Bugün Linux'a veda ediyorum.

Başlatan babacik1986, 01 Nisan 2016 - 10:14:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

babacik1986

Öncelikle levono z570 kullanıyorum. Arkadaşlar bugün linux'a tamamen veda ediyorum :'(. 8 yıldır kullandığım (bazen ikinci işletim sistemi, bazen tek işletim sistemi) linux tabanlı tüm işletim sistemlerine veda ediyorum.
Çünkü;
1-Ben çoğu zaman bilgisayarımda video izlerim. İlk Günden itibaren kullandığım linux sürümleri (ubuntu, manjaro, linuxmint, pisi linux, pardus) kde ekran kırılma ve yırtılma sorunun çözülememesi. Pisi linux kde5' e geçmeden önce yoktu. Son sürümlerde pisi linux'ta da olmaya başladı. Fuduntu hariç tüm linux sürümünde Gnome ve ya da türevlerinde aynı sorun devam etti. Diğer Masaüstü yöneticileri tüm linux sürümlerinde istinasız kırılma yaptı.
2-Bilgisayarım Windows'a göre daha fazla ısınıyordu. ve buna tüm forumlarda araştırma yapmama rağmen çözüm bulamadım.
3-Son zamanlarda windows'un yanına linux kuramıyorum. (pisi linux hariç).Grub ekranı gelmiyor. Live Cd üzerinden açtığımda iki işletim sistemininde yüklü olduğu görülüyor. Grubu live olarak yüklemeye çalışsam da bir şey değişmiyor.
Son olarak bu sorunların hiçbiri Windows işletim sisteminde olmuyor.
Bugüne kadar bana yardım eden tüm arkadaşlara teşekkür derim.

heartsmagic

Bu türde konular genelde uzamaya müsait olduğu için rica ederek konumuzu kapatalım. İlgili sorunlar için fazlaca başlık açmadığın, kırılma için açıp kapattırdığını görüyorum. Haliyle meseleleri irdelemeden sana yardımcı olamayız. Sorunları çözüp çözemeyeceğimizi bilmiyorum fakat irdelemeden ne olacağını bilemeyiz. Dediğim gibi yanlış anlaşılmalara yol açmaması adına konuyu kapatalım.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

Peki, istek üzerine konuyu açayım yorumu buraya da düş. Fakat, ardından konuyu kapatmayacağım. Açma isteğindeki yorumun için de şunu söyleyeyim, sadece burada durumu irdelemediğimizi not düşmek istedim ben.

Ricam şu olsun, lütfen ilgili sorunları bu başlıkta konuşmayalım. 

ahmet_matematikci

@ babacik1986 güle güle git yiğidim yolun açık olsun.
Eğer dönüş yapmak ister ve bir problem ile karşılaşırsan şahsım adına diyeyim her zaman yardımcı olmaya çalışırız.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

meda

Yırtılma ve ısınma İntel, Nvidia ikilisi kaynaklı benzer sorunu bende yaşıyordum. :) Benzer donanıma sahip Casper bilgisayara sahiptim. :) Saolmasın istemesemde çok şey öğretti  ;D

sudo gedit /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf
Section "Device"
   Identifier  "Intel Graphics"
   Driver      "intel"
   Option "TearFree" "true"
EndSection

Yeniden başlat.
https://wiki.archlinux.org/index.php/intel_graphics

Isınma temelli sorun Nvidia sürücü sorunu olabilir. Windows aygıt yöneticisinde Nvidia sürücüsü sıkıntısız mı ? Son Nividia sürücü güncellemeleri ile bazı sürücü sorunları olduğunu biliyorum. Biliyorsun ki Optimus bir ekran kartına sahipsin Bumblebee kurulumunda sorun olabilir. TLP kullanabilirsin. Güç yönetimi için çok iyi bir araç tabii yapılandırması hakkında donanım yönünen bilgi sahibi olursan sana avantaj sağlar. Zira Linux dağıtımlarında Windows 10'dan daha serin ve bir o kadar serin bir sisteme sahiptim. Mesela işlemcin ya güç tasarufunda ya da performans modunda çalışmak zorunda.http://www.webupd8.org/2014/04/prevent-your-laptop-from-overheating.html   https://wiki.manjaro.org/index.php?title=Optimized_power_settings   

Kurulum hakkında değişken çok fazla değişken var UEFI, dağıtım USB'si, ekran kartı emin ol hepsinin bir çözümü vardır ancak neyi nasıl arayacağımızı bilmeyiz. :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

illedelinux

Linux ile tanıştıgım sıralar ne Linux ile alakalı ne de Linux forumları oldugundan  zerre bilgim yoktu.
Linux kurma ve kullanmaya kalktıgımda tek başıma-bilgisizce karşıma onlarca sorun çıkmıştı.
Aslında sorunların neredeyse tamamı bilgisizligime dayanıyordu, ben bunun farkındaydım.
Ancak bir şekilde kendimi öğrenmeye şartlandırdım.
İşte bu öğrenme aşamasında o kadar sinir oluyordum ki, hem Linux'a demedigim kalmıyordu hem de ondan vazgeçemiyordum.
İlk sorunsuz başardıgım kurulumdan sonra şunu öğrendim, Linux eksisiyle-artısıyla benim bir parçam olmuştu, hatta evimin bir üyesi gibi onu atmam imkansızdı.
Daha sonraları öğrendikçe beni önceden sinir eden vazgeçme noktasına getiren sorunların basitligi karşısında kendi kendime gülerdim.
İmkansız dedigim sorunların biraz ugraş ile basitçe çözülmesi ise bende bambaşka bilgi ve tecrübe oluşturdu, adeta ufkum açıldı, daha önceleri aklımım ucundan dahi geçmesi mümkün olmayan düşünceler oluşturdu.
Linux'a sadece işletim sistemi olarak başlamıştım oysa bana beni daha iyi öğreten bir özelligini de keşfetmiş oldum.
Ancak beni cezbeden daha da önemli özelligi, Linux'da imkansızlık yoktur bilgisizlik vardır.
Bilgiyi kazanmak için gösterilen çaba ise Linux'un en güzel yanı oldugunu sonradan anlıyorsunuz...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

yazilimci_adam

500 gb önemli dosyaların olduğu bi hdd'yi kaybettim ben hem de yaptığım işle alakası bile yokken. valla az sinirlenmemiştim :)

Mr_YAMYAM

Ben ise linux'umdan bir türlü vazgeçemiyorum.
Sadece video izlemek değil, SD videolarımı HD ye render edebilmek, convert edebilmek ve benzeri uygulamalar için UBUNTU STUDIO benim için biçilmiş kaftan diyebilirim.
Bu durumda şu eleştirileri yapabilirim.
Her video dosyaları olsun ses dosyaları olsun ilgili codek paketleri ile çalışmaktadır. Bir PC ye bu gibi kodek paketleri yüklenilmezse elbette sorunlar olabilecektir.
Tek sorun ise linux tabanında bu kodeklerin nasıl yüklenilebileceğidir.

seron

meda

Linux masaüstlerinde pencere yönetimine hastayım ve bunu Windows 10 ile biraz internette, film müzik vs yani çoklu pencere kullanımında resmen Windows boğuyor.  :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

ahmet_matematikci

Alıntı yapılan: meda - 05 Nisan 2016 - 09:37:16
Linux masaüstlerinde pencere yönetimine hastayım ve bunu Windows 10 ile biraz internette, film müzik vs yani çoklu pencere kullanımında resmen Windows boğuyor.  :)

O zaman @meda ya gelsin bu söz.
"Linux un hastayım konsolun ustasıyım ...." ;D ;D
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

heartsmagic

Beş gün oldu ek yorum yapılmadı başlık sahibi tarafından, tekrar kapatalım konumuzu. Konuyu da kapatmayacağım demiştim ama tükürdüğümü yalayayım zira konu farklı farklı yerlere gidecek yine.