır.
Bilgi ise sizlerin anlatım şekilleriniz ile sağlanamaz. En azından delil niteliğinde örnekler sunmalıydınız.

Delil? Ekran görüntüsü delilse açıklamalarımız fazlasıyla delildir. Kişisel bir sistemden alınan ekran görüntüleri ile X dağıtımı mükemmel çalışıyor demek delil olsaydı, ülkede neler olurdu neler...

Alıntı Yap
Eğer bir forum bizlerin varlığı ile yaşıyorsa bizlerin yokluğu ile de ölecektir.
Ölmemesi için sizlerin büyük sorumluluğu bulunmaktadır. Ancak bu iş, üyeleri çıkartamıyoruz demekle olmaz. Üye isterse öyle ya da böyle forumdan çıkacaktır.

Ölmez işte, öldürmeyiz merak etmeyin. Tekrar ediyorum, kullanıcı adı meselesi içeride tartışılıyor, karar ne çıkar bilemiyorum. Fakat ileti silme konusunu falan kesinlikle yapmayacağız. Bu konuda dilediğin gibi bizi dava etme hakkına sahipsin. Bağlayıcı ve zorlayıcı bir karar çıkarsa seve seve yerine getiririz.

illedelinux

Bir üye bir öneride bulunuyor, bir yönetici de o önerinin herkes için dogru olamayacagı önerisinde bulunuyor, sonra üye bunu kendisine kişisel kıcıklık olduguna diretiyor ve ardından üyeligin iptali/içerigin silinmesine kadar dayanıyor.

Arkadaşlar bu tartışmayı ben böyle algıladım, dogru mu?
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

seron

Alıntı yapılan: illedelinux - 20 Nisan 2016 - 03:48:05
Bir üye bir öneride bulunuyor, bir yönetici de o önerinin herkes için dogru olamayacagı önerisinde bulunuyor, sonra üye bunu kendisine kişisel kıcıklık olduguna diretiyor ve ardından üyeligin iptali/içerigin silinmesine kadar dayanıyor.

Arkadaşlar bu tartışmayı ben böyle algıladım, dogru mu?
Hayır illedelinux hayır, öyle değil.  O konuda anlaştık tama sizleri anladım dememe rağmen bana hepsi hala kanlı düşman! Sorun o değil.

heartmagic, ben sizin forumdan istifa edip gideceğinize inanmıyorum.
zaten dediğiniz konuyu yine gittiniz yanlış anladınız:
Bu forumu kimler yönetir?
Forumun maddi olarak sahipleri (yani alan adını kim satın almışsa vb ben anlamam o işleri onlar) yönetir. Bir de forum yöneticileri. Ben yukarıda mizahi bir gönderme yaparken, "patronsun tabii haklısın" göndermesi yaptım.
Değil misiniz yani? >:(
Deki öyle değilsiniz, kızdığın konuya gelelim. deminden beridir arıyorum, bu maddiyat konsunu bulamadım.
Daha evvel yine böyle bir mevzuda konuşurken, biriniz dediniz ki, biz bu site için ne sıkıntılara göğüs gerdik, ertesi gün mesaimiz vardı, geç saatlere kadar çalıştık. sorunları karşılamak için elimizi cebimize atmak zorunda kaldık dedi. buna itirazım yok iyi etmişsiniz.

işte ben de bunu demek istedim. bu sitede yönetici olmak için, saygıya maygıya ihtiyacın yok. ben bulamadım o iletiyi. konu maddiyat. Bul ama istifa etme, diğerlerini gönder! BENİM SENİNLE BİR SORUNUM YOK! boşu boşuna haksızı savunma bana.
birisi birisine çatarsa, saygısızlık yaparsa o haksızdır BU KADAR BASİT.
biz özür diledik sıra sizde.
mahalle delikanlıları gibi birbirinizi tutup kabadayılık yapmayın!
HAK NE İSE ODUR.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Nisan 2016 - 04:05:09

kaçıncı sayfadayız hala biriniz çıkıp yahu orası öyle de demedi.
üşenmeden alıntılayıp alıntılayıp yanıt vereceğim diye uğraşıyorsunuz.
BASİT>>> biz özür dileyeceğiz, hatalıyız, Siz özür dileyeceksiniz hatalısınızç
bizim yolumuz yol değilde sizinki yol mu?

heartsmagic

@seron, tekrar edeyim eski konuları açmak istiyorsan cidden yeni bir başlık aç, "siz benle kanlı bıçaklısınız" de, sonra da dök içindekileri. Zira bu konuda konuştukça kusura bakma ama bizi haksız çıkartman mümkün değil. Sizlerin "hiç sallamadığı" o alıntı meselesi var ya hani o alıntı meselesi, o iş bildiğin bir tartışma üslubudur. Ben tek tek erinmeden hatalı bulduğum yerleri alıntılayıp açıklama zahmetine girerken benim muhatabım hâlâ havadan sudan, genelden konuşuyorsa, o alıntılara cevap veremiyorsa bizle HAKLIYIZDIR.

Şu maddiyat ve benle alakalı konuları da sulandırmazsak sevinirim. Bir iddia varsa koyarsın ortaya, ben de göğsümü gere gere savunurum kendimi ve arkadaşlarımı. Sen dilediğin kadar savunmayın de, ben yine de savunurum. Zira mesele bu noktaya gelmişse, bu insanların başka kimseyle bu kadar tartışması yoksa olay tek taraflı değildir. Ha, şimdi sen bizlerden bu tutum için özür beklerken şunu söyleyebilecek misin:

"Arkadaşlar, bu insanların forum geneli ile bizlerle olduğu gibi sorunları yok, ne hikmetse bizlerle sorunlular sanki birileri ceplerine para koyuyormuş gibi. Bu nedenle kendi adıma olayları bu noktaya getirdiğim için özür diliyorum ama onlardan da özür bekliyorum."

Eğer ilk cümleyi de söyleyeceksen ve sebeplerini de sıralayabileceksen senden hem ben hem de diğer arkadaşlarım özür diler. Yok, eğer bizleri itham ettiğin şekilde, başka insanlara da aynı tutumu sergiledeğimizi söyleyeceksen buyur, dinleyelim seni açacağın yeni başlıkta. Bizler ne kadar kötü insanlarmışız, nasıl despotmuşuz, sizden öncesinde neler yapmışız, kimleri asmışız kesmişiz konuşalım. Kimse %100 hatasız değildir, bizler de değiliz. Fakat bu despot, kötü yönetici yaftasını bizlere pek kabul ettirmen mümkün değil.

Bir de, vurgulaya vurgulaya benim bırakmayacağımı söylemişsin ya. Allah ömür ve vakit verdiği sürece doğru bırakmam, sen ispat et şu saçma maddiyat meselesini anında bırakırım. Başka bir arkadaş boş bulunup bir şeyleri anlatmaya çalışırken bir şeyler söylemiştir de, bunu üyelere karşı nasıl kullanmışız bir ispatla lütfen. Kimi bunu öne sürerek yasaklamışız, kimi kovmuşuz buradan, kime yardım etmemişiz bu bahaneyle? Lütfen bunları bir görelim.

seron

konuyu bulamıyorum konuyu....
sanırım kaldırılan bir başlıkta idi o. hani babamın rahatsızlığından bahsettiğim bir IRC sohbeti vardı aynı gün bir başlıkta konuşuldu. forum yöneticisi kötü niyetle söylemedi ve zaten konu o değildi. ben şunu anladım o iletiden: forum yöneticileri gerektiğinde maddi olarak bazı masrafları karşılıyor.

Sonra alıntı yapmak için neden vakit kaybedeyim. bu güne kadar görüşmelerimizi sen biliyorsun. benim senle bir sorunum olmadı.
site yöneticilerinden bir kısmı, bana tavırlıdır ve hatta bir yerde Mr_YAMYAMa yapılanın benzerini bana da yapmıştır. Bunun alıntıyla ne alakası var.
yalansa çıksın yalan desinler.

bırakın bu mevzuları. Bunlar başlıkla çözülecek şeyler değil. Sizler hatanızı kabul etmiyorsanız benim başlıkla alıntıyla bu konuyu çözebilmem zor.

Ha, şimdi sen bizlerden bu tutum için özür beklerken şunu söyleyebilecek misin:

"Arkadaşlar, bu insanların forum geneli ile bizlerle olduğu gibi sorunları yok, ne hikmetse bizlerle sorunlular sanki birileri ceplerine para koyuyormuş gibi. Bu nedenle kendi adıma olayları bu noktaya getirdiğim için özür diliyorum ama onlardan da özür bekliyorum."

önceki iletilerde devamlı söyledim durdum. "BİZİM DE HATALARIMIZ OLMUŞTUR VE ÖZÜR DİLERİZ" hah dedim. hatta yukarıdasöyleyebileceğimden kuşkulandığın şeyi de dedim: "Arkadaşlar, bu insanların forum geneli ile bizlerle olduğu gibi sorunları yok, ne hikmetse bizlerle sorunlular sanki birileri ceplerine para koyuyormuş gibi. Bu nedenle kendi adıma olayları bu noktaya getirdiğim için özür diliyorum ama onlardan da özür bekliyorum."
bunu anlayamıyorsanız ne diye başlık açacağım. Kişiyi yada iletileri silmek değil benim mevzum. aynı olay ikinci defa oldu.

peki şimdi siz, o üyeye gidip, "yahu arkadaş, sen de biraz dikkatli ol, bak konu nereye geldi" diyebilecek misiniz?

despot değiliz de neyde diyorsunuz ama başka bir yerde de biz demokratik bir forum değiliz,.... diyorsunuz? ne iş?
yahu ben yoruldum.
tartışmayı bırakıyorum.
astlarına sözün geçmiyorsa tamam o ayrı da, ben anladım ki sen haksızı haksızlığı savunuyorsun.
basitçe "kimse kimseden özür dilemesin bırakın artık konuyu kilitliyorum" bile demek mümkündü.
yazıklar olsun...
ben bu konuya daha ileti yazmıyorum. benim için yorulmayın. Mr_YAMYAMla kendi aranızda devam edin.

heartsmagic

Alıntı yapılan: seron - 20 Nisan 2016 - 04:27:06
konuyu bulamıyorum konuyu....
sanırım kaldırılan bir başlıkta idi o. hani babamın rahatsızlığından bahsettiğim bir IRC sohbeti vardı aynı gün bir başlıkta konuşuldu. forum yöneticisi kötü niyetle söylemedi ve zaten konu o değildi. ben şunu anladım o iletiden: forum yöneticileri gerektiğinde maddi olarak bazı masrafları karşılıyor.

Öyle olmadığını söylemedik ki? Mesele bunu bahane olarak kullanıp da keyfi yaptırım uygulayıp uygulamadığımız. Ben bunun ispatını istiyorum senden. Eğer yöneticilik sıfatının yanına finans olaylarını falan katıp bir şeyler söylüyorsan, o katılan meselenin senle girilen tartışmada söylenen bir sözden fazlasının olduğunu ispat etmen lazım.

Alıntı Yap
Sonra alıntı yapmak için neden vakit kaybedeyim. bu güne kadar görüşmelerimizi sen biliyorsun. benim senle bir sorunum olmadı.
site yöneticilerinden bir kısmı, bana tavırlıdır ve hatta bir yerde Mr_YAMYAMa yapılanın benzerini bana da yapmıştır. Bunun alıntıyla ne alakası var.
yalansa çıksın yalan desinler.

bırakın bu mevzuları. Bunlar başlıkla çözülecek şeyler değil. Sizler hatanızı kabul etmiyorsanız benim başlıkla alıntıyla bu konuyu çözebilmem zor.

Alıntı meselesi esasında şu dağıtım tartışması ve diğerleri için. Tartışmalardaki en garip durumdur, karşı tarafın yanlış olduğunu düşündüğüm meselesini alıntılarım ama karşı taraf hiç umursamaz. O konuya hiç değinmez. Sen şimdi dağıtım tartışmasına girmek istiyor musun istemiyor musun? İstiyorsan eğer alıntıları dikkate al lütfen.

Diğer türlü tekrar ediyorum, aç başlığını söyle bunları, istediğin örneği ver.

Alıntı Yap
önceki iletilerde devamlı söyledim durdum. "BİZİM DE HATALARIMIZ OLMUŞTUR VE ÖZÜR DİLERİZ" hah dedim. hatta yukarıdasöyleyebileceğimden kuşkulandığın şeyi de dedim: "Arkadaşlar, bu insanların forum geneli ile bizlerle olduğu gibi sorunları yok, ne hikmetse bizlerle sorunlular sanki birileri ceplerine para koyuyormuş gibi. Bu nedenle kendi adıma olayları bu noktaya getirdiğim için özür diliyorum ama onlardan da özür bekliyorum."
bunu anlayamıyorsanız ne diye başlık açacağım. Kişiyi yada iletileri silmek değil benim mevzum. aynı olay ikinci defa oldu.

Tamam, diyorsun ki yani "bu yönetim benim gördüğüm kadarıyla genelde böyle değil, özelde bizimle bir meselesi var. Biz de hatalıydık, onlar da hatalı".
Peki, o zaman bunu kabul ediyorsan sizin meselelerde bizler de hatalıydık, özür dileriz, vesselam.

Fakat, meseleyi yönetimin genel tutumu üzerinden tartışacaksan üzgünüm, cidden üzgünüm. Kendinen yola çıkıp da "Efendim biz şunu bunu istedik ama yapmadılar, şöyleler, böyleler" tutumunu devam ettireceksen söylediğin üzere ne bu başlıkta, ne de sonrakilerde bu işi çözemeyiz.

Açıktan söyleyeyim, bizler düzenimizden memnunuz, memnun olunmayan işler için de işimizi öğretmeye çalışırsanız, bunu yaparken de fazlaca ısrarcı olursanız, o noktayı da aşıp eleştirinin dozunu kaçırırsanız insanları kendinizden soğutursunuz. Bir ortama gelindiğinde önce ortam incelenir, bazı şeyler istenecekse bile kibarca, ortama uygun olarak istenir. Karşı taraf bir şeyleri öne sürerek yapmayız diyorsa bastırılmaz, bu nezaket kuralları içinde bile uygun değildir. "Sizleri biz yarattık, biz olmazsak siz hiçbir şeysiniz" söylemleri coşkuyla ortalığa salınmaz. Salınırsa olay kişiselleşir, birileri de aynen sizler gibi, sizlerin tutumuyla cevap verir, zira o da bir insandır. O noktadan sonra da "yahu sizler nasıl yöneticisiniz, bırakın gidin, bıraksın gitsin bu insanlar" denmez. Kısacası bizlere bizim işimiz öğretilmez, iş yapılmak isteniyorsa yapılır, herkes dilediği yerde yapabilir bunu.

Alıntı Yap
peki şimdi siz, o üyeye gidip, "yahu arkadaş, sen de biraz dikkatli ol, bak konu nereye geldi" diyebilecek misiniz?
..
Alıntı Yap
astlarına sözün geçmiyorsa tamam o ayrı da, ben anladım ki sen haksızı haksızlığı savunuyorsun.

Demedim zira ben AST!larıma dahi söz geçiremeyen bir insanım. Ast, üst... Ah, ah. Tek farklılığım şu yazdıklarımdır. Kafanda nasıl bir yapı var hiç bilmiyorum @seron.

Alıntı Yap
despot değiliz de neyde diyorsunuz ama başka bir yerde de biz demokratik bir forum değiliz,.... diyorsunuz? ne iş?

Ortası olan bir iş işte. Zira eğer demokrasi der ve her şeyi seçimle, anketle yapmaya çalışırsak vay o forumun haline. Sen bana göster böyle bir forum, gidip tebrik edeceğim oranın yönetimini. Cidden söylüyorum bunu, üye olacağım açıktan, sonra da tebrik edeceğim. İkinci yapacağım şey de "Forumun alt yapısını X uygulamasından Y uygulamasına geçirmenizi öneriyorum, bunu da tüm forumda bir anketle görmek istiyorum" demek olacak. Sonrasında zevkle demokrasiyi tadacağım orada.

Despot da değiliz zira üyelerin falan bizim gözümüzdeki değeri ikincil öneme sahip değil. Bizler bir karar almaya çalışırken çoğunluğun yararını gözetmeye çalışıyoruz. Çoğunluğun yararı için de bazı öneriler geri çevrilebiliyor haliyle. Despot değiliz zira elimizdeki güç kudret falan hikâye, karın doyurmuyor yani buradaki yetkilerimiz.

Bir forum için, bir forumdaki yetkiler için fırtına çıkıyor resmen. Gören de ülkeyi yönettiğimizi falan düşünecek...

Alıntı Yap
yahu ben yoruldum.
tartışmayı bırakıyorum.
basitçe "kimse kimseden özür dilemesin bırakın artık konuyu kilitliyorum" bile demek mümkündü.
yazıklar olsun...
ben bu konuya daha ileti yazmıyorum. benim için yorulmayın. Mr_YAMYAMla kendi aranızda devam edin.

Farkında değilsin ama bu başlıkta esasında özür dilendi. Kişisel sıkıntılar için de kimseyi özür dilemeye zorlayamayız bizler. Yazıklar olsun mu, olsun peki.

Ha, şunu da söyleyeyim. Senelerdir bilen bilir, "kendi adıma" şu yaşananları zerre kadar sıkıntı yapmam. Burada çok sert sözler sarf etsem dahi, yarın bir başka başlıkta güzel güzel muhabbet edebilirim. Sanılıyor ki bu insanlar taş gibi, hiç içleri sızlamıyor. Kişiselleşen meseleler için beklenen şey ayrıdır, tüm yönetime karşı yapılan tutum ayrıdır. Benim hiçbir sıkıntım yok, olmayacak da. Genele yapılan her türlü eleştiriyi seve seve tartışabilirim, seve seve.

Mr_YAMYAM

U.S önerime karşı çıkan tüm arkadaşlara sesleniyorum.
NEDEN U.S diyorsunuz ve kendinizi bu kadarcık muhalefet yapmakla haklı çıkartmaya çalışıyorsunuz.
Öyleyse neden U:S. olamayacağını delillerle ispat ediniz.
Öyleyse kendi önerinizlerden birisini ekran görüntülerinizle veya somut delillerle ispat ediniz.
Öyle deliller sunun ki, kullanıcı ''CİYYAAKK EVEETT BU SÜRÜM DAHA BİR GÜZELMİŞ'' diyebilsin.

Şimdi ben de sizlere neden XUBUNTU neden LUBUNTU diye sorsma sizler de bunun açıklamaları için uğraşmak zorunda kalacaksınız.
Benim önerimde en azından bir ekran görüntüsü vardır ve GÖRSELLİK olarak kullanıcıya hitap etmekteyim.

eronis

https://mirror.aarnet.edu.au/pub/xubuntu/releases/14.04/release/

http://cdimage.ubuntu.com/ubuntustudio/releases/trusty/release/

İki linkteki iso'ların boyutuna bak. AKN'si olan birisine hangisini tavsiye edersin ? Gerçekten, burada arkadaşlar dağıtımlar ile ilgili bildiğin yanlışları belirtmeye çalıştıkça sen kişiselleştirmeye çalışmışsın.

https://distrowatch.com/table.php?distribution=ubuntustudio

https://distrowatch.com/table.php?distribution=xubuntu

Alıntı Yap
Ubuntu Studio is a variant of Ubuntu aimed at the GNU/Linux audio, video and graphic enthusiast as well as professional. The distribution provides a collection of open-source applications available for multimedia creation.

Alıntı Yap
Ubuntu Studio ubuntu'nun GNU/Linux ses, video ve grafik alanında hevesli kullanıcıların profesyonel gibi iş yapabilmelerini sağlamayı amaçlayan bir ubuntu türevidir. Dağıtım açık kaynaklı multimedya araçlarını barındırır.

Alıntı Yap
Xubuntu is a community-developed operating system based on Ubuntu. It comes with Xfce, which is a stable, light and configurable desktop environment.

Alıntı Yap
Xubuntu topluluk tarafından geliştirilen bir ubuntu tabanlı işletim sistemidir. Oldukça kararlı, hafif ve kişiselleştirilebilir olan xfce masaüstü ile gelir

Alıntı Yap
Ubuntu Studio

Alıntı Yap
Xubuntu
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

ekremsenturk

Konu'nun içeriği ile hiç bir ilgimin olmamasına rağmen ve de detayları da bilmememe rağmen, başlık ile ilgili fikrimi belirteyim. Foruma üye olurken herhangi bir belge ve gerçek kimlik istenmediyse, ayrılmak için de herhangi bir belge veya prosedür istenmiyor. Foruma artık katılmak istemeyen, katılmaz. Bunun için bir resmii onaya gerek yok.

freeman

Söz konusu başlığı okudum.Konuda tek denilen müzik işleriyle uğraşmıyorsa neden US kursun? Başka bir şey yok. Cevap olarak soruyla alakasız şeyler yazılmış.  Kimseye hakaret yok. Ne yani herkes sizle aynı şeyleri mi yazacak?

Sen neden kullansın yazmışsın, yönetim neden kullanmasın yazmış.
Eleştiriyi kabul edemiyorsanız yorum yazmayacaksınız.

Hani ortalığı karıştırmaktan başka iş yapmıyorsunuz. Bir faydanız da yok. Üyelik silinmesi olmalı bence de . Bu tip üyeler gitmeli. Durmaları foruma daha çok zarar veriyor.

Zira herşeyden nem kapıyorlar.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

alquirel

Neden Ubuntu Studio olsun veya olmasın? Diyelim ki Üsküdar'dan Beşiktaş'a geçeceksiniz, bunun için de iki seçeneğiniz olsun; normal vapur seferiyle geçmek veya boğaz turu yapan bir vapura Üsküdar'dan binip Beşiktaş'ta inmek. Amaç: Beşiktaş. Bu iki vapur da aynı vapur, yol aynı yol. Boğaz turu yapana binersen ekstra olarak bol bol boğaz görüntüsü villa görüntüsü görürsün yalıları anlatırlar fotoğraf çekersin. Normal sefer vapurunda da bunları yapmanın önünde bir engel yok, ama boğaz turu vapuru bunu isteyenler için özel olarak dizayn edilmiş. Ancak amacın bunlar değil Beşiktaş. Burada sorulacak soru şu olmaz mı: normal vapur seferi dururken ne diye özel bir vapura binesin?

Defalarca soruldu ama verilen cevap "sen bana neden binilmeyeceğini ispatla"

Mr_YAMYAM

Arkadaşlar. Yorumlarınızı boşa harcamayın.
Ben U.S önerdim  işim bitti.
Siz ne önerirseniz önerin ben karışmam. Hatta kullanıcı arkadaşa Windows kurmasını öneriyorum artık :D
Sizler hala U.S nun sadece multimedia işleri için tasarlanmış olduğunu düşündüğünüz için bu şekilde ÇİĞ yorum ve eleştirilerle gelebilirsiniz. Bunlar sizlerin kabahati değildir. Bunlar tamamen tecrübe veya eğitim seviyesi ile ilgilidir.
Şimdiye kadar yazılanlar hala aynı. NEDEN U.S olsun.
Ben U.S yu neden önerdiğimi açıkça görsellerle anlattım ve gerekli açıklamaları yaptım. Sizler dilediğiniz gibi muhalefet olabilirsiniz, AMA BANA DEĞİL. Gidersiniz öneriyi isteyen kişiye söylersiniz.
Ben yönetimin bana vereceği son yanıtı bekliyorum.
Tek istediğim de iyi niyet çerçevesinde forumdan ayrılmaktır.
BİTTİ

heartsmagic

Yorumlarımız "çiğ" ve "eğitimsiziz" öyle mi? Görülebileceği üzere herkes çirkinleşebiliyor, hatta o kadar çirkinleşiyor ki söylediği sözlerin nereye gideceğini dahi kestiremiyor. Bunca yaşa, başa rağmen.

Peki, biz eğitimsiz ve çiğ yorum yapıyoruz öyle mi? US dağıtımının kendi sitesinden ve dünyaca kabul gören Wikipedia'dan alıntı yapmıştım diğer başlıkta, burada da yapayım:

Alıntı YapWelcome to Ubuntu StudioUbuntu Studio is a free and open operating system for creative people.We provide the full range of multimedia content creation applications for each of our workflows: audio, graphics, video, photography and
publishing.

Kaynak: https://ubuntustudio.org/

Alıntı YapUbuntu Studio is an officially recognized derivative[4] of the Ubuntu Linux distribution, which is explicitly geared to general multimedia production.

Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_Studio

@Mr_YAMYAM, burada kendi sitesinden ve Wikipedia'dan alıntılar var. Kısacası hem US dağıtımını oluşturan hem de Wikipedia maddesini yazan insanlar o kadar çiğler ki, o kadar eğitimsizler ki bizim söylemek istediğimiz şeyi söylüyorlar. Ancak, heyhat @Mr_YAMYAM demişse kanundur, ekran görüntüleri ve sözleri de ispatıdır, üzerine söz olmaz. Bu kafayla devam et,...

Son söz isteniyorsa son söz söylenmişti esasında. İletiler silinmeyecek, kullanıcı değişimi konusu da karara bağlanacak. Karara bağlanmadı henüz, bu arada dilediğince at koşturabilirsin istediğin yerde. İyi niyetimiz her daim mevcut, foruma gelmezsin olur biter. Öteki türlü forumda bir şeyler karaladığında yanlışsa, herkesin yanlışını düzelttiğimiz gibi senin yanlışını da düzeltiriz.

freeman

...
Ukalayla dost olma: Çok konuşur, boş konuşur, kem konuşur; üzülürsün
...
demişler.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

illedelinux

Alıntı Yap...
...
demişler.

@freeman bir insana ukala deme hakkınız var mı?

Ben tarafsız bir üye olarak bu hakaretten rahatsız oldum, forumda bu tür hakaretlere yer verilmemeli.

freeman

Alıntı yapılan: illedelinuxAlıntı...
...
demişler.

@freeman bir insana ukala deme hakkınız var mı?

Ben tarafsız bir üye olarak bu hakaretten rahatsız oldum, forumda bu tür hakaretlere yer verilmemeli.
Kimseye hakaret ettiğim yok. Hakaret etmek istesem doğrudan alıntı yaparım. Ki hakaret ettirmeyi gerektirecek bir durum da yok zaten.

Benim gözlemlediğim durumun özeti bu. Üstüne alınmak isteyen alır.

Konuda geçen "çiğ" "eğitimsiz" gibi ithamlar hakaret kapsamına mı giriyor?

illedelinux

Alıntı YapSöz konusu başlığı okudum.Konuda tek denilen müzik işleriyle uğraşmıyorsa neden US kursun? Başka bir şey yok. Cevap olarak soruyla alakasız şeyler yazılmış.  Kimseye hakaret yok. Ne yani herkes sizle aynı şeyleri mi yazacak?

Sen neden kullansın yazmışsın, yönetim neden kullanmasın yazmış.
Eleştiriyi kabul edemiyorsanız yorum yazmayacaksınız.

Hani ortalığı karıştırmaktan başka iş yapmıyorsunuz. Bir faydanız da yok. Üyelik silinmesi olmalı bence de . Bu tip üyeler gitmeli. Durmaları foruma daha çok zarar veriyor.

Zira herşeyden nem kapıyorlar.

Bakın burada yamyamı ağır bir şekilde eleştiriyorsunuz, olabilir...

Alıntı Yap...
...
demişler.

Ardından burada ukala diyorsunuz.

Şimdi de kimseye hakaret etmedim diyorsunuz, sizce tutarlı mı?

freeman

Alıntı yapılan: illedelinux
Tekrar bir sorayım, konuda geçen "çiğ" "eğitimsiz" gibi ithamlar hakaret kapsamına giriyor mu?

Çünkü o yorumda belli bir düşünceye sahip olanlara yöneltilmiş gibi duruyordu. Şimdi o yorum silinmiş.

illedelinux

Çig kelimesi de elbette hakarettir, öyle bir kelime geçmişse ve kim demişse o da hakaret etmiştir,

Ancak forumda herhangi bir hakaret üstüne hakaret etmek daha büyük yanlış demektir.
Bu durumda forum yöneticileri gereken uyarıyı yapar elbette ama biz üyeler işi saygısızlıga götürme hakkımız yok ve olmamalı da.

alquirel

@Mr_YAMYAM'ın son yaptığı davranışın üzerine alenen yasaklanmak, amiyane tabirle "kovulmak" istediği anlaşılmış olup bu üyeliğine yasaklama getirilmiştir. Kendisine üyelik iptali konusunda kendi aramızda konuşmakta olunduğu ve henüz karara varılmadığı söylendikten sonra forumdaki tüm iletilerinin içeriklerini kendi kendine boşaltmaya başlamıştır.

Neyse ki bu tür kötü niyetli davranışlara tedbiren zamanında ileti yedek sistemi geliştirmişiz. Birazdan kendi kendine boşalttığı tüm iletilerin orijinal halleri geri getirilecektir. Dolayısıyla bu kullanıcının dahil olduğu hiçbir başlıkta boş ileti göremeyeceksiniz. Bu durumda bu yasaklamayı ben geri getirme işlemini tamamladıktan sonra görenler olursa onların zihninde bu yasaklama asılsız bir yasaklamaymış gibi bir fikir oluşabilir. Öyle olmadığının "ispatı" olarak da öncesinde boş iletili sayfaların ekran görüntüsünü alacağım. Merak eden olursa paylaşırım.

Önceden çok ah vah ederdik, keşke şu adamın iletisini alıntılasaydık da boşaltmadan önce ne yazdığı kayıt altına girmiş olsaydı diye. O ahların vahların sayesinde bu sistemi geliştirmeyi düşünmüştük. Bu cümle de alıntılama alışkanlığımızın nereden geldiğini merak edenlere gelsin. Çok klişe bir laf olduğu için çok sevmem kendisini ama yeri gelmişken söylemeden de olmaz. "Tecrübe hayatta yenen kazıkların bileşkesidir."

Bu konu da kilitlenmiştir. İlgili kullanıcı kendi ipini kendi kesmeyi tercih ettiği için bu konuda daha fazla tartışma yapmaya gerek yoktur. Başlığın kilidi açılmayacaktır.