[Çözüldü] Unity Tweak Tool Açılmıyor

Başlatan Nabi, 08 Mart 2016 - 21:14:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nabi

Merhabalar
Linux Mint 17.3  Cinnamon yanına Unity kurdum. Mint'in yazılım yöneticisinden Unity Tweak Tool indirip açmaya çalıştığımda bir uyarı veriyor ve açılmıyor

schemas missing

The following schema is missing

com.canonical.indicator.appmenu.hud

In order to work properly, Unity Tweak Tool recommends you install the necessary packages
Devler gibi eserler bırakmak için,karıncalar gibi çalışmak lazım.
-Necip Fazıl Kısakürek

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Nabi

Buyrun hocam

sudo apt-get -f install
[sudo] password for asa:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.
-Necip Fazıl Kısakürek

heartsmagic

Demek ki eksik paket olarak algılamıyor. hud kurulu mu?
dpkg -l  | grep hud

Nabi

Hud' u az önce kurdum nafile olmadı.
dpkg -l  | grep hud
ii  hud                                                   14.04+14.04.20140604-0ubuntu1                       amd64        Backend for the Unity HUD
ii  libhud2:amd64                                         14.04+14.04.20140604-0ubuntu1                       amd64        library for exporting items to the Unity HUD
-Necip Fazıl Kısakürek

heartsmagic

dpkg -l | grep indicatorne diyor? Ayrıca, hata değişmedi mi şu an? Oturumu yeniden başlattın mı? 

Nabi

Hata değişmedi .Oturumu kapatıp tekrardan denedim gene aynı hocam

dpkg -l | grep indicator
ii  indicator-applet-complete                             12.10.2+14.04.20140403-0ubuntu1                     amd64        Clone of the GNOME panel indicator applet
ii  indicator-application                                 12.10.1+14.04.20140407-0ubuntu1                     amd64        Application Indicators
ii  indicator-appmenu                                     13.01.0+14.04.20140404-0ubuntu1                     amd64        Indicator for application menus.
ii  indicator-bluetooth                                   0.0.6+14.04.20140207-0ubuntu2                       amd64        System bluetooth indicator.
ii  indicator-datetime                                    13.10.0+14.04.20140415.3-0ubuntu1                   amd64        Simple clock
ii  indicator-keyboard                                    0.0.0+14.04.20140410.1-0ubuntu1                     amd64        Keyboard indicator
ii  indicator-messages                                    13.10.1+14.04.20140410-0ubuntu1                     amd64        indicator that collects messages that need a response
ii  indicator-power                                       12.10.6+14.04.20140411-0ubuntu1                     amd64        Indicator showing power state.
ii  indicator-printers                                    0.1.7+14.04.20140527-0ubuntu1                       amd64        indicator showing active print jobs
ii  indicator-session                                     12.10.5+14.04.20151021.1-0ubuntu1                   amd64        indicator showing session management, status and user switching
ii  indicator-sound                                       12.10.2+14.04.20140401-1linuxmint1                  amd64        System sound indicator.
ii  libappindicator0.1-cil                                12.10.1+13.10.20130920-0ubuntu4.1                   all          CLI bindings for libappindicator
ii  libappindicator1                                      12.10.1+13.10.20130920-0ubuntu4.1                   amd64        Application Indicators
ii  libappindicator3-1                                    12.10.1+13.10.20130920-0ubuntu4.1                   amd64        Application Indicators
ii  libindicator3-7                                       12.10.2+14.04.20141007.1-0ubuntu1                   amd64        panel indicator applet - shared library
ii  libindicator7                                         12.10.2+14.04.20141007.1-0ubuntu1                   amd64        panel indicator applet - shared library
ii  sni-qt:amd64                                          0.2.6-0ubuntu1                                      amd64        indicator support for Qt
-Necip Fazıl Kısakürek

heartsmagic

indicator-appmenu paketinden şüphelenmiştim ama o da kurulu. Hata da hâlâ hud paketinden mi bahsediyor?

Nabi

Yukarda ilk iketide bahsettiğim hatayı veriyor. Aşağıdaki verdiğm linkte çözüme ulaşılmış. Denedim olmadı acaba benim gözden kaçırdığım bir yer mi var.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2291561
-Necip Fazıl Kısakürek

heartsmagic

Oradaki hata senin hatandan farklı ama, com.canonical.unity.webapps diyor. Oradaki mesele webapps gibi, sende ise hud olayından yakınıyor. Hud çalışıyor mu peki Unity üzerinde?

Nabi

Sistem gözlemcisinden baktım hud-service diye bir program çalışıyor.Acaba demek istediğniz bu mu? Değilse nereden anlarım çalıştığını?
-Necip Fazıl Kısakürek

heartsmagic

Unity çalışıyorsa eğer Alt tuşuna basınca üst tarafta bir şeylerin yazılabileceği bir uygulama çıkması lazım.

Nabi

Alt tuşuna bastığında arama kutucuğu geliyor. Esasında benim Unity Tweak tool uygulamasını istememin nedeni sol Panelde ki uygulamalara tıkladığımızda açık olan pencerenin  küçülmesi. Bunu başka bir uygulamayla yapabilirsek oda kabulumdur.
-Necip Fazıl Kısakürek

heartsmagic

dconf ile olur o mesele:
dconf write /org/compiz/profiles/unity/plugins/unityshell/launcher-minimize-window true

Nabi

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mart 2016 - 14:17:11
dconf ile olur o mesele:
dconf write /org/compiz/profiles/unity/plugins/unityshell/launcher-minimize-window true
Teşekkür ederim değerli  @heartsmagic hocam
-Necip Fazıl Kısakürek

heartsmagic

Rica ederiz. Sorun çözüldüyse eğer şöyle bir uygulamamız var forumda: http://kb.ubuntu-tr.net/cozulen-basliklarin-etiketlenmesi
Gerçi, düşününce asıl sorunu çözemedik biz. Etiketlemeden de kapatabiliriz :) Ben sadece sorunun çözüldüğünün teyidini rica edeyim senden.

Nabi

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Mart 2016 - 22:50:01
Rica ederiz. Sorun çözüldüyse eğer şöyle bir uygulamamız var forumda: http://kb.ubuntu-tr.net/cozulen-basliklarin-etiketlenmesi
Gerçi, düşününce asıl sorunu çözemedik biz. Etiketlemeden de kapatabiliriz :) Ben sadece sorunun çözüldüğünün teyidini rica edeyim senden.
Esas istediğim sorun çözüldü.  * tabi ki uygulamayı kullanabilseydim ufak tefek değişikler yapabilirdim.  Ama sorun değil. Tekrardan teşekkür ederim. Konuyu çözüldü diye etiketliyorum.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Çözüldü diye etiketlemiştim ama sonra biraz daha uğraşayım dedim sonra farklı bir uyarı geldi. Belki çözümü olabilir diye etiketi kaldırıp devam etmek istedim.Şimdilik çözümü bulamazsak önemli değil tekrardan çözüldü şeklinde etiketleyebilirm.

com.canonical.desktop.interface

In order to work properly, Unity Tweak Tool recommends you install the necessary packages

-Necip Fazıl Kısakürek

heartsmagic

dpkg -l | grep overlay-scrollbar
ne diyor?

Nabi

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mart 2016 - 22:59:39
dpkg -l | grep overlay-scrollbar
ne diyor?
Değişen bir şey olmadı hocam  :(
-Necip Fazıl Kısakürek

heartsmagic

Sorun çözmek için değildi o komut, ilgili paket kurulu mu değil mi bakmak içindi. Çıktı vermediyse kurulu değil demektir.

sudo apt-get install overlay-scrollbar

Nabi

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Mart 2016 - 23:30:54
Sorun çözmek için değildi o komut, ilgili paket kurulu mu değil mi bakmak içindi. Çıktı vermediyse kurulu değil demektir.

sudo apt-get install overlay-scrollbar

Üstad bu komuttan sonra tekrar bir uyarı verdi.Aşağıdaki komutu girince tamam oldu

sudo apt-get install unity-lens-files 
Teşekkürler üstadım.Son  bir sorum var konu dışı ama   eğer uygunsa cevabı burda alayım yoksa yeni bir konu açabilirim  Ubuntu-tweak uygulaması kaldırıldı mı?
-Necip Fazıl Kısakürek

Reverser

ubuntu-tweak neden kaldırılmış olsun ? Üstte yazan komutlardan herhangi birini atlamadıysam şayet ubuntu-tweak'ın aynen duruyor olması gerekiyor.
ubuntu-tweak
çıktı veriyor mu ?

XFCE ROCKS !