[Çözüldü] ElementaryOS freya yükleyici çöktü hatası

Başlatan mugetsu, 02 Nisan 2016 - 15:22:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mugetsu

İyi günler. Arkadaşlar ben windows7 nin yanına elementaryOS işletim sistemini kurmak istiyorum ama herşeyi ayarlıyorum yükleme son aşamasına gelmeden önce yükleyici çöktü uyarısı veriyor ve yüklemiyor ne yapmam lazım.

mugetsu

İyi günler. Arkadaşlar ben windows7 nin yanına elementaryOS işletim sistemini kurmak istiyorum ama herşeyi ayarlıyorum yükleme son aşamasına gelmeden önce yükleyici çöktü uyarısı veriyor ve yüklemiyor ne yapmam lazım.

illedelinux

Bu sorunun muhtemel nedenleri:

1- İso kalıbının md5 dogrulaması yapılmamıştır...
2- Usbye hatalı yazılmıştır...
3- 64 bit kurulumlarda bazı dağıtım veya bazı bilgisayarlar Türkçe kurulumda hata veriyor...

GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

mugetsu

Hem flash bellekte denedim hemde dvd de denedim.Uyguladığım adımları yazayım.
ilk olarak sitesinden bağış yerinde sıfır dolar yazdım ve indirdim daha sonra Hash Tool programı ile sayfasında ne deniyorsa onunla doğruladım yani birebir eşleşiyordu numaraları.daha sonra usb ye ve dvd ye ikisine de yazdım, ikisini de denedim. Windows 7 kurulu olduğu için ve orda internete bağlandığım için internete bağlanmadan kuruluma devam ettim.Kurulum ekranında her şey doğru gidiyordu fakat dosyalar kopyalandı.tam kurulum yapılıyor kısmında biraz ilerledikten sonra hata verdi yükleyici çöktü dedi ve hatanın ne olduğunu yazdı.Türkçe kurulum yaptım 64 bit.İsterseniz ne hata verdiğini de yazabilirm.
Ne yapmam gerekiyor acaba?

illedelinux

İsoyu Rufus programı ile usbye yazdır ve kurulumu İngilizce yap.
https://rufus.akeo.ie/
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

mugetsu

tamam bi deneyim hemen.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Nisan 2016 - 19:04:53

tamam kardeş kurulum oldu ingilizce yapınca.Türkçe neden olmuyor acaba? Ayrıca bazen donmalar oluyor,sistem ayarları butonuna basınca bir anlık donma oluyor,biraz beklemek zorunda kalıyom ram 8 gb olmasına rağmen, windows taki gibi görev yönetici  kısmı varmı program donunca işlemi sonlandırma gibi?

eronis

1- Diske doğru yazdığına emin misin elementary os'u ?
2- Kurulum sırasında * bir şey yapıyor muydun ?
3- Ayrıca hangi elementary os iso'sunu kurmaya çalışıyorsun ? (Son versiyonu 0.3.2 diye biliyorum)
4- Doğru indirdiğine/indirmenin yarım kalmadığına/dosyanın bozuk olmadığına emin misin ? Torrent'ten kontrol edebilirsin. Sadece torrent başlat, 0'dan indirmeye kalkacak, torrent programını kapatıp kendi iso'nu yeni inen iso ile değiştir ve torrent uygulamasını geri aç. Eğer dosyan eksik yada bozuksa torrent programı halleder.
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

ekremsenturk

Alıntı yapılan: mugetsu - 02 Nisan 2016 - 15:22:47

Herşeyi ( neleri i? ) nasıl ayarlıyorsun ? ve nasıl yüklüyorsun ?

heartsmagic

Bu konu kurulum tamamlandığı için etiketlensin bence: cozuldukonusu
Neden Türkçe kurulmadı? Kurulum aracında böcek vardır, geliştiricilerin düzeltmesi gerekiyordur.

Diğer sorunların için bu bölümde yeni başlık ve hatta gerekiyorsa başlıklar açabilirsin. Donma vs. gibi sorunlar içinse özellikle şu bilgiler gerekiyor önce bize: ekrankomut
Görev yöneticisi seçenekleri için de forumu araştırabilirsin. Ubuntu'ya özel olmayan (uçbirimden sonlandırma, top/htop, xkill vs.) her yöntem senin için de geçerlidir. Elementary OS içinde olan özel bir bölümü ise ayrıca araştırman gerekebilir. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

@mugetsu, konuya veya kişiye cevap vermek için raporlama işlevini kullanma lütfen. O şekilde göremez karşı taraf senin cevaplarını. Basit bir şekilde cevaplarını bu başlıkta aktarmaya devam edebilirsin.

mugetsu

Kurduğum işletim sistemi ve sürümü elementaryOS freya 0.3.2

arkadaşlar kurulum aşamasını şöyle yaptım;
1-Elementary OS u sitesinden idm ile indirdim,torrent kullanmadım.Daha sonra hash tool diye sitesinde bulunan program ile kontrol ettim.Daha sonra hem dvd ye hemde rufus programı ile usb ye yazdım.
2-bilgisayarımda önceden yüklediğim win 7 işletim sistemimin yanına yüklemek için önce dvd den denedim yüklemeye, yükleyici çöktü hatası aldım , daha sonra usb ile denedim boot ekranından elementaryOS u yükle kısmına tıkladım daha sonra dili türkçe seçtim,wifi ya bağlanmadım harddisk bölümünü seçmeye(elle bölümlemeyi seçtim) bölümlerden ext4 ve takas alanını ayarladım kurulum ekranına geçtim dosyalar kopyalandı,sisteme kuruluyor kısmında bir kaç dosya yüklendi tam kurulum tamamlanmasına çok az bi zaman kala yükleyici çöktü hatası aldım ve yüklenmedi.Ama daha sonra tekrar denedim dili ingilizce yaptım ve kurulum sorunsuz bir şekilde tamamlandı dedi.Bilgisayar yeniden başladı ve masaüstü ekranına geldim.Diller kısmından da ingilizceyi türkçe olarak değiştirdim ve şu an kullanıyorum.Fakat daha önceden ben ubuntu yüklemiştim daha akıcı çalışıyordu bilgisayarım herhangi bir takılmaya maruz kalmamıştı ama bu elementaryOS u yükleyince midoru tarayıcısına tıklayınca açılırken takılma oluyor, 3 ten fazla uygulama açınca donmalar oluyor bazen ona biraz takıldım yani.
--- Kurulum yaparken bunlardan başka hiçbir şeye dokunmadım.
--- Kyk nın internetinden bağlandığım içinde torrent dosyalarının indirilmesine izin verilmiyor o yüzden de torrrent dosyasını indiremedim.
NOT:Bir kaç gün daha kullanayım, yaşadığım sorunlarla ilgili formda bir konu açıp ilgili sorunları da aktaracağım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Nisan 2016 - 15:48:23

@heartsmagic,Çok özür dilerim daha  formunuza  yeni üye olduğum için bazı şeyleri bilmiyorum yanlışlıkla oldu bir daha olmaması için elimden geleni yapacam.

heartsmagic

Özürlük bir şey yok elbette. Çözülen konularımız için tekrar hatırlatmış olayım: cozuldukonusu
Bu seferlik ben yapıyor ve başlığı kapatıyorum.