Bilgisayarıma uygun bir dağıtım arıyorum!...

Başlatan acemiyim91, 29 Kasım 2008 - 22:32:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

acemiyim91

Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarıma uygun bir dağıtım söylerseniz sevinirim;
intel p4 işlemci
512 ram
128 ati radeon 9200 pro ekran kartı
120 hdd
Ubuntu da ekran kartları sınırlı olduğu için kullanamıyorum.Debian da ise kuramadım, envy de kernel hatası veriyor.
Pardus kurdum, deneyemeden format atmak zorunda kaldım ve cd bozuldu.
İnternetim kotalı olduğu için sizden dağıtım önermenizi bekliyorum ve Debian gibi güzel * bir şey olsun, Teşekkürler.

atomkarinca

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan:  link=topic=5098.msg57170#msg57170 date=1227991118
Linux Mint'i denediniz mi?

Yazdıklarınızı okudum. @atomkarinca haklı. Sanırım sizin için en iyi dağıtım Mint.

Sypro

http://www.zegeniestudios.net/ldc/ adresinden "Take the test" e basarak isterseniz size hangi dağıtımların uygun olduğunu görebilirsiniz. Maalesef halen Türkçe desteği yok fakat sorular çok karışık ya da anlaşılmaz değil. Az bir ingilizce ile de kıvrılabilecek türden.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

acemiyim91

@spyro,
Teşekkürler o testen bu dağtımı seçtim.OpenSUSE-11 GNOME indiriyorum.Sizce nasıl bir dağıtım ve bilgisayarıma uyar mı?

Contempt

Alıntı yapılan: Sypro - 30 Kasım 2008 - 10:36:04
http://www.zegeniestudios.net/ldc/ adresinden "Take the test" e basarak isterseniz size hangi dağıtımların uygun olduğunu görebilirsiniz. Maalesef halen Türkçe desteği yok fakat sorular çok karışık ya da anlaşılmaz değil. Az bir ingilizce ile de kıvrılabilecek türden.
Çok güzel bir site verdiği sonuçlar ne kadar doğru bilmiyorum ama verdikleri hep aklımda olan belli başlı distrolar ama ubuntuyu önermedi neden se :D
Herşeye Rağmen...

utferd

@acemiyim91

ben de yaklaşık sizinki gibi bir sistem kullanıyorum. Niye ubuntu denemiyorsunuz ki? Ben gayet memnunum 8.10 dan mesela.

Bence ekran kartının kurulumu için ugrasın distro aramaktansa :)
utferd.wordpress

acemiyim91

Ubuntu da compiz falan çalışıyor, sorunsuz ancak kurulum yapılmıyor ekran kartı, Debian da ise bazı hatalar var sanırım depolarla ilgili.

utferd

ekran kartının sürücüsünü kurmayı neden bu kadar istiyorsunuz ki? compiz çalıyosa yeterlidir gibime geliyor. Yine de şunu söyleyeyim "envy" i denediniz mi?
utferd.wordpress

heartsmagic

Compiz çalışıyorsa, çalışmayan nedir? Oyunları denedin mi mesela?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: Sypro - 30 Kasım 2008 - 10:36:04

Site güzel. Bana beş dağıtım önerdi. Debian, Suse , Mandriva , Ubuntu , Fedora

bellatrix

Alıntı yapılan: acemiyim91 - 30 Kasım 2008 - 12:33:44
Ubuntu da compiz falan çalışıyor, sorunsuz ancak kurulum yapılmıyor ekran kartı, Debian da ise bazı hatalar var sanırım depolarla ilgili.

debian ilk kurulurken internete bağlı değilse depo adresleri aktif değildir. etc/apt/sources.list içindeki adresleri aktifleştirmeniz (# işaretlerini kaldırmanız) gerekir.

su
komutu ile root olunuz.

etc/apt/sources.list düzenlemek için;
nano /etc/apt/sources.list

Aynı işi grafik ekranda yapmak isterseniz ALT+F2 tuşlarına basarak açılan konsola...
Gnome için;
gksu gedit /etc/apt/sources.list

KDE için;
kdesu kwrite /etc/apt/sources.list

yazmanız yeterli olacaktır.
Debian For Ever, Human, World and ME

sudocu

bilgisayarın az olan belleğini düşünerek gos diyorum. oldukça kullanışlı, estetik ve az kaynak tüketen bir dağıtım. ubuntu türevi olmasının avantajları da cabası. (opensuse iniyormuş ama...)
ati ekran kartının sürücüsü çok kolay kuruluyor. envy veya ubuntu'nun sürücü aracı yerine elle kurmak işe yarayabilir.

ekleme: ati sürücüsünü kurmanın basit bir yolundan bahsedeyim; buraya tıklayarak kartına uygun sürücüyü indirdikten sonra terminali açıp sudo nautilus yazarak indirdiğin sürücüyü açılan pencereden bulmalısın. sonra sürücye sağ tıklayarak "erişim hakları" sekmesinden "bir program gibi çalışmasına izin ver" yazılı onay kutusunu işaretlemelisin. çift tıkladığın zaman "uçbirimde çalıştır" diyerek kurulumu başlatabilirsin.

aslında terminali açıp sudo sh /home/user/dektop/ati-driver-installer-8.28.8.run yazmak daha kolay ne bileyim :D
her seyin basi sudo!