Harici Hard Disk mi yoksa USB Flash Bellek mi?

Başlatan ubuntuM, 24 Mart 2016 - 17:19:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ubuntuM

Sağlamlık ve uzun süre dayanıklılık açısından hangisi daha iyidir genel olarak?

illedelinux

Usb, entegre devre oldugu için normal koşullarda ölümsüzdür. Harici harddisk için herhangi bir bilgim yok.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

lnxdev

Burada yapılan araştırma ve test sonuçlarına göre bir tablo vermişler sadece sabit disk usb depolama sorduğun için onları yazıyorum diğer medya türlerine bakmak istersen kaynak bağlantıyı inceleye bilirsin.

MedyaTahmini yaşam süresi
Sabit Disk3-5 yıl
USB Depolama5-10 yıl yada daha fazla

Kaynak bağlantı

ekremsenturk

Harici HDD'ler çok hassas oluyorlar. ma daha fazla depolama kapasiteleri var. Flash bellek'lerde tamamen sorunsuz değiller. Taşınmaları çok kolay.

ubuntuM

Alıntı yapılan: ekremsenturkHarici HDD'ler çok hassas oluyorlar. ma daha fazla depolama kapasiteleri var. Flash bellek'lerde tamamen sorunsuz değiller. Taşınmaları çok kolay.
Harici HDD'lerin bozulması daha kolay, Flas Bellek'lerin bozulması daha zor oluyor diyorsunuz değil mi? 

Ayrıca özellikle USB 3.0 belleklerde ısınma sorunu fazla olabiliyor, bu durum bozulmaya sebep olabilir mi?

illedelinux

Entegre devrelerde 50 derece ısıdan sonra risk başlar, dijital devreler ise eksi 30 dereceden sonra risk taşır, mekanik devreler ise her zaman her koşulda bozulmaya adaydır. Usbler normal kullanımlarda 50 derece ısıyı bulmaz
Japonya'da eksi 35 derecede bozulan mp3'e tanık oldum.
Yılını hatırlamıyorum ama herhalde bir on yıl olmuştur halen kullandıgım bir usbye.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...