[Çözüldü] Mint ekranı üzerinden windows belge klasör ve dosyalarına kısayol atanır mı?

Başlatan mehmetk1907, 05 Nisan 2016 - 15:53:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehmetk1907

Selam arkadaşlar daha önce soruldu mu bu soru bilmiyorum, ama ben cevabı bulamadım açıkçası. 2-3 yıl önce bir dönem ubuntu kullanmıştım ama açıkçası pek keyif almamıştım, şimdi yine bir 10 gündür Linux Mint 17.3 rosa sürümü (mate masaüstü) kullanıyorum. Bu sefer birlikteliğimiz uzun sürecek gibi  :)

Soruma gelirsek Windowsun bağlı bulunduğu diskte çok önemli excel tablolarım var. Bunlar üzerinde sürekli düzenlemeler yapmam gerekiyor. Ama açıkcası her seferinde de bu dosyalara ulaşmak için kolay bir yol arıyorum. Bu dosyaları kısayol olarak mint kullandığım masaüstüne atayabilirmiyim? Bir deneme yaptım ancak tablolar üzerinde düzenleme yaptıktan sonra tekrar c diskine bağlanıp tabloyu açtım oradaki dosya da her hangi bir değişiklik olmadığını gördüm. Bu tablolar benim için hayati önemli, ancak dosyaları linux diskime kopyaladığım zamanda güncel şekline windows tan ulaşamıyorum. UMarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Bu forumda ilk mesajım bu arada yanlış bir durum söz konusu ise şimdiden kusura bakmayın (başlık içeriği, mesaj içeriği vs.)

seron

Böyle yapsanız,...
böylece her iki taraftan ulaşabilir, ayrı dosya oluşturmaya gerek kalmadan aynı dosyayı bir windowstan bir linuxtan günceller durursunuz...

[eklenti yönetici tarafından silindi]

mehmetk1907

Teşekkür ederim benim de düşündüğüm son çare o idi hem dosyalar güvende de kalmış olur dediğiniz yöntemle.