Gnome Menü

Başlatan yasars, 30 Kasım 2008 - 19:57:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yasars

Gnome menü için menü temaları indirdim usr/share/gnomenu adında bir dizin ve içindeki tema dizinine temaları kopyaladım ama nasıl devreye sokacağım veya nasıl yükleyeceğim acaba.

yasars

Sanırım ubuntu Türkiye görsellik yönünden zayıf kalmış  ya da ben olmayacak şeyleri zorluyorum.Eğer ben olmayacak şeylerin peşinde koşuyor ve rahatsızlık veriyorsam özür diliyorum.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: yasars - 01 Aralık 2008 - 12:26:06
Sanırım ubuntu Türkiye görsellik yönünden zayıf kalmış  ya da ben olmayacak şeyleri zorluyorum.Eğer ben olmayacak şeylerin peşinde koşuyor ve rahatsızlık veriyorsam özür diliyorum.

İsteğinizi ben anlamadım şahsen. Anlayan ve bbu konuda bilgili bir arkadaş mutlaka yardımcı olur. Bİraz sabredin.

yasars

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 01 Aralık 2008 - 12:36:02
İsteğinizi ben anlamadım şahsen. Anlayan ve bbu konuda bilgili bir arkadaş mutlaka yardımcı olur. Bİraz sabredin.

Anlayışınıza minnettarım.

ihtiyar said

Alıntı yapılan: yasars - 01 Aralık 2008 - 12:39:41
Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 01 Aralık 2008 - 12:36:02

Anlayışınıza minnettarım.

Burası bir aile. Herkes elinden geldiğince birbirine yardım etmekte. Yönetici/üye arasında üst kavramı yok. Yardım eden kişiye de minnet yerine yalnızca bir teşekkür fazlasıyla yeterli oluyor. Bu arada ailemize hoş geldiniz. ;)

Çağlar

We got a badass over here!

OKAN

Nasıl kurulduğuyla ilgili bir bilgi yok. Olayı aydınlatabilecek biri var mı?

Çağlar

***bağlantılar geçerliliğini yitirdiği için silinmiştir..***

Garip ama bu sırayla kurmak gerekiyor sonra zaten istediğiniz temalar yükülü geliyor içinde bir sürü var.
Sonra panele sağ tıklayıp panele ekle gnomenu diyorsunuz.

OKAN

@Çağlar
Teşekkür ederim.

Çağlar

xwes

Valla çok hoş birşeymiş... Hepinize teşekkurler.

xwes

Yalniz bir kusuru var gibi, menude bir turlu 'dosyalarda ara' fonksyonunu bulamadim :(

Çağlar

Ben ara olarak yazıyor @xwes sağda veya solda çıkan ayrı menü de temasını değiştirmeyi deneyin.

xwes

Tema degişimi çozum olmuyor. Sizin bahsettiginiz 'ara' tam bir arama yapmiyor, garip bir şekilde bir iki şey buluyor o kadar.

Çağlar

O zaman bir başlatıcı oluşturup edit menus kısmından ekleyin komutuda gnome-search-tool olsun.

xwes

Işte ben de bu komutu vermeni bekliyordum :) teşekkurler.
Bazen bu tur komutlari ariyorum, nasil bulabilirim bu tur komutlari? Mesela diyelim ki klavye ayarlarina link vermek istiyorum. Bunun komutunun ne oldugunu nasil bilebilirim acaba?

yasars

Çok güzel oldu emeği geçen herkese teşekürler.Özellikle çağlar bey'e teşekür

heartsmagic

Alıntı yapılan: xwes - 01 Aralık 2008 - 19:31:04
Işte ben de bu komutu vermeni bekliyordum :) teşekkurler.
Bazen bu tur komutlari ariyorum, nasil bulabilirim bu tur komutlari? Mesela diyelim ki klavye ayarlarina link vermek istiyorum. Bunun komutunun ne oldugunu nasil bilebilirim acaba?

Bu biraz tecrübeye baksa da yapılacak bir iki şey var. Örneğin senin istediğin klavye ayarları muhtemelen Gnome'a ait olan bir uygulama. Bulmak için şunu denersin. Bir uçbirim aç, komut olarak gnome yaz ve iki kere TAB tuşuna bas, çıkan komutları şöylece bir incele.

gnome TAB TAB

Alıntı Yapgnome-about                            gnome-font-viewer                      gnome-session-remove
gnome-about-me                         gnome-gen-mimedb                       gnome-session-save
gnome-appearance-properties            gnome-keybinding-properties            gnome-sound-properties
gnome-at-mobility                      gnome-keyboard-properties              gnome-sound-recorder
gnome-at-properties                    gnome-keyring-daemon                   gnome-system-log
gnome-at-visual                        gnome-keyring-manager                  gnome-system-monitor
gnome-audio-profiles-properties        gnome-mount                            gnome-terminal
gnome-autogen.sh                       gnome-mouse-properties                 gnome-text-editor
gnomebaker                             gnome-moz-remote                       gnome-theme-thumbnailer
gnome-bug                              gnome-mplayer                          gnome-thumbnail-font
gnome-calculator                       gnome-name-service                     gnome-typing-monitor
gnome-cd                               gnome-network-preferences              gnome-umount
gnome-cdda-handler                     gnome-open                             gnomevfs-cat
gnome-character-map                    gnome-panel                            gnomevfs-copy
gnome-control-center                   gnome-panel-screenshot                 gnomevfs-df
gnome-default-applications-properties  gnome-ppp                              gnomevfs-info
gnome-desktop-item-edit                gnome-pty-helper                       gnomevfs-ls
gnome-dictionary                       gnome-screensaver                      gnomevfs-mkdir
gnome-display-properties               gnome-screensaver-command              gnomevfs-monitor
gnome-do                               gnome-screensaver-preferences          gnomevfs-mv
gnome-doc-common                       gnome-screenshot                       gnomevfs-rm
gnome-doc-prepare                      gnome-search-tool                      gnome-volume-control
gnome-doc-tool                         gnome_segv                             gnome-volume-properties
gnome-dump-metadata                    gnome-session                          gnome-window-properties
gnome-eject                            gnome-session-properties               gnome-wm

Görüleceği üzere istediğin komut gnome-keyboard-properties olsa gerek.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

xwes

evet komutlar buradaymiş, bu iyi oldu.

OKAN

Ah ah. Gençlik işte. :D ;D

sudocu

güzel de menü ikonu bulanık gözüküyor nedense...

gnomenu ikonu sağdaki
her seyin basi sudo!

yasars

Normaldir.Bir tavsiye olarak panelin benek miktarını artırabilirsin bendede soluk gibiydi ama benek miktarını artırınca normale döndü.Ayrıca gelen icon yapısı öyle olabilir başka iconlar deneyebilirsin.

seito1

merhaba caglar
#7 de verdigin linklerin 1. ve 3.sunu yukledim ama 2.si eror veriyor bir bakarmisin.

seito1

arkadaslar eminim forumda benim gibi acemi arkadaslarda vardir .
Su Gnome'nin kurulumunu bastan sona anlayacagimiz dilde anlatmazmisiniz.
nerdeyse tum yazilari okudum ama * maalesef. birde biryerde linkler verilmis bunlari sirayla yukle diye ama 1ve 3.cusu acti 2.ci link eror verdiginden yukleyemedim. bi yardim lutfen
birde bu ubuntuda her seyi kendimizmi kurcaz hazir birpaket halinde kurulmuyormu windows gibi.boyle saatlerim gidiyor yinede tam olmuyor.   

Exodus

Nasil yani ? Ubuntu zaten Gnome ile beraber gelen bir dagitim. Gnome - Gnome-Extras paketleri dahili olarak gomulu ve son kullanici icin hersey dusunulmus durumda. windozda office - dvd yazma programlari - muzik programlari - film programlari beraber gelmiyor ama Ubuntu'da geliyor bence ortada bir yanlislik var..
Neyi kurmaya calistiginizi, hangi linklerden yararlandiginizi ve aldiginiz hatalari yazmalisiniz ki yardimci olalim.
Arch Linux FTW!