[Çözüldü] Shift Tuşları Çalışmıyor

Başlatan MertKamit, 22 Mart 2016 - 15:36:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MertKamit

Merhaba arkadaşlar, klavyede ki iki shift duşuda çalışmıyor. Onboard Settins yani klavye ayarları üzerinden yanlışlıkla bir şey yapmış olabilirim. Yine forumda açılmış bir konuya baktım ama sorun çözülmedi. Nasıl çözerim bu sorunu

heartsmagic

Neyle oynadın Onboard uygulamasında? Şu an ayarlar nasıl, bu konu ile ilgili bir şeyler var mı? 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MertKamit

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mart 2016 - 15:21:01
Neyle oynadın Onboard uygulamasında? Şu an ayarlar nasıl, bu konu ile ilgili bir şeyler var mı?

Galiba yanlışlıkla Orpa Scren Reader'ı açmıştım, klavyeye dokunduğumda ses çıkıyor diye düşünmüştüm, o yüzden orada biraz dolaştım. İlk 3 sekmesinden ileri gitmedim. Onlarında ekran görüntüleri şöyle:

ama biraz değişik bir sorun galiba çünkü sonra ikiside düzeldi, sonra solda ki tekrar işlevsiz hale geldi, ara arada sorun nüksediyor.

Şöyle bir şey gözlemledim, Ubuntu'da bir pencere açıkken ctrl+alt+shift+yön tuşu ile programı farklı çalışma alanlarına taşıyabiliyorsunuz. Solda ki shift tuşu normalde çalışırken ctrl+alt+shift+yön tuşu yapmak istediğimde çalışmıyor ancak yine o solda ki shift'e basılı tutarsam büyük harfleri yazıyor yani işlevini görüyor, ama söz konusu taşıma olduğunda taşımıyor.

Sorun Onboard Settingsleri ilede ilgili olmayabilir ???

heartsmagic

O zaman sorun tuşun kendisinde değil. O kısayolu da ilk defa duydum, güzelmiş :)
Acaba başka bir şey mi tutuyor diyeceğim bu kısayoldaki tuşu ama yenilir yutulur bir şey de değil. Anladığım kadarıyla her zaman da olmuyor?

MertKamit

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mart 2016 - 23:01:45
O zaman sorun tuşun kendisinde değil. O kısayolu da ilk defa duydum, güzelmiş :)
Acaba başka bir şey mi tutuyor diyeceğim bu kısayoldaki tuşu ama yenilir yutulur bir şey de değil. Anladığım kadarıyla her zaman da olmuyor?

Mesela önceden Firefox'ta iken ctrl+sol shift+p ile gizli pencereyi açabilirdim, ama bugün açamıyorum :( yine soldakini kullanıyorum açabilmek için. Büyük ihtimalle donanımsal bir sorun bu. Ya klavyenin kablosunda bir şey var ya da klavyenin bağlantısında.

----

Soruna dair birkaç gelişme daha.

Shift'e basılı tuttuğumda büyük harflerle yazıyor ancak çalışmıyor, bir klasör içerisindeyken ctrl+shift+n yaptığımda yeni bir klasör oluşturmuyor, yeni bir pencere açıyor. Ek olarak sanal W7 kurdum, oradada deneme yaptım. Yine bir klasör içerisindeyken ctrl+shift+n yaptığımda yeni bir klasör açmak yerine yeni bir pencere açıyor, ancak bir metin dosyasını açıp shift'e basılı tuttuğumda büyük harflerle yazıyor

heartsmagic

Kafa karıştırıcı bir durum, işletim sisteminden bağımsız bir sorun olabilir. Eğer böyleyse ne yapabiliriz bilmiyorum.

D@bbe

full keyboard seçince ne oluyor? compackt seçili gibi...

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

MertKamit

Alıntı yapılan: heartsmagic - 24 Mart 2016 - 20:48:01
Kafa karıştırıcı bir durum, işletim sisteminden bağımsız bir sorun olabilir. Eğer böyleyse ne yapabiliriz bilmiyorum.

Alıntı yapılan: D@bbe - 24 Mart 2016 - 22:22:09
full keyboard seçince ne oluyor? compackt seçili gibi...

Deneme amaçlı hepsini seçmiştim hocam, sorun devam etmişti.

Klavyeyi çıkardım, tekrar taktım sorun çözülmedi, USB ile harici bir klavye taktım onunla idare ediyorum şuan. Laptob'un yeni klavyesini sipariş ettim, eğer eski klavye'den kaynaklıysa eğer çözülecektir ancak bilgisayarın anakartında falan bir şey varsa harici klavyeye devam.

MertKamit

Yeni bir klavye taktım laptop'a sorun ancak öyle düzeldi arkadaşlar. Donanımsal bir arızaymış.