[Çözüldü] Ubuntu sürümünü yükseltmeyi düşünüyorum

Başlatan burakbs, 30 Mart 2016 - 19:57:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burakbs

Arkadaşlar Ubuntu'nun sürümünü 15.10 a yükseltmeyi düşünüyorum sizce bunun + veya - leri neler olur ?

Yükseltirken bilgisayardaki dosya,resim,video gibi kişisel kullanıcı verileri gidicek mi ?

Bide bende sadece uefi mod unda açılıyor boot ekranı 15.10 da 14.04 ü normal kurdum devam ederseniz öteki sistemler açılmayabilir yazısı çıkıyor sizce devam edilmeli mi ?
(Flash a boot ederken Dosya türünü msdos olarak geçti bununla bir alakası olabilir diye düşünüyorum)
Yaşama odaklan, ölüme razı ol..

grayloop

@burakbs,
Sürüm yükseltecekseniz 16.04'ü bekleyin, bir aydan az süre kaldı. 15.10 LTS değil, 16.04 LTS sürüm olacak.

Home kısmını ayrı bir disk bölümü olarak ayırdıysanız resim, video gibi kişsel veriler kaybolmaz. Home kısmını ayırmadıysanız da Ubuntu kurulu bölümü biçimlendirmediğinizde Home kısmında şu anki kullanıcı ayarlarınız ve dosyalarını kalacaktır.

Kurulumu UEFI şeklinde yapmış olabilirsiniz bu da bir etken; Ubuntu'yu Windows'un yanına kurduysanız kurulumu şekliniz etkilemiş olabilir.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

burakbs

Yok yanına kurmadım UEFI olarak kurarsam herhangi bir sıkıntı olabilir mi ?

gecegezen

Bende @grayloop gibi dusunuyorum eger yukseltme yapacaksanız 16.04 bekleyin cunku su anda 14.04 yuksetlme icin arada 14.10 na sonrada 15.04 oradan 15.10 yukselteceksiniz  arada sorun cikma olasigi cok yuksek bence ve cok ugrsacaksiniz
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

burakbs

Reverser

gerekli cevaplar verilmiş, 14.04 lts den 15.10 gibi sürüme geçiş pek doğru sayılmaz kendi adıma.

XFCE ROCKS !