[Çözüldü] Firefox Kasma Sorunu

Başlatan bourbaki, 19 Mart 2016 - 14:39:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bourbaki

sorun 2-3 hafta önce başladı ve ilerlemeye devam ediyor. video izlerken kafayı yiyecek duruma geliyorum. 60 fps videolar dahil hepsinde yavaşlık ve kasma söz konusu ayrıca önceki zamanlara göre kullandığım sekme sayısı daha az olsa bile ram kullanımı artıyor nasıl bir çözüm bulabilirim?
sıcaklık değerleri : acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1:        +49.0°C  (crit = +125.0°C)

radeon-pci-0100
Adapter: PCI adapter
temp1:        +47.5°C  (crit = +120.0°C, hyst = +90.0°C)

coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Physical id 0:  +49.0°C  (high = +87.0°C, crit = +105.0°C)
Core 0:         +49.0°C  (high = +87.0°C, crit = +105.0°C)
Core 1:         +48.0°C  (high = +87.0°C, crit = +105.0°C)

TopKek

Bilgisayarinizda cift ekran karti var sanirim?
Arch Linux mu Gentoo mu?

bourbaki

Alıntı yapılan: TopKek - 19 Mart 2016 - 15:25:53
Bilgisayarinizda cift ekran karti var sanirim?
Hocam cidden bilgim yok nereden öğrenebilirim?

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bourbaki

lspci | egrep "VGA|3D|Display"
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series]

Hocam verilen linkteki komutun çıktısı bu sadece AMD Radeon var

heartsmagic

Diğerlerini de görsek güzel olurdu. ATI sürücülerini kurmuş muydun?

hossohbetli

Intel ekran kartı ile 64bit Lubuntu'da aynı sorunu ben de yaşıyorum. 32bit Linux kurunca sorun kalmıyor. Demek ki bazı (özellikle onboard) ekran kartları 64 bit işletim sistemi kullanımında yetersiz kalıyor.

bourbaki

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Mart 2016 - 00:13:05
Diğerlerini de görsek güzel olurdu. ATI sürücülerini kurmuş muydun?
diğer komutlar:
lspci -nnk | grep "VGA\|3D\|Display" -A24
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] [1002:6840]
Subsystem: Toshiba America Info Systems Radeon HD 7670M [1179:fb31]
Kernel driver in use: radeon
01:00.1 Audio device [0403]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Turks/Whistler HDMI Audio [Radeon HD 6000 Series] [1002:aa90]
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device [1179:fb31]
Kernel driver in use: snd_hda_intel
08:00.0 Network controller [0280]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8723AE PCIe Wireless Network Adapter [10ec:8723]
Subsystem: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device [10ec:0724]
Kernel driver in use: rtl8723ae
09:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05)
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device [1179:fb37]
Kernel driver in use: r8169
efe@ubuntupc:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
    GLX_MESA_multithread_makecurrent, GLX_MESA_query_renderer,
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on AMD TURKS (DRM 2.43.0, LLVM 3.6.2)
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_packed_depth_stencil,
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_fog_distance,
    GL_OES_fbo_render_mipmap, GL_OES_get_program_binary, GL_OES_mapbuffer,
efe@ubuntupc:~$ xrandr
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1366 x 768, maximum 16384 x 16384
LVDS connected primary 1366x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 0mm x 0mm
   1366x768      60.02*+
   1280x720      59.86 
   1152x768      59.78 
   1024x768      59.92 
   800x600       59.86 
   848x480       59.66 
   720x480       59.71 
   640x480       59.38 
HDMI-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VGA-0 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)

Daha önce sürücü güncellemesi yaptım mı bilmiyorum.

eronis

Firefox ayarlarına gir, gelişmiş'e gel, orada "Donanım İvemesi/Hızlandırması" nı kapat. Video'ya gir, sağ tıkla, ayarlar/gelişmiş (her ne yazıyorsa) gir ve orada da donanım ivmesini kapat, tarayıcıyı yeniden başlat ve yeniden gir video'ya. Eğer gerekli değilse direk flash'ı silebilirsin, eğer flash oyun falan oynamıyorsan çoğu video sitesi HTML5'ı destekliyor. Şu an flash'a gerçek anlamda ihtiyacın dahi olmamalı. Bu tür performans sorunları genelde youtube'da oluyor tabii. Şahsen ben arch linux'ta firefox ile youtube'a girerken hiç yavaşlama yok, ancak ubuntu'da girince tam ekrana geçerken yavaş yavaş, kasa kasa ilerliyor. Video değil, arayüz kasıyor. Arch Linux'ta son firefox'tan mıdır, yoksa flash kurulu olmadığından mı bilmiyorum ama sorun yok. Chrome yada Chromium (eğer açık kaynak seviyorsan) kullanırsan uğraşmana gerek kalmaz. Bu sorun chrome ve chromium'da yok. Yine de donanım ivmesini kapatmayı unutma :)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

bourbaki

Alıntı yapılan: eronis - 02 Nisan 2016 - 11:08:48
Firefox ayarlarına gir, gelişmiş'e gel, orada "Donanım İvemesi/Hızlandırması" nı kapat. Video'ya gir, sağ tıkla, ayarlar/gelişmiş (her ne yazıyorsa) gir ve orada da donanım ivmesini kapat, tarayıcıyı yeniden başlat ve yeniden gir video'ya. Eğer gerekli değilse direk flash'ı silebilirsin, eğer flash oyun falan oynamıyorsan çoğu video sitesi HTML5'ı destekliyor. Şu an flash'a gerçek anlamda ihtiyacın dahi olmamalı. Bu tür performans sorunları genelde youtube'da oluyor tabii. Şahsen ben arch linux'ta firefox ile youtube'a girerken hiç yavaşlama yok, ancak ubuntu'da girince tam ekrana geçerken yavaş yavaş, kasa kasa ilerliyor. Video değil, arayüz kasıyor. Arch Linux'ta son firefox'tan mıdır, yoksa flash kurulu olmadığından mı bilmiyorum ama sorun yok. Chrome yada Chromium (eğer açık kaynak seviyorsan) kullanırsan uğraşmana gerek kalmaz. Bu sorun chrome ve chromium'da yok. Yine de donanım ivmesini kapatmayı unutma :)
Donanım ivmesini kapattım ama ikinci söylediğinizi anlayamadım videoda sağ tıklayınca herhangi öyle bir seçenek çıkmıyor. Arch linux'a geçmeyi ben de düşünüyorum ama sanırım şu an için linux bilgim arch linux için çok az o yüzden ubuntu'yu bir süre daha kullanacağım. Chromium'u denedim ama Firefox'a o kadar çok alıştım ki Firefox kadar sevemedim.

illedelinux

İstersen Antergos kurabilirsin.
https://sourceforge.net/projects/antergos/files/mirror/iso/release/

Kurulumu kolay; kurulumda tarayıcı seçenegi, masaüstü seçenegi ve ekran sürücü seçenegi var.
Ekran sürücüyü kendi kuruyor ve kendisi ayarlıyor, kurulumdan sonra güncelleme gerekmiyor.
Ayrıca Aur deposundan ne istediysem rahatlıkla kurdum.
Onlarca kez kurdum; hızlı, kararlı, hatasız ve sorunsuz bir dağıtım.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

ata1

Alıntı yapılan: illedelinux - 02 Nisan 2016 - 18:16:21
İstersen Antergos kurabilirsin.
https://sourceforge.net/projects/antergos/files/mirror/iso/release/

Kurulumu kolay; kurulumda tarayıcı seçenegi, masaüstü seçenegi ve ekran sürücü seçenegi var.
Ekran sürücüyü kendi kuruyor ve kendisi ayarlıyor, kurulumdan sonra güncelleme gerekmiyor.
Ayrıca Aur deposundan ne istediysem rahatlıkla kurdum.
Onlarca kez kurdum; hızlı, kararlı, hatasız ve sorunsuz bir dağıtım.
@illedelinux çözüm sistem değiştirmek mi sence orada ekran kartı sorunu kendiliğinden çözülecek mi ?

illedelinux

Alıntı YapArch linux'a geçmeyi ben de düşünüyorum ama sanırım şu an için linux bilgim arch linux için çok az

@ata1 bu cümle üzerine öyle bir öneri yaptım, yoksa sana katılıyorum :)
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

eronis

@ata1

Alıntı Yap
Şahsen ben arch linux'ta firefox ile youtube'a girerken hiç yavaşlama yok, ancak ubuntu'da girince tam ekrana geçerken yavaş yavaş, kasa kasa ilerliyor. Video değil, arayüz kasıyor. Arch Linux'ta son firefox'tan mıdır, yoksa flash kurulu olmadığından mı bilmiyorum ama sorun yok. 

Bu lafımın üzerine bu muhabbet çıktı. Ubuntu'nun bu sürümüne özel bir sorun olduğunu söylemeye çalışmıştım ama konu dağıtım değişmeye kaydı ;D
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

bourbaki

Alıntı yapılan: eronis - 02 Nisan 2016 - 11:08:48
Hocam arada kaynamış söylemeyi unutmuşum. Bilmediğimden soruyorum ben daha önce flash kurmamıştım varsayılan olarak mı geliyor yoksa yok mu? Yüklüyse de nasıl kaldırabilirim?

eronis

sudo apt-get remove adobe-flashplugin flashplugin-installer
artık senin bilgisayarında hangisi yüklüyse.

heartsmagic

ATI sürücüleri kurulu değil, kurmamanın özel bir sebebi var mı? 
Eğer yoksa, Yazılım ve Güncelleştirmeler-Ek sürücüler sekmesinden fglrx olan sürücüyü kurup sistemi yeniden başlat.

Olur da masaüstü açılmazsa, ctrl+alt+f1 ile uçbirime düşer, kullanıcınla giriş yaparsın. Parolan yazarken görünmez, dikkatlice yazıp girersin ve ardından:
sudo apt-get purge fglrx*
sudo reboot

bourbaki

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Nisan 2016 - 14:08:37
ATI sürücüleri kurulu değil, kurmamanın özel bir sebebi var mı?
Eğer yoksa, Yazılım ve Güncelleştirmeler-Ek sürücüler sekmesinden fglrx olan sürücüyü kurup sistemi yeniden başlat.

Olur da masaüstü açılmazsa, ctrl+alt+f1 ile uçbirime düşer, kullanıcınla giriş yaparsın. Parolan yazarken görünmez, dikkatlice yazıp girersin ve ardından:
sudo apt-get purge fglrx*
sudo reboot

Dediginizi yaptım ve masaüstüne gelmedi ama ctrl alt f1 yapıp uçbirime gidemiyorum aynı rengarenk ekran kalıyor.

heartsmagic

ctrl+alt+f1 veya f2 ile tekrar dene. Aynı yerde kalmaması lazım, olmadı kurtarma kipinde aç sistemi, root shell'e düş. Ardından:

mount -o rw,remount /
apt-get purge fglrx*
reboot

bourbaki

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Nisan 2016 - 15:44:31
ctrl+alt+f1 veya f2 ile tekrar dene. Aynı yerde kalmaması lazım, olmadı kurtarma kipinde aç sistemi, root shell'e düş. Ardından:

mount -o rw,remount /
apt-get purge fglrx*
reboot

recovery mode'da başlattım rootta sudo apt-get purge fglrx* yaptım ondan sonra çok başka sorunlar oluştu ama  şu an sanırım çözüldü hepsi teşekkürler hocam, başka bir sorun olursa yine yazacağım.

heartsmagic

Firefox sorunu ne alemde peki?

bourbaki

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Nisan 2016 - 17:47:44
Firefox sorunu ne alemde peki?
Uzun bi' süredir yanıtlayamıyorum kusura bakmayın ama maalesef devam ediyor büyük boyutlu fotoğrafları açarken veya video izlerken cızırtı geliyor bilgisayardan.

heartsmagic

Ubuntu sürümü ne?
Bir de sorduk mu, Firefox haricinde başka bir tarayıcıda durum nasıl?

bourbaki

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Nisan 2016 - 00:56:16
Ubuntu sürümü ne?
Sürüm 15.10 ve de başka tarayıcı kullanmıyorum tor yüklü onu da nadir açıyorum. chromium yükleyip deneyeyim.
Chromium yükledim videolarda hiçbir sıkıntı hatta gayet iyi ve de cızırtı başka sayfalarda da scroll yaptığımda dahi çıkmaya başladı ama sadece firefox'da yaşıyorum bu sorunu da.

bourbaki

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Nisan 2016 - 00:56:16
Ubuntu sürümü ne?
Merhaba, uzun süredir yazamıyordum ama bugün sürücüleri yüklemeyi tekrar denedim. iki seçeneği de teker teker denedim. aslında seçili olan şey değişmedi ama yeniden başlatınca videolardaki sorun kısa süreliğine çözüldü ama birkaç video sonra yine aynı problem baş gösterdi nasıl bi' çözüm bulabilirim?