Ubuntu Ram Ekledikten Sonra Kasıyor-İnternette Dolaşırken Sayfay Hatası Veriyor

Başlatan teornek, 10 Nisan 2016 - 21:46:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

teornek

Lenova Thinkpad X200s (L9400 1.8 GHz - 2GB RAM - 160 HDD) cihazımda disk bölme yapıp bir kısmı Windows diğer kısmı Ubuntu yaptım genel olarak Ubuntu kullanıyorum fakat Windows da bazı programlar lazım olduğu için ihtiyaç duydum ve Windows çok ram yendiği için boş olan slotuma 2GB sistem ile uyumlu ram ilave ettim. RAM sorunsuz çalışırken Ubuntu da hatalar baş göstermeye başladı. öncelikle internette dolaşırken içinde bulunduğum sayfa bağlantı hatası aldım. daha sonra da ufak ufak kasmalar ama şimdi cihaz kullanılamaz hale geldi. RAM slotlarını değiştim direk dondu. şu anda orijinal ram ile kullanıyorum bir sıkıntı yok eğer ram çalışmasa Windows da sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum ama orada problem yok güncellemeleri de yaptım neden kaynaklanır yardım ederseniz sevinirim

grayloop

Şu andaki RAM ile sorunlu dediğiniz RAM kullanırken

sudo lshw -class memory

çıktıları aktarın.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

heartsmagic

Windows farklı şekilde tepki verebilir, doğrudan karşılaştırmayalım. Belleklerin uyumlu olduğundan %100 emin misin? Bu konudaki ilk öneri Grub ile sistemi açmadan önce "bellek sınaması" yapmak. Uzun sürer ama en azından sorun var mı yok mu anlarsın. Dediğim gibi uzun sürebilir.

Bir diğer konu ise, grafik kartın nedir ve sürücüleri kurulu mudur? O yönde de bir şikayet gördüm.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

teornek

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Nisan 2016 - 01:39:59
Windows farklı şekilde tepki verebilir, doğrudan karşılaştırmayalım. Belleklerin uyumlu olduğundan %100 emin misin? Bu konudaki ilk öneri Grub ile sistemi açmadan önce "bellek sınaması" yapmak. Uzun sürer ama en azından sorun var mı yok mu anlarsın. Dediğim gibi uzun sürebilir.

Bir diğer konu ise, grafik kartın nedir ve sürücüleri kurulu mudur? O yönde de bir şikayet gördüm.
Alıntı yapılan: grayloop - 10 Nisan 2016 - 22:55:11

sudo lshw -class memory

çıktıları aktarın.

şöyle bir deneme yaptım önce bellek sınaması yaptım bayağı uzun sürdü ama sonuç gene aynı çıkınca sadece yeni aldığım rami taktım ve o şekilde kullandım herhangi bir sorun yaşamadım. ram kesinlikle uyumlu acaba 2.slotta mı sıkıntı var diye düşünmeye başladım. ama hani ne tür bir problem olabilir ki sonuç olarak ilk taktığım 4-5 gün boyunca bir sıkıntı yaşamadım daha sonradan bu olay olmaya başladı ve slot bozuksa her ne kadar karşılaştırmamak gereksede windows tarafında bu donanım neden sıkıntı yapmıyor. bu arada şuanda başka bir bilgisayardayım en kısa zaman da istenilen çıktıyı koyacağım konuya. teşekkür ederim ilginiz için

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Nisan 2016 - 17:44:08

Alıntı yapılan: grayloop - 10 Nisan 2016 - 22:55:11

sudo lshw -class memory

çıktıları aktarın.

ubuntu@TeORNeK:~$ sudo lshw -class memory
[sudo] password for ubuntu:
  *-firmware             
       açıklama: BIOS
       üretici: LENOVO
       physical id: 0
       sürüm: 6DET60WW (3.10 )
       date: 09/17/2009
       boyut: 128KiB
       kapasite: 8128KiB
       kapasiteler: pc_ pcmc_a pnp upgrade shadowing escd cdboot bootselect socketedrom edd acp_ usb biosbootspecification
  *-cache:0
       açıklama: L1 önbellek
       physical id: a
       slot: Internal L1 Cache
       boyut: 64KiB
       kapasite: 64KiB
       kapasiteler: synchronous internal write-back instruction
  *-cache:1
       açıklama: L2 önbellek
       physical id: c
       slot: Internal L2 Cache
       boyut: 6MiB
       kapasite: 6MiB
       kapasiteler: burst internal write-back unified
  *-cache
       açıklama: L1 önbellek
       physical id: b
       slot: Internal L1 Cache
       boyut: 64KiB
       kapasite: 64KiB
       kapasiteler: synchronous internal write-back data
  *-memory
       açıklama: Sistem Belleği
       physical id: 20
       slot: System board or motherboard
       boyut: 4GiB
     *-bank:0
          açıklama: SODIMM DDR3 Eşzamanlı 1066 MHz (0,9 ns)
          üretici: 0000
          physical id: 0
          serial: 00000000
          slot: DIMM 1
          boyut: 2GiB
          genişlik: 64 bits
          saat: 1066MHz (0.9ns)
     *-bank:1
          açıklama: SODIMM DDR3 Eşzamanlı 1066 MHz (0,9 ns)
          ürün: M471B5673FH0-CF8
          üretici: Samsung
          physical id: 1
          serial: 84EA4365
          slot: DIMM 2
          boyut: 2GiB
          genişlik: 64 bits
          saat: 1066MHz (0.9ns)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Nisan 2016 - 13:13:37

var mı aklına bi çözüm gelen arkadaşlar. windows da kasmaya başladı çünkü ilk başlarda böyle değildi. virüs de olmadığını düşünüyrum açıkcası neden  böyle bir sorun oldu anlamış değilim aynı cihazın ddr2 ramlisi arkadaşımda var çatır çatır windows 8 çalıştırıyor ama bende sıkıntı şuanda

heartsmagic

Windows'ta da aynı sorun varsa olay yine bellek uyumsuzluğuna ya da belleğin sorunlu olmasına ya da yuvanın sorunlu olmasına çıkıyor. İşletim sistemleri benzer tepkileri vermezler donanımlar için, kimi daha toleranslı davranır kimi doğrudan hatasını yapar. Bu nedenle kıyaslama dedim. Eğer ikinci yuvadan şüpheleniyorsan sadece eski belleğini, tek başına bu yuvaya tak ve dene biraz.

seron

Merhaba.

Taktığınız belleğin sistemle kesinlikle uyumlu olduğunu söylemişsiniz. Bu konuda ne kadar tecrübeli olduğunuzu bilmediğimizden, yine de şunu da belirtmek isterim, önemlidir:

Takılan bellek, anakart tarafından destekleniyor olabilir. Fakat takılan belleğin üzerindeki RAM çiplerinin özellikleri ile diğer ram modüllerinin özellikleri birbirine uymuyorsa, (bu tip sorunlar bizim de başımıza gelmiştir) bu sorunu yaşamanız kaçınılmazdır.

Yani, eski ramların üzerindeki çipler ABC olsun. Yeni aldığınız ramın çipleri de ABC olmak zorunda. yani birbiriyle birebir aynı ram kullanmak zorundasınız. Beraber kullandığınız RAMların markaları aynı olsa da, kullandıkları teknolojiler ramdan rama değişebiliyor. Daha evvel buna benzer bir sorun bizim de başımıza geldi ve yaptığımız araştırma ve deneme-yanılmlardan sonra aynı marka ramların birbiriyle çakıştığı(ya da uyumsuz olduğu, ne deniyorsa) sonucuna ulaşarak, aynı ramdan iki adet kullanınca sorunumuz çözülmüştü.

Diğer (eski) ramlarınızı çıkarıp, sadece yeni ram ile denediğinizde sorun yaşıyor musunuz? Ona bir bakın. şayet sorun görülmüyorsa, hala değiştirme şansınız varsa aynı marka-model-tip-çip özellikli ramlardan ikinci el dahi olsa bulup onu takın. Muhtemeen sorununuz bu şekilde çözülecektir.

teornek

Alıntı yapılan: seron - 15 Nisan 2016 - 18:52:15
Merhaba.

Taktığınız belleğin sistemle kesinlikle uyumlu olduğunu söylemişsiniz. Bu konuda ne kadar tecrübeli olduğunuzu bilmediğimizden, yine de şunu da belirtmek isterim, önemlidir:

Takılan bellek, anakart tarafından destekleniyor olabilir. Fakat takılan belleğin üzerindeki RAM çiplerinin özellikleri ile diğer ram modüllerinin özellikleri birbirine uymuyorsa, (bu tip sorunlar bizim de başımıza gelmiştir) bu sorunu yaşamanız kaçınılmazdır.

Yani, eski ramların üzerindeki çipler ABC olsun. Yeni aldığınız ramın çipleri de ABC olmak zorunda. yani birbiriyle birebir aynı ram kullanmak zorundasınız. Beraber kullandığınız RAMların markaları aynı olsa da, kullandıkları teknolojiler ramdan rama değişebiliyor. Daha evvel buna benzer bir sorun bizim de başımıza geldi ve yaptığımız araştırma ve deneme-yanılmlardan sonra aynı marka ramların birbiriyle çakıştığı(ya da uyumsuz olduğu, ne deniyorsa) sonucuna ulaşarak, aynı ramdan iki adet kullanınca sorunumuz çözülmüştü.

Diğer (eski) ramlarınızı çıkarıp, sadece yeni ram ile denediğinizde sorun yaşıyor musunuz? Ona bir bakın. şayet sorun görülmüyorsa, hala değiştirme şansınız varsa aynı marka-model-tip-çip özellikli ramlardan ikinci el dahi olsa bulup onu takın. Muhtemeen sorununuz bu şekilde çözülecektir.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Nisan 2016 - 00:30:34
Windows'ta da aynı sorun varsa olay yine bellek uyumsuzluğuna ya da belleğin sorunlu olmasına ya da yuvanın sorunlu olmasına çıkıyor. İşletim sistemleri benzer tepkileri vermezler donanımlar için, kimi daha toleranslı davranır kimi doğrudan hatasını yapar. Bu nedenle kıyaslama dedim. Eğer ikinci yuvadan şüpheleniyorsan sadece eski belleğini, tek başına bu yuvaya tak ve dene biraz.

Ramden kesinlikle emin olduğum için (seron hocamın verdiği örnek tüyler ürpertici olsada  ;) ) sorunu format atarak çözmüş bulunmaktayım. Hem windows tarafında hemde ubuntu tarafında bir sorun kalmadı şuanda. ilgilenen arkadaşlar için çok teşekkür ederim. başlığı sorunu çözüldü olarak değiştiriyorum.

heartsmagic

Beklemediğim şekilde çözüldü olay, geri bildirim için teşekkürler. Bu gibi yeniden kurulum çözümlerinde etiket kullanmamayı tercih ediyoruz, yine de teşekkür ederiz tabi. Doğrudan kapatalım konumuzu.