Ubuntu sanal makinede çok yavaş çalışıyor

Başlatan TRKağan, 27 Mart 2016 - 12:49:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdemakin09

Çekirdeği 4 yaparsan bilgisayara zarar gelmez. Ama sanal makina bir oyun kadar yorar pcyi. Yapılabiliyor mu bilmiyorum ama yapsanda pcnde ısınma sorunları olur.

2gb ram ayırdım demişsin. 2gb ram ayırırsan rahat bir kullanım için pcde 8 gb ram olması gerekir. Artı olarak cpu hızı çok önemli etkendir. Sanal makina sonuç olarak bir programdır ve o programın çalışma hızınıda belirleyen etkenlerden biri cpudur. Ubuntu kendisi minimum 700mHz isteyen bir sistem. Bunun yanında pcnde çalışabilmek için 700mHz ister. Tüm bunlar eklenince bilgisayar biraz zorlanırsa Cpu Kullanımı çokca artıcaktır.

Sorunu nasıl çözebilirsin. Windowsta arka plandaki uygulamaları kontrol et. Belleği kullanan programlara göz at. Antivirüs varsa sil yada devredışı bırak. İnternet işlemlerini sanal makina üzerinde hallet. Hemde Böylesi daha güvenli olur. Sanal makinanın Öncelik değerini çok yüksek yap. Arka planda açık olan (skype,Steam) gibi uygulamarı kapatarak giriş yap. Ubuntu yerine Lubuntu deneyebilirsin.

Ama en güzeli windowsun yanına ubuntu kurmandır. Ben ubuntuya 30gb alan ayırıp kurdum. Çokca yetiyor hemde sanal makina gibi sorunlar çıkartmıyor.
Her Can Bir Gün Ölümü Tadacaktır!

natgho

Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.