Eclipse nasıl gelişmesine devam ediyor?

Başlatan ahmet_matematikci, 23 Mart 2016 - 09:13:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmet_matematikci

Eclipse müthiş bir mühendislik ürünü yazılım.
Gelişmeye devam ediyor. Kullandıkça eclipse ye hayranlığım daha da artıyor.
Bir program hem bedava hemde bu kadar mükemmel nasıl olabilir?
Bunu yapan yazılımcılar belli ki çok vakit ayırıyor.
Nereden nasıl para kazanıyorlar da bu proje böyle devam ediyor.

Bu konu hakkında bilgisi olan var ise cevaplarsa sevinirim.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

TopKek

Bagislardan kazandiklari + Ek isler ile ayakta kaliyorlardir bence
Arch Linux mu Gentoo mu?

heartsmagic

Söylendiği üzere bağışlar bir ihtimal, o kadar. Diğer türlü her türlü gönüllülük oluyor bu mesele. Esasında birçok uygulama bu söylediğin kategoriye girebilir, hayranlık duyduğumuz çok uygulama var kısacası. En tepede de Linux (*BSD tarafı da haliyle) var örneğin. Gerçi orada farklı meseleler var (şirketlerin desteği, elbette menfaat temelli ki normal bu). Bazı uygulamalar başarı rüzgârını arkasına alıp biraz da işleri oturtabilirse arkadan gelenler sürekli olarak onu ayakta tutmaya ve geliştirmeye yetiyor.

Belki sen de günün birinde Java ile o kadar tecrübe kazanacaksın ki, önce ufak tefek hata kayıtlarını düzeltip göndereceksin ardından da ek özellikler ve iyileştirmeler yapacaksın. Kim bilir :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ahmet_matematikci

@heartsmagic güzel temennileriniz için teşekkür ederim.
Koca forumda soru sorduğum da cevap veren bu kadar insanın emeği unutulmaz paha biçilmez bir hazine.
Bir gün bende gerek java gerek eclipse gerek de linux konusunda bir şeyler anlatabilecek soru cevaplayabilecek bir kıvama gelirsem ne mutlu bana ki özgür yazılıma bir tutam da ben yardımcı olurum.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

freeman

Anlaşılan sen hiç Emacs kullanmamışsın. Eclipse falan hikaye. :) :)

Oracle destekliyor diye biliyorum Eclipse 'i, yani maddi anlamda.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

ahmet_matematikci

Emacsı hiç kullanmadım.
Şu an eclipse ile istikrarlı bir şekilde gittiğim için Netbeans a bile elimi sürmedim.
Emacsı araştıracağım ama....
Teşekkürler
@freeman.(freeman beleş -bedava adam anlamına mı geliyor? Neden böyle bir nick aldın merak ettim.  ::) ::))

OnLive

Eclipse açık kaynak ve ücretsiz. Ben de kullanıyorum ama Eclipse'yi geliştiren vakıf Eclipse Foundation neden neredeyse herkesin kullandığı GPL gibi çok daha özgür bir lisans kullanmak yerine oturup kendi lisanslarını yazarlar anlamıyorum.
"People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world." ― rms

freeman

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci@freeman.(freeman beleş -bedava adam anlamına mı geliyor? Neden böyle bir nick aldın merak ettim.  )
Boş beleş adamım ya ne :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Gordon_Freeman
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

Felâsife

Alıntı yapılan: OnLive - 28 Mart 2016 - 16:03:10
Eclipse açık kaynak ve ücretsiz. Ben de kullanıyorum ama Eclipse'yi geliştiren vakıf Eclipse Foundation neden neredeyse herkesin kullandığı GPL gibi çok daha özgür bir lisans kullanmak yerine oturup kendi lisanslarını yazarlar anlamıyorum.
Sanırım ihtiyaçlardan kaynaklanıyor.
Sonuçta bu yazılım devleri farklı yollar ve kulvarlar belirliyorlar kendilerine, politika ve beklentileri de farklı, zerde de özgürlük düşüncesi olunca GPL istediklerini tam veremiyor.
GPL kimlerine göre kısıtlayıcı olabiliyorken, kimilerine görede fazla özgür olabiliyor, BSD, Mozilla, Apache gibi farklı lisanlar bu düşüncelerin ürünü olsa gerek.

Diğer türlü GPL bana yeter işimi görür diyende çoğunlukta tabi, ama öyle veya böyle özgürlük denen şey tekelleşmeyi kaldırmaz, bu GPL için bile olsa böyledir.
Hasılı özgür düşüncenin gücü çoğulcu yapısından gelir ki, lisansları bile çok olur bu dünyanın. ;D

Bu arada şurada lisanlar ile ilgili Türkçe güzel bir kaynak var.

Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?