Windows Tablet PC'lerde Ubuntu??

Başlatan teornek, 12 Mart 2016 - 11:09:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

teornek

Forumda yeniyim umarım doğru yere açmışımdır konuyu. Arkadaşlar biraz forumda araştırdım bir arkadaşımız casper n360 a ubuntu kurmuş ama biraz sancılı bir dönem geçirmiş: her cihaz için aynı sorunlar var mı? Bende Casper n240 almayı düşünüyorum ubuntu kursam ne gibi sorun çıkar? Deneme fırsatım olmadığı için usb den yükleyip performansına bakamıyorum siz ne öneriyorsunuz bu tarz tablet pc lerde verim alınabiliyor mu? Ne gibi sorunlarla karşılaşılıyor?

heartsmagic

Ne yazık ki şu an fazlaca verim alman mümkün değil, yanlışım varsa birileri düzeltir. Ubuntu henüz, tablet ve telefon platformunda istenilen kıvamda değil.. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

teornek

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mart 2016 - 12:55:12
Ne yazık ki şu an fazlaca verim alman mümkün değil, yanlışım varsa birileri düzeltir. Ubuntu henüz, tablet ve telefon platformunda istenilen kıvamda değil..

yanıtınız için teşekkür ederim. hani z3735f güzel bir işlemci windows tarafında üzerinde pes 2015, knight online, csgo oynadım sıkıntısız bir kaç ayarla. hani 7-8 yıllık makineler kullanıyor ubuntuyu ama korkum uyumsuz olmasından yana yoksa bu işlemci gücü ve 2 gb ram yeterli diye tahmin ediyorum fakat işletim sistemini tam olarak bilmediğim için herhangi bir sıkıntıda ne yapmam gerek bilgim yok. 500 tl seviyesinde lenova - hp gibi eski modellere baktım ama şarj süresi benim için önemli en az 3 saat gitmesi lazım bu tablet pc lerinde bu konuda eline su dökülmüyor o yüzden kararsız kaldım sizlere danışmak istedim

heartsmagic

Özür diliyorum, ben hızlı okumadan dolayı konuyu tablet boyutunda ele almışım :) Tablet bilgisayarlar konusunda durum biraz farklı. Hani o donanımda çalışmaya çalışır, bence sıkıntı olmaz fakat ekran dokunmatiği gibi konularda bir şey söylemem mümkün değil. Bir USB'ye Ubuntu kurulum ISO'su basıp bir markette (müsaade edilirse) deneyebilirsin belki. 

teornek

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mart 2016 - 14:38:11
Özür diliyorum, ben hızlı okumadan dolayı konuyu tablet boyutunda ele almışım :) Tablet bilgisayarlar konusunda durum biraz farklı. Hani o donanımda çalışmaya çalışır, bence sıkıntı olmaz fakat ekran dokunmatiği gibi konularda bir şey söylemem mümkün değil. Bir USB'ye Ubuntu kurulum ISO'su basıp bir markette (müsaade edilirse) deneyebilirsin belki.

Estağfirullah hocam. Bir yakınımdan usb üzerinden deneyeceğim kısa Zaman'da. Öyle tahmin ediyorum ki bi farkı olmayacaktır usb ile direk kurulum arasında. Dokunmatik ile pek işim yok zaten bana saf linuxu sıkıntısız çalışırsın yeter

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Mart 2016 - 16:41:31

Kafayı yicem  >:( ne yaptıysam ödünç aldığım casper n360 da kurulum ekranına gelemedim. usb mi bozuk diye kendi bilgisayarımda giriyorum sıkıntı yok. bütün boot ayarları tamam ama bir türlü gelmiyor ekran ve usb seçtiğim an tekrardan windows açılıyor bir çözüm var mı bununla ilgili.

heartsmagic

USB'den ön yükleyemiyor demek ki. O konu sistemsel değil de, biraz makine ile ilgili. Google'da biraz bakın belki bir şeyler çıkar.

teornek

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mart 2016 - 16:53:27
USB'den ön yükleyemiyor demek ki. O konu sistemsel değil de, biraz makine ile ilgili. Google'da biraz bakın belki bir şeyler çıkar.

forumdan bir arkadaşımız bahsettiğim cihaza direk ubuntu kurmaya çalışmış ama çok çileler çekmiş anlaşılan bu cihazlar için süreç sancılı gibi duruyor. google da ise adamlar asus tablet pc lere çatır çatır kurmuşlar zor bir şey değil ama bu iş her bilgisayarda farklı olunca sıkıntı oluyor. sene 2016 hala bios ayarlarında bir sabitlik yok. ilginiz için teşekkür ederim biraz araştırma daha yapacağım

heartsmagic

Evet, bir de marka Casper olunca haliyle daha da zor oluyor zira yerel bir firma. En azından USB üzerinden başlatmayı bulursan doğrudan ne çalışıyor, ne çalışmıyor görürsün. Bu arada, elbette kurulumdan sonra yapılacak iyileştirmeler de olabilir, fakat onun için neyin çalışıp neyin çalışmadığını bilmemiz lazım ki araştırabilelim.

teornek

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mart 2016 - 17:01:22
Evet, bir de marka Casper olunca haliyle daha da zor oluyor zira yerel bir firma. En azından USB üzerinden başlatmayı bulursan doğrudan ne çalışıyor, ne çalışmıyor görürsün. Bu arada, elbette kurulumdan sonra yapılacak iyileştirmeler de olabilir, fakat onun için neyin çalışıp neyin çalışmadığını bilmemiz lazım ki araştırabilelim.

Aynen öyle. İndirim de gördüm yoksa aklımda core 2 duo lu lenova ve hp ler vardı fakat ikinci el almaktansa şarjı daha uzun süre giden bu cihaz mantıklı geldi fakat baştan kaybetti gibi :-)

TopKek

Cihazın teknik özelliklerini belirtirseniz sevinirim
Arch Linux mu Gentoo mu?

teornek

Alıntı yapılan: TopKek - 12 Mart 2016 - 21:32:22
Cihazın teknik özelliklerini belirtirseniz sevinirim

İşlemci Ön Bellek   1 MB
İşlemci Markası   Intel
İşlemci Hızı   1.83 GHz
İşlemci Numarası   Z3735F
RAM Kapasitesi   2 GB
Ekran Boyu   11.6 inch
Disk Kapasitesi   64 GB
Çözünürlük   1920 x 1080

şuan üzerine kurmaya çalıştığım ödünç aldığım cihazın kısaca böyle özellikle istediğiniz bir yer varsa söyleyin bakarım

TopKek

Arch Linux mu Gentoo mu?

teornek

slarikan

Hiç bu forumları okumadan bende nirvana n240 aldım fazlada kullanmadım çünkü masaüstü bilgisayarım yetiyor. Seyahat için aldığım tabletpc ye linux kurma konusunu araştırmaya başladım. Maalesef kurulumu konusunda Türkçe kaynak bulamadım servisi ise kurulamaz diyor. Yukarıda linki verilen Ubuntunun linuxium iso sunu kurabilen varsa yardımını isteyeceğim. Bu arada şu adresi verdiler http://linuxiumcomau.blogspot.com.tr/2016/08/running-latest-ubuntu-on-intel-compute.html son sürümler buradaymış galiba.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Eylül 2016 - 09:36:05

İndirdiğim 14.04.1 iso kurulumu tamamlıyor ama açılmıyor grub hatası veriyor zaten adreste bi patch den bahsediliyor nasıl bişey olduğunu anlamadım onun için uygulayamadım. İkinci adresten indirdiğim 16.04.1 ubuntu, kubuntu ve xubuntu isoları boot ediyor ama açılmıyor kurabilme imkanım olmadı.

meda

Öncelikle bu tür sistemlerde boot yöneticisinin bu tür şeylere izin vermesi gerek dahası üzerindeki wifi benzeri aygıtlarda Windows kadar verimli çalışmaz bir süre sonra Windows dönmek zorunda kalırsınız. Kaldı ki Casper gibi bir markanın donanım ve sürücü desteği malum dillerden dillere dolanır.  ;D Şu aralar bende kullanışlı farklı sistemler kurabileceğim tablet peşinde olduğumdan haliyle biraz bilgi edinmiştim. Tablet alıncaksa da sonradan sürücü veya herhangi bir sorun olduğunda kaynak bulunabilecek tabletlere bakmak en iyisi.

Ayrıca tableti dibine kadar kullanmak için tavsiyem Android tabletlere yönelin en azından uygulama ve sistem verimliliği diğer sistemlere nazaran çok daha iyi olur.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

slarikan

patch yi calistiramadim # ./linuxium-32bit-patch.sh
./linuxium-32bit-patch.sh: Target file system not mounted ... exiting.
diskleri nereye baglamaliyim veya yamada nasıl bir değişiklik yapmalıyımki hata vermesin?

heartsmagic

@slarikan, bu yama işi nerede anlatılıyor? Verdiler dediğin adres tablet bilgisayarlarla alakalı değil.

slarikan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Eylül 2016 - 16:30:55
@slarikan, bu yama işi nerede anlatılıyor? Verdiler dediğin adres tablet bilgisayarlarla alakalı değil.
http://www.cnx-software.com/2015/08/12/ubuntu-14-04-3-desktop-image-for-intel-atom-z3735f-mini-pcs-and-sticks/ ubuntuyuda bu adresten indirdim yamada bu adreste yorumlarda yaptığını söyleyen bir yorum var gibi google translate ile tam anlaşılmıyor.

heartsmagic

Alıntı YapNote: you have to run the script just after the main installation fails otherwise the '/target' directory doesn't exist. I also tried to mount the '/target' to the rootfs partition and run the script but the script didn't work, so make sure you do installation and then immediately after that you run the script.

demiş. Sen yama için yapılan betiği hemen kurulumdan sonra mı denedin? Yukarıdaki cümlede "kurulum sorunlu şekilde tamamlandığında" demiş ilginç bir şekilde. /target eğer kurulumun yapıldığı bölümse onu elle bağlamayı da deneriz ama bu yorumda başarılı olmadı demiş.

zacop

Alıntı yapılan: teornek - 12 Mart 2016 - 16:58:37
Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mart 2016 - 16:53:27

forumdan bir arkadaşımız bahsettiğim cihaza direk ubuntu kurmaya çalışmış ama çok çileler çekmiş anlaşılan bu cihazlar için süreç sancılı gibi duruyor. google da ise adamlar asus tablet pc lere çatır çatır kurmuşlar zor bir şey değil ama bu iş her bilgisayarda farklı olunca sıkıntı oluyor. sene 2016 hala bios ayarlarında bir sabitlik yok. ilginiz için teşekkür ederim biraz araştırma daha yapacağım

selam öncelikle,

ustam o çok çileler çeken insan benim :D lanet olsun dedim tekrar w10 kurdum.bilgisayar bozuldu casper ürünü değiştirdi ve n310 gönderdi.şiimdi inadım yine tuttu ve şu an onunla uğraşıyorm.Linuxium lar kurulabiliyor.mesele grub 2 nin 32 bit patch lisi olması ve kuracağımız dağıtımın grubefi32 si nin efi/boot ta olması.makine ilk oraya bakıyor buna bağlı olarak vmlinuz ve initrd nin konumu ve 3 ü arasındaki ilişki düzgün olmalı araştırmalarım bunu gösterdi.lanet lanet lanet pc işte.pislik yapıyor anlayacağın.diğer konuyu silip,iyi araştırmalar yapıp bu konu üzerinde temiz ve yeni bir konu açacağım tr de casper table/pc alanların işini görmeye çalışacağım ben çektim onlar çekmesin.ilk n360 ı alırken linux 0 dı.bu sayede baya birşeyler öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.bootload da baya yol katettim.inşallah başarırız :) saygılar

not=kernel panic letilebiliyor ,boot olabiliyor.Yani yapılabilir.yapılamayacak birşey yok.yeter ki araştıralım üşenmeyelim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ocak 2017 - 15:02:26

işinize yarayacakmı bilmem ama ben n360 varken https://drive.google.com/file/d/0B99O3A0dDe67MWptY01KazZOMWM/edit buradan linuxium ubuntu 14.04 u flash a atıp live şekilde çalıştırabilmiştim fakat diske kurulum yapamamıştım.bir bakın isterseniz.Fakat bizim sorunumuz Linux un bu pc lerde çalışması değil.çünkü diğer dağıtımları kullanamadıktan sonra bir anlamı yok.biz daha cok Linuxu bu pc lere nasıl boot ettirebiliriz bunun araştırmamız gerekir.saygılar

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ocak 2017 - 15:06:53

ayrıca şöyle bir adres te uygun efi dosyalarıda var.
adres: https://github.com/masterzorag/Z3735F-linux

mozakca

Bende de Onda v919 marka tablet var. Ubuntu kurulumunu yaptım fakat ne kablosuz tanıdı ne de dokunmatik. Bu yüzden de Windowsa geri döndüm.
sevgi, emek ister.

volkanadana

bende casper n360 a.. çeşitli araştırmalardan sonra ubuntu 14.04 kurdum.. ubuntu açılıyor ama * tabi ki sorunlar var.. örneğin wifi kartını, ses kartını, pil sürücüsünü tanımadı.. dokunmatik çalışıyor gibi ama bazen gidiyor.. interneti cep telefonundan usb kablo hotspot ile bağlıyorum.. sesi tanıtamadım. pil sürücüsünü bulamadım.. bu mesajı şimdi ubuntu üzerinden yazıyorum.. wifi için bir kaç sürücü buldum, onlarla bağlantı kuruluyor internete de giriyor ama bir süre sonra bilgisayar tamamen donuyor, hiçbir şey çalışmıyor.. onun dışında açılışı, hızı filan süper.. [mention=616629]@zacop[/mention] Hocam zaten söylemiş windowsa geri döndüm diye.. sanırım bende bu sorunları çözemeyeceğim..  :-\

[eklenti yönetici tarafından silindi]

zacop

yaklaşık 2-3 senedir uğraştım. kurulmuyor değil fakat stabil değil ve sıkıntı.casper ı herkese tavsiye ediyordum yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı diyordum.her casper alan ben dahil çeşitli sorunlarla mağdur olduk.kim işini iyi yapıyorsa ondan alacaksın abi bu kadar basit :)

volkanadana

Aynen katılıyorum. Gidin Asus alın, hp alın hatta biraz daha paranız varsa Macbook alın. Hepsiburada da Macbook 3800 e kadar düşmüş. Ben pişman oldum ama aldık bir kere..