[Çözüldü] RedHat Tarafı

Başlatan Dorabeon, 06 Mart 2016 - 15:21:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dorabeon

Merhabalar. Şu ana kadar 3 tane Debian tabanlı işletim sistemi kullandım ve hala Mint kullanıyorum fakat RedHat tarafını da özellikle Fedora ve OpenSuse'yi çok merak ediyorum. Bunların desteği Ubuntu ve Mint'e göre nasıl? Kullanımları kolay mı? Yazılım bulma konusunda sıkıntı çeker miyim? Mint beni çok güzel tatmin ediyor ancak bir sürü dağıtımın olması insanı cezbediyor. Şimdiden Teşekkürler..

TopKek

OpenSUSE tarafında destek ve uygulama açısından sıkıntı çekebilirsiniz. Fedora ise Ubuntu kadar uygulama bulundurmasa da birçok temel uygulamayı bulabilirsiniz.
Yeni şeyler denemek cidden insana büyük zevk veriyor
Arch Linux mu Gentoo mu?

Barış Can

Fedora tarafında paket yöneticilerinin epey sıkıntılı olduğu "söyleniyordu". Yine de eğer yabancı diliniz var ise, fedora forumlarını biraz irdelemekte fayda var. Güncel olan hemen hemen tüm bilgileri oradan bulabilirsiniz. Türkiye tarafında fedora destek siteleri ya da blogları maalesef tam olarak tutunamadı. Bir de, fedora kullanıcısı bir arkadaşım var, eğer daha ayrıntılı bilgi isterseniz son kullanıcı deneyiminden bilgiler verebilir size, mesaj atmanız yeterli.
» genelde hiçbir şey planladığım gibi gitmez.
» kişisel blog.

sayz

şu anda eş zamanlı olarak debian 8.2, fedora 23, rhel 6.7 ve linux mint 17.3 kullanıyorum. iş yerimdeki bilgisayarımda fedora 23 denemek istedim, birkaç haftadır kullanıyorum ve fena değil açıkçası. günlük bilgisayar kullanımında bi eksiğini görmedim. bence denenebilir. farklı bir deneyim. dnf'yi falan da görmüş olursunuz.

Dorabeon

Teşekkürler, deneyeceğim.

heartsmagic

Forumda ara ara birçok arkadaş aynı şeyi soruyor, birçok arkadaş benzer öneri yapıyor: sanal makine :) Makinen çok eski değile kur bir sanal makine, kendisini gör, kullan, kurcala. Etiket için teşekkürler, kapatalım konumuzu böylece.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.