Parola Hatasi sorunu

Başlatan MoShic, 12 Mart 2016 - 16:56:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MoShic

Selamlar
live cdden yazdigim icin hata yapabilirim yazimda klavye ing cunku/ bunun disinda konuk oturumu ile de girebiliyorum nete/ live cdden chroot passwd islemini denemek icin taktim ama 51gb olan home dizinime nasil erisicemi bilmiyorum yni konumunu nasil yazicami/

denedigim diger islem acilista esc basip root giriste shel prompt uzerinden

passwd username
passwd sifre //// username e lotus yziyorum tek kullanici o ztn bide konuk hesabi aktif/ ben degistigim sifden emin oldugum halde ne giris yapiyor ne de degisme islemini yapiyor ve esk' yen' kullandigim tum sifleri yazdim kabul etmiyor gecersiz parola// anlamadim/ format atabilirim ama 1 tarayici yer imlerimi almam gerek 2 home dizinini yeni format atinca nasil baglicagimi bilmem gerek 2 gundur ugrasiyorum yazmicaktim ama mecbur kaldim yanlis yere actimsa kusuruma bakmayin// yardiminizi bekliyorum bikac saate tekrar girecegim siteye/

=== soyle bi konu buldum https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=48882
bunu acilen cikmam gerekt'g' icin buraya koyuyorum gelince denicem
Eski ID: Mar yJuana

heartsmagic

Merhaba.

Şu iletideki: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=48882.msg557924#msg557924 , şu kısmı uygula:

mount -o rw,remount /
passwd lotus

Eğer parola değişirse ve yine giremiyorsan mesele parola değildir.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MoShic

Parolayı zar zor degistim bana sürekli islem hatası diyip durmasına ragmen, sanırım masaüstünde olsaydım hata yerine parola zayıf vs der kabul etmezdi
onun yerine geciyor olabilir. degisik kombin denemek gerekiyor bunu not düseyim de.

Değişimi yaptım ancak tuhaf bir sorun ki, şifre girip enterladığım anda girer... gibi yapıp tekrar hemen şifre giriş ekranına dönüyor. Acaba şifre güncellerken yapmam gereken başka herhangi bir kayıt vs mi var, neyden kaynaklanıyor olabilir?

Eklemek istedim de ben şifreyi -sorun daha çıkmadan önce yani- değişirken o parola değişme ekranı dönüyordu baya bekletti ben de çarpı ile onu ardından da pcyi kapatmıstım, işte sonrasında girememeye başladım, küçük ama önemli bi detay olabilir söylemek istedim.

heartsmagic

Giriş ekranında, ctrl+alt+f1 yap ve uçbirime düş. Normal kullanıcınla giriş yap, parolan görünmez yazarken dikkatlice girersin. Ardından:
rm -f .ICEauthority
Bir de şu komutun çıktısını kayıt et bir yerlere:
df -h /

Sonra alt+f7 ile giriş ekranına gelir, girmeyi denersin.

MoShic

Yine aynı yine aynı.. (giris yapar gibi kapanıp saniyelik acılıyor geri dönüyor aynı ekrana) rm kodu lotusa girdi çünkü sonuna $ işareti koymustu. rm'li kodu yazdım bişey olmadı, df -h / sda1 v sda3 ün dolu oldugunu gösteriyor digerleri kb boyutlarında, onu kaydedicem. Abi yardımcı ol lütfen korkuyorum o verileri nasıl elde ederim tekrar, formatlıyım en azından elde dvd varken son care..

Eklemeyi unuttum, çıkan yazılar ipucu olabilir sorunun;

The programs inclueded with the ubuntu system are free... devam ediyor biraz. Sonrasında da

Signature not found in user keyring. Perhaps try the interactive 'encryptfs-mounth-private'
To run command as administrator 'user "root", use "sudo <command>". See "man sudo_root" for details.

tty1 ekranında az önce "root" yazdım, bulunamadıgını söyleyince, "sudo apt-get install root-system-bin" yazıp yükledim. Neye yaradıgını bilmiyorum ama "belki root ile girer" düşündüm.

heartsmagic

Öncelikle sakin ol ki yanlış bir şey yapma, örneğin son yaptığın root işlemine falan gerek yok. Bir iki soru sorayım:

1. Ev dizinin şifreli miydi?
2. Bir önceki iletimde tarif ettiğim şekilde ctrl+alt+f1 ile sorunsuzca girebiliyorsun sisteme değil mi? Komutları uygulayabildiğine göre girebildiğini düşünüyorum. Eğer böyleyse verilerini zaten başka bir yere alırız, sorun olmaz yani. Firefox mu kullanıyorsun, yoksa başka bir tarayıcı mı?
3. df -h / komutunun çıktısı tam olarak ne diyor? Lütfen bunu bize aktar ki sistemde yer mi kalmamış anlayabilelim. Telefonla fotoğrafını çekip buraya aktarabilirsin ya da elle not alıp buraya geçersin.

MoShic

Emin degilim, yüksek ihtimal sifreli cünkü hicbir yerden görünmüyor.

Normalde Firefox kullanıyorum fakat bir süredir Slimjet tarayıcı kullanıyorum, ikisinde de imlerim var, firefox senkronizeliydi sanırım yanlış olmasın ama slimjet ile senkronize yapmadım.

Sisteme erişme sıkıntım yok, kodlarla çalışabiliyorum. Masaüstü yok yani görsel olarak değil hep siyah ekranla.. Giremediğim için çok tedirginim, ulaşamama düşüncesi beni korkuttuğu için deneme-yanılma yapayım diyorum biri tutar gibi ama daha çok sorun çıkarırım diye ellemiyorum.

Kodlar ise şöyle (umarım nettir, alan kullanımı oldukça düşük);

http://i.hizliresim.com/1vVZAA.jpg

http://i.hizliresim.com/LAZRqj.jpg

heartsmagic

Yer sorunu da yok, bu sorun neden sonra böyle oldu? Son olarak sistemde neler yapmıştın ya da neler değişmişti? Bunları bilirsek belki sorunu çözmemiz için ipucu olur bize, öteki türlü körlemesine gitmek durumundayız. Kablo ile bağlanma durumun varsa şunu dene:

sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop

B planı şu, bir USB bellek takılır ve elle bağlanır. Ardından tarayıcı dizinleri bu belleğe aktarılır. Slimjet hangi dizini kullanıyor bilmiyorum ama bulunur bir şekilde.

MoShic

Belki bambaşka bir şeyle alakalıdır çünkü tam girer gibi olduğu sırada o saniylelik ekranda gördüğüm başında yeşil renkli [OK] yazılı birkaç satır var, eskiden öyle girmiyordu çünkü. Son yaptığım önemli bir işlem yoktu, tarayıcıdan oyun oynuyorum genelde, ayar değişmiyorum, şifre değişirken ekranda bekletti tek yaptığım beklememek için kendim kapadım. Tarayıcı dizinine nasıl ulaşacağım ve sanırım yol formattan geçecek görünüyor, /home dizinini format atarken nasıl bağlıcam direk orayı kullancam yine çünkü?

heartsmagic

Bu beklememek için kapattım dediğin yer neresi? İlk durumu anlayamadım ben, biraz kafam karışık :) 
Son önerimi yapabildin mi?

Açıkçası ev dizinini şifrelemediğim ve ayrıca bir /home bölümü kullanmadığım için yeni kurulumda bu işi nasıl kotarırız bilemiyorum. Yanlış bilmiyorsam encryptfs'in şifreleme adımına normal kullanıcı parolası da dahil. Hani ayrı bir yere bu şifreli bölümü açmanın yöntemleri mevcut fakat yeni kurulumda nasıl bir yöntem izlemek gerektiğini şu an için bilemiyorum. En kötü alacaklarını alır, sonra bölümü biçimleyip tekrar oluşturursun.

MoShic

Az önce ubuntu dvd ile dosyalara girdim; firefox ve slimjet olarak arattım, çıkan dosyaların içinde uzantı sonu(yer imlerini kayıt ettiğini düşündüğüm-export ederken böyle çıkarıyor) xml/json var mı diye inceledim yok ama sanırım bir bütün olarak buldugum klasörleri  sonraki sisteme kurarsam elde ederim gibime geliyor :/

((Beklediğim yer, ben kullanıcı şifremi değişeyim dedim, girdim onaylarken fare simgesi dönüp durdu baya bi bir de o değişme ekranında işlem yapılamadı hani beklettiği için, uzun bekletince ben de kapattım ekranı sonra da pcyi kapattım, en son yaptığım buydu))

Usb suan elimde yok ben direk megaya yüklicem zaten boyutları cok da yüksek degil asagı yukarı 3gb bir seydi. Bu bana ders olsun bir daha sifreleme sorunu olusur da düzltme olayını ögrenmeden dizin sifrelemicem, bulut kullanıcam.

Şu aşamada yapmam gereken şey ilk olarak, yine emin olmak adına soruyorum;  buldugum tarayıcı dizinlerini alırsam içinde imler de olacak mı, nasıl anlarım? 2.si de home dizinini ayrı bir yere açma yöntemi demişsiniz, her yola razıyım, hatta imleri bile almasam olur ama o home dizini nasıl hallederim -yeni kurulum olsun olmasın  veriyi alıyım kâfi bana- lütfen cevap bekliyorum...

heartsmagic

DVD ile açtığında Ubuntu kurulu bölümdeki ev dizinini görebiliyor musun? Dosyaların orada mı? Normal dosyaların yani, tarayıcı bilgilerini sormuyorum şimdilik.

MoShic

Yok hayır, lotus yazıyor ve o klasörün üstünde çarpı işareti var grimsi renkte. Şifreli olduğu için muhtemelen, onun dışındaki sistem dosyalarını görebiliyorum, 400 küsür home içindi 51gb de sistem için ayrık.

MoShic

Şöyle bir şey geldi aklıma, denemeden evvel danışmak isterim; kendi ana (lotus) kullanıcımı silip yerine başka kullanıcı eklesem ve öyle giriş yapmayı denesem belki yapar?  Lütfen çok zaman geçti artık, home dizinini nasıl kurtaracağım? emin olmadan yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

heartsmagic

Kullanıcıyı silme, sorun olur. Şöyle yapalım o zaman, bir USB bellek bul, sistemi açıldığı yer kadar açılsın. ctrl+alt+f1 ile giriş yap, umarım şifreliyse de şifreyi çözer oturum. Zaten:
ls
dediğinde kendi ev dizinindeki dizinleri görebiliyor olman lazım. USB'yi tak, sonra:
sudo fdisk -l
ile bölüm ismini gör. Eğer makinede tek disk varsa USB bellek sdb olur, bölümler de sdb1, sdb2 diye gider. Tek bölümse bellek sadece sdb1 olur. Elle bağla bunu geçici olarak:

sudo mount /dev/sdb1 /mnt

Ardından ev dizinini buraya kopyala:

sudo cp -R /home/lotus /mnt/

Kopyalama bitene kadar çıktı vermeden öylece bekler, bitince uçbirime düşer. Ardından:
sudo sync
sudo umount /mnt/

Eğer işler yolunda giderse dosyaların bu USB belleğe taşınmış olur. Tabi, ev dizinindeki veriler çok büyükse USB bellek yerine harici disk takman yararına olacaktır. Ayrıca 4GB'tan büyük dosyaların varsa bu da USB bellek kullanmaman için bir sebep olabilir zira fat32 o boyutun üstünü desteklemez.

MoShic

Teşekkürler, dün birkaç kullanıcı oluşturdum lotus1-2-3 diye hepsinde şifre giriyorum ama giriş yapmıyor tabi (deneme amaçlıydı tek konuk oturumuna giriyor), umuyorum bu sıkıntıyı başkası yaşamaz.
//
Şimdi işlemi yapacağım ve sonucu buraya geçerim.

heartsmagic

Umarım alabilmişsindir dosyalarını.

MoShic

Sağlık olsun, yedekleme yapmalıydım ama ihmal ettim, önemsemedim. Bundan sonra benim için önemli dosyaların artık hepsini mega'ya yükleyeceğim.

Ne yaptım; ls komutu dizinleri görmedi, kolay bir yolu mutlaka vardır ama artık yapamayacağımı düşünüp noktayı koydum, ilk formatı dosyalarım vs kalsın ayarlar sıfırlansın dedim, home yani lotus dizini kilitli oldu ve gb alan cok düsüktü. Ben de diski komple silerek yeni kurulum yaptım, şu an gayet hızlı bir sistemdeyim, usbye tarayıcı dizinlerini almıstım, onları da ayıklarım artık bir şekilde.

Lafın özü, lütfen YEDEKLEME yapmayı kimse ihmal etmesin, gereksiz oldugunu düsünmesin, insan üzülüyor ama nafile :)  Sayın heartsmagic, yardımı ve ilginiz için çok teşekkür ederim, başlık izninizle kapanabilir.

heartsmagic

Rica ederiz, keşke ulaşabilseydik verilerine. Gerçi tarayıcı verilerine ulaştıysan normal verilere de ulaşabilemeliydik ama sen yeni kurulum yapmışsın, sağlık olsun. Dediğin gibi kapatalım konumuzu.