recovery mode şifremi oluşturdum fakat masaüstü açılmıyor

Başlatan hüseyinbozan, 05 Nisan 2016 - 00:20:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hüseyinbozan

Arkadaşlar, recovery mode girdim.
Mount -o rw,remount/
Passwd kullanıcı adı
Yazıp enterledim. Şifreyi küçük harf büyük harf girmek gerekiyormuş. Girdim ve şifrem yenilendi. Fakat, oturum açıyorum, ekran siyah oluyor ortada fare imleci duruyor sonrasında hata vs vermeden direk kullanıcı girişine tekrar yönlendirip oturum aç diyor neden olabilir?

heartsmagic

Ne oldu da parola yenilemek istedin? Söylediğin sıkıntı parola yenileme işe çözülmez ki. Ne oldu sistemde en son? Neler yaptın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hüseyinbozan

Geçen sene kullandım standart şiflerimi denedim olmadı, unuttum o yüzden şifrenin ne olduğunu o yüzden yenileme gereği duydum. Sonra oturum açayım dedim, açamadım masaüstü açılacak gibi olup tekrar oturum açmak için giriş ekranına yönlendirdi. Bir sene öncede yaptığım işlemleri hatırlamıyorum fakat yüksek ihtimal yaşadığım herhangi bir sorunu buradan çözmüşümdür.

heartsmagic

Geçen sene demişsin, kullandığın Ubuntu sürümü nedir? Desteği kesilen bir taneyse hiç uğraşmayalım, yeni kurulum yaparsın. Yok, illa ben uğraşmak istiyorum diyorsan giriş ekranıında ctrl+alt+f1 ile uçbirime düş, değiştirdğin parolanla ve kullanıcı adınla oturum aç. Parolan yazarken görünmez, dikkatlice yazarsın.

Sonra:

sudo rm -f .Xauthority
Dosyanın başında nokta var dikkat et. Ardından alt+f7 ile giriş ekranını açıp denersin. Fakat, ne yazık ki sen dahi bir senedir kullandığın sistemde en son ne yaptığını hatırlamazken bizlerin yardımcı olması çok zor. Söylediğim gibi, Ubuntu sürümün eskiyse yenilemeyi düşün.

hüseyinbozan

14.04 yinede formatlamadan önce bahsettiğiniz yolu öğreneyim sonra formatlarım.

heartsmagic

Kullanmak istiyorsan kurcalamaya devame ederiz. Örneğin grafik kartı bilgileri, sistemde yer olup olmaması gibi. Bu arada kuracaksan bari 16.04 kur, henüz beta ama çok yakında zaten kararlı sürümü çıkacak.

hüseyinbozan

Hocam öncelikle kurcalamayı tercih ederim çünkü. Bir sene önce uğraşmış olsaydım şuan ben arkadaşlara yardımcı oluyordum. Maalesef eski bir netbook olduğundan sağlıklı olur mu bilemiyorum son sürüm.

heartsmagic

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51367.msg586678#msg586678

Bu öneriyi denedin mi?
Uçbirimden giriş yaptığında:
df -h
ne diyor? Ne kadar yer var sistemde?

Grafik kartı sürücüleri nedir bu makinede, hatırlıyor musun sürücü kurup kurmadığını?
lspci -nnk | grep "VGA\|3D\|Display" -A2
dpkg -l | egrep "nvidia|bumblebee|nvidia-prime|fglrx"

çıktıları ne diyor?

hüseyinbozan

Hocam merhabalar, netbooku kullanamadığım için çıktıyı buraya yazamıyorum. Ama işine yarayacak bilgileri anladığım kadarı ile aktarayım.
http://hizliresim.com/o3ldd9
Birde yazdığınız kodun işlevi nedir.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Nisan 2016 - 23:37:18

Boy 146
Dolu 8.9g
Boş 130g

lspci  -nnk
Anladığım kadarı ile kernel den drive ları almış

dpkg -l
Burada tüm lib dosyalarını arşivi taradı

bumblebee
Bumblebee hata verdi bumblebeed yaptım kuru olmadığını yüklemem gerektiğini ve kodunu yazdı.
Sudo şifremi girip yüklemek isterdim ama şuan evimde internetim yok.

Ekran kartı kodlarından sonuç alamadım. Nvidia prime komutu bulamadı.
Egreo "nvidia öylece kaldı.
Anladığım kadarıyla aktardım inşallah boşuna vaktini almamışımdır. Ve bu yaptıklarımda çok hoşuma gitti

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Nisan 2016 - 00:08:22

Son olarak aşağıdaki komutu tekrar yazıp, şifremi girdim. Alt+f7 ile giriş ekranına gittim. Şifremi girdim tekrar masaüstünü açar gibi yapıp, giriş ekranına tekrar yönlendirildi.

sudo rm -f .Xauthority

heartsmagic

Çıktıları tam geçememişsin, onlar bakmamız lazım bir şekilde. | karakterini AltGr + <>| tuşu ile yapabilirsin. İkinci tuş sol altta bir yerlerdedir.
Bir bakalım kartın neymiş, sürücüleri ne durumdaymış. Bumblebee ile doğrudan işin olmaz, şimdilik o konu kalsın kenarda sen komut çıktılarını aktarmaya çalış.

lspci ile ilgili komut kartın hakkında bilgi verir bize. dpkg -l ise kurulu paketleri listeler, grep ile ilgili kelimeleri süzüyoruz burada.

hüseyinbozan

guest-9U1MNI@huseyinbozan:~$ df -h
Dosyasistemi     Boy  Dolu   Boş Kull% Bağlanılan yer
/dev/sda1       146G  8,5G  130G    7% /
none            4,0K     0  4,0K    0% /sys/fs/cgroup
udev            484M  4,0K  484M    1% /dev
tmpfs           100M  1,1M   99M    2% /run
none            5,0M     0  5,0M    0% /run/lock
none            497M  156K  496M    1% /run/shm
none            100M   64K  100M    1% /run/user
none            497M   13M  484M    3% /tmp/guest-9U1MNI

guest-9U1MNI@huseyinbozan:~$ lspci -nnk | grep "VGA\|3D\|Display" -A2
00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation Mobile 945GSE Express Integrated Graphics Controller [8086:27ae] (rev 03)
Subsystem: Foxconn International, Inc. Device [105b:0cd6]
Kernel driver in use: i915
00:02.1 Display controller [0380]: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller [8086:27a6] (rev 03)
Subsystem: Foxconn International, Inc. Device [105b:0cd6]
00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller [8086:27d8] (rev 02)
guest-9U1MNI@huseyinbozan:~$ dpkg -l | egrep "nvidia|bumblebee|nvidia-prime|fglrx"

heartsmagic

sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop
ile ilgili paketi yeniden kurdurmayı bir deneyelim.

hüseyinbozan

Olmadı maalesef yükleme yaptım fakat yine de oturum açma ekranına donuyor. Netbook grundig daha iyi performans almak için ubuntunun hangi sürümünü yükleyeyim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Nisan 2016 - 22:01:01

Disk sürücüsü dev/mapper/cryptswab1 henyz hazır değil veya bağlanamadı.Nedir başlatırken soruyor ?

heartsmagic

Sıfır yükleme yaptın ve oturum açma ekranına mı dönüyor yine? Normal değil bu. Yüklemeden sonra bir şeyler yaptın mı?

Verdiğin hata sıkıntı değil, halledilebilecek bir şey ve bu sorunla ilgili değil.

hüseyinbozan

Bir şey yapmadım yükleme sonrası.. Düzeltme ile vakit kaybetmeyelim hocam. Sizce hangi durumu yükleyeyim.

heartsmagic

Yüklemeyi ben yanlış anlamışım. Eğer sıfır kurulum yapacaksan 16.04 kur, bir iki güne çıkıyor zaten kendisi.

hüseyinbozan

heartsmagic

Yeni sürüm olması sorun değil, netbook için hafif olan ne kullanıyorsan yine oradan devam edersin. Örneğin Lubuntu, Xubuntu gibi. 

hüseyinbozan

Ya ubuntuyu öğrenmek istiyorum ama kasılması olmuyor. Yoksa jolicloud ile daha performanslı olabilir sanki. Ben yeni surumu deneyeyim

hüseyinbozan

32bitlik sürümünü usb kurdum akşam formatlayacağım, bakalım performans değişikliği olacak mı.

heartsmagic

Normal sürümden mi bahsediyorsun? Eğer öyleyse söylediğin gibi ağır gelebilir, bu nedenle Lubuntu veya Xubuntu demiştim.

hüseyinbozan

heartsmagic

Bir sorun var mı peki? Eğer yoksa konuyu etiketlemeden kapatalım yeniden kurulum yaptığımız için.

hüseyinbozan

Akşam formatlıcam kapatabiliriz destek için teşekkür ederim