[Çözüldü] Sistemde birsürü hata var (konu düzenlendi)

Başlatan Deathangel, 09 Mart 2016 - 10:44:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Deathangel

Arkadaslar büyük pc deki sorunları halletdim

sorunlar sadece laptopda var

1-)apt-get komutunu bulamıyor
2-)Program yüklemiyor
3-)synaptic paket yöneticisini açarken şu hatayı veriyor

W: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'noobslab-noobslab-conky-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
W: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'tualatrix-ppa-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
W: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'noobslab-noobslab-conky-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
W: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'tualatrix-ppa-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
W: /etc/apt/preferences.d/ okunamıyor - DirectoryExists (2: Böyle bir dosya ya da dizin yok)

4-)ubuntu yazılım merkezi yok
5-)bilgisayar her açılışta sistem programsal hata ile karşılaştı diyor

Sistemde suanda 4.2 kernel de var ancak onlada baslattıgım zaman aynı hataları alıyorum
in a world without fences and walls, who needs gates and windows

keyserver2.pgp.com
EA004CB1-->privatekey0@gmail.com

ekremsenturk

Deathangel

4.2 dede ayı sorun var abı suanda onu da kurdum onlada denedım grup uzerınden hasarlı paketlerı onarmaya calıstım her ıkı cekırdekdede ama block yedim termalden

keyserver2.pgp.com

ekremsenturk

14.04 için 4.2 veya 4.4 varsayılan çekirdek sürümü değilki. Çekirdek yükseltmesi, Ubuntu sürümünü de yükseltmiş oluyor. Resmi olarak olmayan bir sürümün elbette bir deposu da olamaz, güncellemeleri olabilsin. Masaüstünde ( veya büyük bilgisayarında ) sorunu nasıl düzelttin?

Deathangel

buyuk bilgisayarda sistem ayrınlara tıkladım guncelleştırmeleri yukle dedim yukledi o yuklemeyle birlikde zaten tüm sorunlar da gitti abi

keyserver2.pgp.com

TopKek

Arch Linux mu Gentoo mu?

Deathangel

sorun çözüldü ilgi gösteren herkese teşekkür ederim

keyserver2.pgp.com