Modem üzerinden port yönlendirme

Başlatan Deathangel, 07 Mart 2016 - 22:16:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Deathangel

Abilerim ilk önce özür dilerim Linux ile alakasız ama ben tek buradan yardım alabilirim çevremde bilgisayarla haşırneşir olan tek burası var o yuzden burada sormayı seçtim

Ben Huawei HG630a modem kullanıyorum ama port yönlendirme ile ilgili birsey göremedim internetde yani benim modem arayüzüm için

http://forum.donanimhaber.com/m_77876000/tm.htm

bunun gibi birkac sitede buldum ama bunların hepsi Nat üzerinden port açmayı gösteriyor yönlendirmeyi anlatmıyorlar malesef :( Bilgisi olan arkadaslar Lütfen yardım edebilirmi?

in a world without fences and walls, who needs gates and windows

keyserver2.pgp.com
EA004CB1-->privatekey0@gmail.com

heartsmagic

NAt bölümünden yapacaksın zaten. Bir sorun yok yani anlatımlarda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Deathangel

abi ama sadece port açmayı yapıyor ben güvenlik için port yönlendirmeyi istiyorum portu neden açıyım ki :(
in a world without fences and walls, who needs gates and windows

keyserver2.pgp.com
EA004CB1-->privatekey0@gmail.com

heartsmagic

Port "açma" diye bir olay yok. Port dediğimiz şeyi bir servis dinlemeye başlarsa açılmış olur zaten. O port dinleyen bir servis yoksa kapalı görünür sadece. Openssh sunucusu mu kuruldu? 22 portunu dinlemeye başlar, bu kadar basit. Açık, kapalı meselesi güvenlik duvarı işin içine girince anlamlı oluyor. Orada da aslında açık, kapalıdan ziyade, izin verilmiş mi yoksa engellenmiş mi diye bakmak lazım olaya.

Sözün özü, yapacağın şey zaten port yönlendirmesi ve o da söylediğim gibi NAT altından yapılıyor.
@Deathangel, soruların veya sorunların tam olarak neyse o şekilde aktar buraya. Yarım yarım aktardığında inan sen vakit kaybedersin. Güvenlik için port yönlendirilmez, yönlendirme başka sebeplerle yapılır. Aksine, sen port yönlendirmesi yaptığında o portu içerideki bir makineye yönlendirmiş olursun adı üzerinde, kısacası dışarıdan içeriye bir kapı açmış olursun. Güvenlik artmaz, azalır.

Söylediğim gibi, ne yapmak istiyorsan ayrıntılarıyla aktar buraya.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.