[Çözüldü] Ubuntu 14.04'e en yüksek hangi sürümlü çekirdeği kurabilirim?

Başlatan Deathangel, 11 Mart 2016 - 14:11:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Deathangel

Arkadaslar ubuntu 14.04 e kernel konusun da en son hangı çekirdek e kadar yükseltebilirim bir sınır varmı 14.04 lts için
in a world without fences and walls, who needs gates and windows

keyserver2.pgp.com
EA004CB1-->privatekey0@gmail.com

illedelinux

GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

meda

Tabii ki de var bununla en fazla ilgisi olan ekran kartı sürücüsü. Sistem kararlılığında bile çekirdek uyumsuzluğu kendini belli eder. Zaten yeni çekirdeğe pek gerek olmaz ne zaman gerekli olur çalışmayan donanımınız varsa bu düşünülebilir. Öteki türlü son kullanıcı ile ilgili o kadar büyük farklılıklar yoktur. Zaten 2 aya kadar yeni LTS sürüm çıkar yeni çekirdekle birlikte :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

heartsmagic

Söylendiği gibi mesele kurmak değil, kurduktan sonra donanımınla düzgün çalışması. En güncel Ubuntu sürümünün paketlenmiş çekirdeğini alıp kurarsın, çalışırsa ne âlâ.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Deathangel

in a world without fences and walls, who needs gates and windows

keyserver2.pgp.com
EA004CB1-->privatekey0@gmail.com

ahmet_matematikci

Şöyle bir teori duydum. Yeni çekirdekler eski donanımları desteklemiyormuş.
Eğer konfigurasyonunuz eski ise yeni çekirdekler verimli olmuyormuş.
Sebebi ise eski sürücüleri de ekleseler çekirdek çok büyük boyutta olurmuş.
Yeni donanımlar için yeni çekirdekler üretiliyormuş.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

heartsmagic

"Eski"yi tanımlamak lazım burada. Her işletim sisteminin, daha doğrusu işletim sistemi çekirdeğinin bir yere kadar destekleme durumu vardır elbette. Linux'u geçtik diyelim, hangisi "eski" donanımları sonuna kadar destekliyor ki?

ahmet_matematikci

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Mart 2016 - 20:56:55
"Eski"yi tanımlamak lazım burada. Her işletim sisteminin, daha doğrusu işletim sistemi çekirdeğinin bir yere kadar destekleme durumu vardır elbette. Linux'u geçtik diyelim, hangisi "eski" donanımları sonuna kadar destekliyor ki?
Evet işte ben de onu demek istedim aslında..@Deathangel e
Çekirdek güncellemek her zaman iyi sonuç vermeyebilir :D
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

heartsmagic

Çok çok eski olmayan makineler haricinde böyle bir sorun olmaz ama, o kadar güncel değil yani desteği sonlandırılan donanımlar. Fakat, elbette o konuda haklısın, yeni kurulacak çekirdekte ne gibi bir değişiklik var diye önceden bakılabilir. Hoş, yeni kurulan çekirdek sorun yaparsa eskisi elimizin altında her zaman.

Konu etiketlendiği için kapatalım.