[Çözüldü] Yazdığım bir betik veya program için tab tamamlaması olabilir mi?

Başlatan uçbirim2002, 02 Mart 2016 - 00:43:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uçbirim2002

Uçbirimin kendine has komutlarını, apt-get, install, update gibi komutları tab tuşuna basınca otomatik tamamlanıyor. Aynı özelliği kendi yazıdğım bir betikte, Python betiğinde, veya C/C++ programında yapmam mümkünmüdür?
Hello!

Sh4oTT

Mumkundur hocam en basitinden tum komutlari bir dosyaya kaydedersiniz ve kullanici ornegin "ap" yazdi ve tab tusuna bastiginda "ap" ile baslayan komutlari sirasiyla ekrana yazar. Kodlamasi size kalmis :) 

ersinkandemir

/etc/bash_completion diye arayabilirsiniz. Türkçe kaynak var mı bilmiyorum. Burada 2 part şeklinde İngilizce anlatım var. https://www.debian-administration.org/article/316/An_introduction_to_bash_completion_part_1
Where there's a shell, there's a way.

natgho

Basitçe yazdığınız betikler için home/kullanici_adiniz/bin diye bir dosya oluşturup içerisinde kaydedin,
o yolu PATH=$PATH~:/bin
yazıp konsola gösterin, bu kadar, ardından tamamlamayı otomatik yapacaktır :)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

uçbirim2002

Hello!

heartsmagic

O bağlantı işin ileri güzelliği :) Normal şartlar altında söylendiği üzere ikiliklerin çalıştırılabildiği her dizine koyulan uygulama, betik tamamlamaya giriyor olmalı. alias ve fonksiyonlar da buna dahil hatta.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.