Kök dizini ve birincil disk hatası (kurulum öncesi)

Başlatan burakfrcsgzl, 03 Nisan 2016 - 02:11:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakfrcsgzl

Öncelikle forumda yeniyim ve ilk konum, konu yeri yanlışsa adminler doğru yere taşıyabilirler
Windows 7 kullanıyorum ve C diskimi MiniTool Partition programıyla NTFS ile böldüm ve sonradan ubuntu yükledim,ancak kurulumda karşıma çıkan birincil disk ve hemen ardından çıkan kök dizini hatalarını alıyorum çözümü nedir (bu arada ubuntuyu sanal diskten/daemon toolsdan kurdum)?

Edit: İmla

ekremsenturk

Ubuntu'yu dediğin gibi kurdun ve şimdi (hata vermesine rağmen) çalışıyormu ? Hiç mi açılmıyor ?

heartsmagic

Merhaba ve hoş geldin @burakfrcsgzl.

Daemon Tools ile nasıl kurdun Ubuntu'yu, Wubi ile mi? Elinde ISO varsa lütfen Daemon Tools tarzı uygulamalarla yapma kurulumu. Gerçek bir kurulum istiyorsan o ayırdığın bölümü Linux'un kurulabileceği ext4 dosya sistemi ile biçimlemen lazım. Vikimizdeki Kurulum maddesinden ulaşabileceğin bağlantılarla yapabilirsin bu işlemi. 

Ayrıca, elindeki ISO hangi sürüme ait?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

burakfrcsgzl

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 03 Nisan 2016 - 10:04:59
Ubuntu'yu dediğin gibi kurdun ve şimdi (hata vermesine rağmen) çalışıyormu ? Hiç mi açılmıyor ?

Daha önce hiç kurmadım ve kullanmadım, dün denedim. Ubuntu yazısı çıkıyor, daha sonra doluyo, açılıyo masaüstü ancak daha sonra bu hataları almaya başlıyorum, ve o uyarı gitmiyo sayfadan

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Nisan 2016 - 15:24:55

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Nisan 2016 - 13:21:33
Merhaba ve hoş geldin @burakfrcsgzl.

Daemon Tools ile nasıl kurdun Ubuntu'yu, Wubi ile mi? Elinde ISO varsa lütfen Daemon Tools tarzı uygulamalarla yapma kurulumu. Gerçek bir kurulum istiyorsan o ayırdığın bölümü Linux'un kurulabileceği ext4 dosya sistemi ile biçimlemen lazım. Vikimizdeki Kurulum maddesinden ulaşabileceğin bağlantılarla yapabilirsin bu işlemi.

Ayrıca, elindeki ISO hangi sürüme ait?
O ext4 dediğin şeyi yapamadım bi türlü, ayrıca Daemon Toolsdan kuran çok var diye o yolu denedim (basit ve kolay) Wubi olayını bilmiyorum, ubuntu sitesinden indirdiğim 14.04 2017 destekli sürüm.

heartsmagic

Eskiden çok olması şu an sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor. Ne yazık ki güncel sürümlerle Wubi çalışmıyor. ext4 dediğimiz şeyi yapmak gayet kolay. Vikimizdeki Kurulum maddesini oku, anlamadığın yerleri burada sor.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulum
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.