[Çözüldü] Grub menüsündeki karmaşıklık

Başlatan Sh4oTT, 29 Mart 2016 - 11:24:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sh4oTT

Win10 yüklü sistemin yanına Xubuntu kurdum, grub ekranı gelmiyordu boot-repair ile düzelttim. Fakat şimdi grub ekranında bir çok seçenek mevcut. Bunların birbirinden farkı varmıdır? Eğer farkları yoksa bunları teke düşürebilirmiyim? Sadece ubuntu ve windows secenekleri olması gibi?

Ekran görüntüsü :

neynefes

Grub customizer ile kolaylıkla grafik ekran üzerinden düzenleme yapılabilir veya conf dosyası elle düzenlenerekte olur. Benim  önerim burg veya refind kullanmanız yönünde olacak. İkisi de çok hoş arayüzlerle  sistem seçmenizi sağlıyor. Yok grub kullanacağım diyorsanız grub customizer üzerinden her  türlü ayarı yapmak mümkün.

Sh4oTT

neynefes

Grub gibi bunlarda başlatıcı. İnternette ararsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Ben refind kullanıyorum. Tema ayarları yaparak kişiselleştirilebiliyor her ikiside.

Sh4oTT

Grub customizeri kullanmıstım. Yalnız benım anlamadıgım suan grubda 3 tane windows 2 tane de ubuntu acma secenegı var bunların arasında herhangı bır acılıs farkı bır seyı varmı? 

Reverser

Bug gibi bir şey sanırım ben de buna benzer sorun yaşadım birkaç kere.
Açılış olarak fark yok ise, direkt olarak grub menüsünü elle düzenler ardından kaydedip güncellersin.
sudo gedit /etc/default/grub
sudo update-grub

XFCE ROCKS !