[Çözüldü] Grupta Kursor Hareket Etmiyor ve LXDE Masaüstünü Nasıl Kurarım?

Başlatan warpalawas, 14 Nisan 2016 - 11:48:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

warpalawas

İyi günler arkadaşlar
laptopta üç bölüm vardı. Ben birisine ubuntu kurdum (2104 Thar LTS). Kurduktan sonra GRUP çalışmadı ben de buradaki bir konunun yardımı ile yeniden kurdum ve artık grup var. Bir sorun var Grupta windowsa gitmek istediğimde ok tuşları aşağıya gitmiyor. Hiç bir tuş çalışmıyor. Hatta enter da çalışmıyor süre bitince direkt olarak ubuntu başlıyor.

2. Sorum da masaüstünü LXDE yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Arkadaşlar güncelleme sonrası kursor hareketi düzeldi ama şimdi de farenin kursoru bazen çalışıyor bazen çalışmıyor, gittiği yer görünmüyor.
NOT: Fareyi değiştirdim, usb girişini değişik yerlerde denedim. Laptopun touchpedinde denedim hep aynı. Zaman zamanda aşırı titreme yapıyor. Çok hızlı ve ritmik düzende yanıp yanıp sönüyor. (5-6 defa yanıp sönüyor, sonra duruyor. Tekrar eden hareketler şeklinde oluyor.)

Not: Özür dilerim xfce masaüstü yazmışım, düzelttim. LXDE olacaktı.

warpalawas

valla çırpınıp duruyorum. Bi el atsanız.

sudo apt-get install lubuntu-desktop
şöyle bir şey yaptım. Açılışta lubuntu yazıyor, ama ubuntuya girince yine eski klasik ubuntu görüntüsü var (araçlar solda yukarıdan aşağıya dizili)

Bir de şu fareyi ne yapacağız bazen kursor hiç görünmüyor, bazen açtığım sayfada falan hiç aktif olmuyor.

neynefes

Grub'da fare imleci ne iş yapıyor? Daha doğrusu imleç var mı? Masaüstü kurulumu yapıldıktan sonra şifre girdiğiniz ekrandan hangi masaüstünü açacağınızı seçmeniz gerekiyor.

warpalawas

Günaydın neynefes,
buldum. Grub'un isim olan yerinde olurdu LXDE ve Ubuntu, şimdi yukarıda bir yere almışlar. Oradan seçtim oldu. Yukarıda da yazdığımı gibi hem lxde hem de lubuntu yu kurmuşum bir sıkıntı olur mu?

Fareye gelince fare imleci grupta değil, normal sayfalarda, görünmüyor ya da çıkıp sürekli titriyor. Açılışta şimdi LUBUNTU'yu seçtim. Fare cursoru normal gibi gözüyor. İnşallah sorun olmaz. Şimdilik sorunu çözmüş gibi görünüyorum.
Cevabız için teşekkür ederim.

neynefes

İmleç olayı için bir de şuna bakalım.
ekrankomut

Farklı masaüstleri bulunması sorun olmaz.

warpalawas

Sayın neynefes,
Sorun çözülmüş gibi görünüyor. Bigisayarı açıp kapattım. Bir kaç saattir geziniyorum. Sanırım fare sorunu da haloldu.

Yukarıya çözüldü yazdım. Oldu mu bilmiyorum.

neynefes

Peki sorun devam ederse başlığı açtırabilirsiniz. Şimdilik kapatıyorum.