GPT Kurulum Hatası

Başlatan erdem0658, 11 Nisan 2016 - 20:36:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem0658

Arkadaşlar Merhaba;
Forumda baya araştırdım ama 2 gündür yukarıdaki soruna çözüm bulamıyorum.
Bilgisayarım MSI GE72 6QD FreeDos olarak aldım. Win10 Yükledim ve ikinci işletim sistemi olarak ubuntu yüklemeye çalışıyorum.
Eski Pc'im GPT olmasına rağmen yükleme yapıyordum ama bu kez ne denediysem olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kurmaya çalıştığım sürüm 15.10

Teşekkür Ederim.

Reverser

Merhaba, öncelikle forum kurallarımız tekrar gözden geçir lütfen zira başlık hatalıydı. :)
Soruna gelecek olursak, Nvidia ekran kartı 4.2 kernel ve Nouveau ile ilgili.
nomodeset [1] ile başlatmayı deneyelim bir de
[1] https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

erdem0658

Başlık için özür diliyorum açıkçası kuralları okumadan yazdım :(.

nomodeset, idle=nomwait, acpi=off gibi komutları tekli ve ikili kombinasyonlarla denedim ama değişen birşey yok maalesef.

en fazla sadece resimdeki 2. satırdaki komut tek başına kalıyor ötesine gitmiyor. Başka ne yapılabilir.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erdem0658

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Nisan 2016 - 23:33:25
http://askubuntu.com/questions/709961/acpi-ec-fail-in-evaluating-the-reg-object-of-ec-device-broken-bios-is-suspe
nomodeset idle=nomwait
parametreleri ile dene.

Hocam teşekkür ediyorum ancak bunu da denedim yukarıda yazmıştım. Derdime derman olmadı maalesef. Bir türlü kuramadım eski sürümleri de denedim ancak nafile. USB-DVD ile ayrı ayrı denedim olmuyor. Başka yolu yok mudur ya da hatanın daha detaylı bir log unu falan alma yöntemi o zaman belki daha kolay halledilir.

heartsmagic

Kusura bakma gözümden kaçmış denediğin. Şimdi biraz daha bakındım da, bu hataya rağmen sistemi açılanlar var. Anlayacağımız esasında sorun olan şey bu olmayabilir açılma konusunda. İndirdiğin ISO'nun md5 bütünlük denetimini yapmış mıydın?

erdem0658

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Nisan 2016 - 00:51:18
Kusura bakma gözümden kaçmış denediğin. Şimdi biraz daha bakındım da, bu hataya rağmen sistemi açılanlar var. Anlayacağımız esasında sorun olan şey bu olmayabilir açılma konusunda. İndirdiğin ISO'nun md5 bütünlük denetimini yapmış mıydın?
evet hocam onuda yaptım. bazende kuruluma geçer gibi yapıyor kendi kendine ama loading ekranında yani ubuntu yazısı geliyor alttaki noktalar falan oynamadan donup kalıyor ekran hatta bekleyım dıye pc yi acık bırakıp işim vardı gittim 1 saat o ekranda kalmış. Yabancı forumlara da bakıyorum ama hata neden kaynaklanıyor anlamış değilim kaynağı bulsak çözümü kolay olacak eminim.

heartsmagic

noacpi nolapic gibi parametreleri de deneyebilirsin, fakat işe yarar mı bilemiyorum.
Bir de, 16.04 çıktı çıkacak zaten, indirip onu kurmayı dene.

erdem0658

Onunda beta sürümünü denedim ama olmadı neyse hocam böylece linux maceram başlamadan bitmiş oldu.
ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum.
Bir süre daha .Net windows devam.

heartsmagic

Rica ederiz, keşke çözebilseydik. Hani benim merak ettiğim şey diğerlerinde işe yarayan parametreler sende neden işe yaramadı? Sorunlu olsa da Linux kuramadığımız makine sayısı çok az esasında.