dd yazılımı hakkında

Başlatan lnxdev, 03 Mart 2016 - 10:19:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lnxdev

Merhaba arkadaşlar,

Genelde denediğim dağıtımları usb belleğe dd ile yazdırıyorum. Bilgisayarda toplam 2 diskim var biri ssd diğeri ise hdd

NAME   MAJ:MIN RM   SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
sda      8:0    0 447,1G  0 disk
├─sda1   8:1    0 362,2G  0 part
├─sda4   8:4    0     1K  0 part
├─sda5   8:5    0   6,1G  0 part [SWAP]
├─sda6   8:6    0  39,4G  0 part
└─sda7   8:7    0  39,6G  0 part /
sdb      8:16   0 698,7G  0 disk
└─sdb1   8:17   0 698,7G  0 part

şimdi normalde ben usbyi bağladığım zaman sdc->sdc1 olarak tanımlıyordu bende hep dd ile /dev/sdc ye yükle diyordum fakat dün /dev/sdc komutunu verip işlem tamamlandıktan sonra lsblk ile kontrol ettim ve normalde sdb olan 750 gb lık harddisk sdc ile yer değiştirmişler yani usb de /sdb olarak gözüküyordu. Bunu dd ile işlem yaptıktan sonra anladım ve 750 gb lık harddiskkimdeki bütün veriler uçtu. Sizce eski bilgilere ulaşma tarzı bir yöntem varmıdır yani dd ile yapınca bu işin geri dönüşü olma şansı varmı ? Daha önce böyle bir şey yaşayan arkadaşlar varsa önerilerinizi bekliyorum.

dd olarak kullandığım komut dağıtımların wiki sayfalarında verdiklerine göre değişmektedir fakat genelde kullandığım komut aşağıdaki gibi:
sudo dd bs=4M if=/dagitima/giden/iso/yolu.iso of=/dev/sdc && sync

heartsmagic

dd ile de olsa eski verilerine ulaşma imkânı var tabi, ne kadarına ulaşabileceğin her veri kurtarma meselesinde olduğu gibi değişiklik gösterebilir. Diski fazlaca kullanmadan bir an önce veri kurtarma işine giriş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.