Ubuntu da iscsi

Başlatan ahmetkanar54, 16 Nisan 2016 - 09:48:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmetkanar54

Arkadaşlar elimde 2 tb lik ntfs bir bölüm var ben bu bölümü doğrudan ubuntu üzerinden windows clientları göstermek istiyorum bu mümkünmü ?

neynefes

Gösterebilirsiniz sanırım. Sonuçta Ubuntu köprü görevi görecek sadece. Ağ ayarlamalarını bilemiyorum ama..

Auriel

Alıntı yapılan: ahmetkanar54 - 16 Nisan 2016 - 09:48:19
Arkadaşlar elimde 2 tb lik ntfs bir bölüm var ben bu bölümü doğrudan ubuntu üzerinden windows clientları göstermek istiyorum bu mümkünmü ?

Alıntı yapılan: neynefes - 16 Nisan 2016 - 23:01:39
Gösterebilirsiniz sanırım. Sonuçta Ubuntu köprü görevi görecek sadece. Ağ ayarlamalarını bilemiyorum ama..

Cevap hüsran.

https://help.ubuntu.com/lts/serverguide/iscsi-initiator.html

Ayrıntılı olarak yapıp konu olarak açabilecek var mı ?

Gerçekten benimde işime yarıcak.

cagriemer

Gelen yanit sorulan soruyu tam olarak cevapliyor. Soruda sunlari sunlari yapmayi denedim, su metinleri okudum, soyle bir hata aliyorum denseydi cevap baska olurdu. Boyle bir seyin yapilip yapilamayacagini bilmiyorum, nereyi okumam gerekir, neler yapmam gerekir denseydi yanit yine baska olurdu.

Ornegin sizin iletinizdeki baglantida, evet, iscsi diski baglamayi anlatiyor ilgili dokuman. Peki sonra nasil paylasima acacak windows istemcilere? Dosya sistemi de NTFS'mis. Birden fazla istemci ayni anda ayni dosyaya yazmak istediginde ne olacak? Veri kaybi yasanir mi? Bu sorularin bir kisminin cevabini ben bilmiyorum. Sorular bu sekilde spesifik olarak sorulursa elimden geldigince arastirmaya calisirim. Lakin sorularin da olasi yanit verenlerce tahmin edilmesini beklemek biraz sacma oluyor.

Herkesin en az bir kere hatta mumkunse iki kere okumasi gereken bir yazi; http://www.nyucel.com/2016/02/sadece-cevap-olarak-evet-ya-da-hayr.html

Auriel

Alıntı yapılan: cagriemer - 17 Nisan 2016 - 07:24:00
Gelen yanit sorulan soruyu tam olarak cevapliyor. Soruda sunlari sunlari yapmayi denedim, su metinleri okudum, soyle bir hata aliyorum denseydi cevap baska olurdu. Boyle bir seyin yapilip yapilamayacagini bilmiyorum, nereyi okumam gerekir, neler yapmam gerekir denseydi yanit yine baska olurdu.

Ornegin sizin iletinizdeki baglantida, evet, iscsi diski baglamayi anlatiyor ilgili dokuman. Peki sonra nasil paylasima acacak windows istemcilere? Dosya sistemi de NTFS'mis. Birden fazla istemci ayni anda ayni dosyaya yazmak istediginde ne olacak? Veri kaybi yasanir mi? Bu sorularin bir kisminin cevabini ben bilmiyorum. Sorular bu sekilde spesifik olarak sorulursa elimden geldigince arastirmaya calisirim. Lakin sorularin da olasi yanit verenlerce tahmin edilmesini beklemek biraz sacma oluyor.

Herkesin en az bir kere hatta mumkunse iki kere okumasi gereken bir yazi; http://www.nyucel.com/2016/02/sadece-cevap-olarak-evet-ya-da-hayr.html

Bi soru sorulmuşsa cevap vermek gerekmez mi ? Gösterebilirsiniz sanırım (Oda bilmiyor) Bu bir cevap değil.
Hatta bunu demek yerine evet mümkün ya da değil ki bu mümkün o zaman şuraya, şunlara bakman yardımcı olacaktır diyerek soruyu sorana başlangıç verilmiş olmaz mı ?

Neyse arkadaşın konusunu baltalamiyalim.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Auriel
Bi soru sorulmuşsa cevap vermek gerekmez mi ?

Verilmiş ve sen hüsran demişsin. Bu durumda bir sonraki sefere hiç cevap vermemek gerekmez mi? Eğer böyle olacaksa, kendi söylediğinle kendi yorumun çelişmez mi? "Cevap vermek gerekmez mi?" söylemi ve "hüsran" yorumu yani.

@cagriemer'in söylediği üzere bu olaydan anlayan birileri veya anlama kapasitesi olup da araştırma yapmak isteyenler için ayrıntı lazım. Öteki türlü yine @cagriemer'in anlattığı üzere kaç farklı senaryo için kaç farklı cevap verilmeli sence?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Auriel

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Nisan 2016 - 01:08:43
Alıntı yapılan: Auriel
Bi soru sorulmuşsa cevap vermek gerekmez mi ?

Verilmiş ve sen hüsran demişsin. Bu durumda bir sonraki sefere hiç cevap vermemek gerekmez mi? Eğer böyle olacaksa, kendi söylediğinle kendi yorumun çelişmez mi? "Cevap vermek gerekmez mi?" söylemi ve "hüsran" yorumu yani.

@cagriemer'in söylediği üzere bu olaydan anlayan birileri veya anlama kapasitesi olup da araştırma yapmak isteyenler için ayrıntı lazım. Öteki türlü yine @cagriemer'in anlattığı üzere kaç farklı senaryo için kaç farklı cevap verilmeli sence?

Alıntı YapCevap hüsran.

https://help.ubuntu.com/lts/serverguide/iscsi-initiator.html

Ayrıntılı olarak yapıp konu olarak açabilecek var mı ?

Gerçekten benimde işime yarıcak.

Benim cevabım senin yaptığın alıntıdan ibare değil.

Hüsran dememin nedeni

- Sanırım demesi

Bu cevap değil olamaz yani sadece konuyu açan arkadaşı onaylamış.

Daha derine inmek gerekirse post kasılmak için yazılmış bi yanıt olarak görüyorum ben bunu. Gerek konuyu açan gerek konuya girip bakan kişi bunu böyle görecektir.

Öyleki;

Alıntı YapArkadaşlar elimde 2 tb lik ntfs bir bölüm var ben bu bölümü doğrudan ubuntu üzerinden windows clientları göstermek istiyorum bu mümkünmü ?

Benim verdiğim yanıt ise evet yapılıyor şöyle bir kaynak var incele, hatta inceleseydi yapma yolu üzerinde uğraş verseydi bu konu üzerinden bu olmuyor şu olmuyor diye de devam edebilirdi. Verilen cevaplar konuya değil forum kullanıcıları arası tartışma başlatma üzeriene ve muhalefet olma arayışı ile yazıldığını tahmin ediyorum.

Ki baltalamayalım dediğim halde devam ettiriliyor.

neynefes

Forum yönetiminde bulunuyorum. Amacım mesaj sayımı şişirmek değil. Bazen sırf insanlar başlık açtık neden cevap gelmiyor demesin diye dilim döndüğünce iki-üç satır bir şeyler karalarım. Oradaki sanırım ifadesi bilgimin yeterli olmamasından dolayıdır. Ayrıca kendime de ufak bir not düşmüş oluyor ve çözümü bilen biri anlattığı zaman bende öğreniyorum.

Sizde benim üzerime pek çıkamamışsınız :) Siz de mi post kasıyorsunuz? Benim kişisel hiçbir problemim yok kimseyle. Hatta mesajınızda cevap hüsran diye serzenişinizi üzerime alınmamıştım bile. Başlığın gidişatını etkileyecek çok gereksiz bir yorumda yapmadım. Neyse tebessümle okudum son mesajınızı ve yine tebessümle bu yorumu yazıyorum.

heartsmagic

Peki, tartışmayı biz yapıyoruz yani. Hüsranlarla devam edilsin yorumlara falan, özgürsün yani @Auriel.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Reverser

Alıntı yapılan: neynefes - 16 Nisan 2016 - 23:01:39
@Auriel, neden böyle bir cevap olmasın ? Bak bakalım, TDK ne demiş: [1]
Alıntı yapılan: TDKBir şeyin olma veya olmama ihtimalini kabul etmekle birlikte, olabileceğine daha çok inanmak, zannetmek, zanneylemek
kaldı ki, bizler her konu hakkında net bilgi sahibi olmak zorunda değiliz.
Peki o hâlde, olaya senin baktığın pencereden bakalım, hani yazmışsın ya;
Alıntı yapılan: AurielCevap hüsran.
Alıntı yapılan: Auriel...post kasılmak için yazılmış bi yanıt olarak görüyorum ben bunu.
bu yazdıkların ne oluyor ?

[1] http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&kelime=SANMAK

XFCE ROCKS !