[Çözüldü] Bir linux dağıtımı için kendi spin'imi nasıl yaratırım

Başlatan eronis, 06 Mart 2016 - 00:00:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

Forumda daha önce geçmişse üzgünüm, ama forum arama moturunda doğrudan ilişkilendirebildiğim bir başlık bulamadım. Spin derken ne demek istedim ? Bu yapmak istediğim şeyin ingilizce ismi ve türkçe isminin ne olduğu konusunda hiçbir fikrim yok. Amacım şu, misal xubuntu 15.10 kurdum, favori program ve temalarımı ayarladım, firefox eklentilerimi ve gerekli gördüğüm kişiselleştirme ve ayarları yaptım. Hadi başka bir senaryoda bir arch linux sistem kurmuş olayım. Bu sistemi kurup, favori programlarım ile kişiselleştirip internette kendi ismimle bir kopyasını misal xubuntu 15.10 eronis edition/arch linux eronis edition gibi adlarda yayınlamak, daha sonra kullanmak veya diğer bilgisayarlarıma (daha hızlı ve internet kotası yemeden) kurmak için iso kalıbı haline getirmek istiyorum. Ayrıca var olan sistemimin bir yedeğini de bulundurmuş olacağım böylelikle. Bakıyorum insanlar böyle çalışmalar yapıyor. Böyle bir iso kalıbını nasıl oluşturabilirim ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

eronis

Bu herhangi bir linux dağıtımında da yer mi ? Misal fedora'da codec'leri  ve favori programlarım yüklenmiş şekilde bir sistem spin, arch'da kullanıma hazır halde ve minimal uğraş verecek bir spin gibi ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

betseg

Arch ve openSUSE'ün kendi ISO yapma programları var. Az bir araştırmayla bulabilirsiniz.

eronis

Yardımlarınız için teşekkür ederim, konuyu favorilerime ekledim. Sanırım nasıl arayacağımı/ne başlıkla arayacağımı bilmediğim için bulamadım :) Ama bunu yapmak beni büyük ölçüde bir dağıtımı kurarken girdiğim en büyük zahmetlerden kurtaracak gibi :) Hatta belki kendi spin'imi bir yerde yayınlarım, tema ve ayarlarımdan hoşlanan çeker. Çok örneğini gördüm bunun da :)

plazma

Kapatmadan başarılı bulduğum voyager var size fikir verebilir kendi projenizde,

http://voyagerlive.org

-DıLgEş-

Suseninki biliyorum ama ona 200'den fazla paket eklenemiyor. Gnome ve KDE masaüstlerini sadece destekliyor diye biliyorum ama Suse gibi Arch kalıp oluşturucusunu yeni duyuyorum...
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

cokomoko

Archiso var ama bana göre yeterli değil, ubuntu tarafındaki remastersys veya systemback tarzı direk mevcut sistemin iso kalıbını alan uygulamalar daha iyi ve fazla zamanınızı da almayan cli ve gui'ler. Öyle bir şey yapamadılar gitti şu arch'a.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

Sh4oTT