[Çözüldü] Bütün cihazlarımı modem üzerinden birbiriyle dosya transferi yaptırmak istiyorum

Başlatan eronis, 29 Şubat 2016 - 19:15:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

https://help.ubuntu.com/community/SettingUpNFSHowTo#NFS_quick_start

Forumda benzer bir başlıkta NFS hakkında konuşulmuş. Başka konuda sorumun cevabı var mı bilmiyorum ama forum için arama motorundan bulamadım. FSTAB'a kadar yaptım ama doğru mu yaptım ondan da emin değilim.

/home/eronis    /export/eronis   none    bind  0  0

Aynı modeme bağlı olan bütün cihazların şifrelerini girmek koşuluyla (Güvenlik için) aralarında istediğim gibi dosya transferi yapmak istiyorum. Kablolu yada kablosuz olsun farketmez, bütün cihazlar arasında bilgi transferi yapılabilsin, bizi evde flash bellekti, taşınabilir disk'ti uğraştırmasın. Hatta mümkünse 3D tv'den ubuntu bilgisayarıma bağlanıp, bilgisayarımdaki video dosyalarını tv'den usb yada taşınabilir disk olmadan izlemek istiyorum. Böyle bir sistemi nasıl sağlarım/sağlayabilir miyim ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

plazma

Ortak bir dizine mi erişecek tüm cihazlar? Yoksa birbiri arasında dosya transferi mi olacak sadece?

eronis

Bütün cihazlar birbirine erişebilecek, birbirinden dosya alabilecek yada  birbirine dosya gönderebilecek. Ama her cihazın bir şifresi olacak. (En azından mümkünse)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

plazma

eronis

Alıntı yapılan: plazma - 29 Şubat 2016 - 19:24:47
Diğer cihazlar nedir yerel ağdaki, ubuntu, windows, android vs

Evde windows cihaz yok, sadece 2 android cihaz, 2 İOS cihaz, 2 Ubuntu cihaz, 1 Mac OS var. Ayrıca ubuntu bilgisayarlara uzaktan bağlanıp içindeki içeriği (Video, Resim, Müzik) yürütmesini istediğim bir de SMART TV var. Ayrıca bu ubuntu bilgisayarlardan birisi baya ana makine olacak çünkü bu benim elimdeki en güçlü cihaz (500+500 iki tane HD var içinde, 2. HD'i server'a bağlamak istiyorum aslında. Home klasörünü sadece ilk denemem olduğu için ve batırmamak adına  :)) ubuntu sayfasına bağlı kalmak istediğim için bağlıyorum) ve bütün cihazlar bu ana makineye dosya gönderip, dosya çekebilsin.

plazma

Samba sunucu kurup nfs ile bir dosya sunucu çalıştırabilirsiniz ozaman yada benim fikrim daha profesyonel olsun derseniz nas sunucu tablet, telefon, tv, bilgisiayar vb cihazlardan erişebilirsiniz, hdmi bağlantılı olanlarıda var kumandalı direkt medya ıynatıcı olarakta baplanabiliyor aynı zamanda. Samba sunucunun kurulu olduğu bilgisayar 24 saat açık kalacak değil mi? Altyapı olarakta bu cihazlar aynı ağda çalışırken yavaşlama sorunu olmaması açısından 1gbit ağ uygun olacaktır çünkü 100mbitte birden fazla cihaz dosya transferine girince belirli bir yavaşlama olacaktır. Smart tv ağa kablosuz mu bağlı, imkan varsa kablolu olarak bağlamanız daha iyi sonuç verecektir çünkü hd bir videoda kablosuz şişebilir.

heartsmagic

Bütün cihazlar birbirine bağlanacak derken? Hangisinde hangi yöntemi uygulayacaksın ki bu durumda? Hadi Linux'u yapılandırdın, Linux IOS'a nasıl bağlanacak? Cevabı istenen bir soru değil bu :) Hepsi birbirine bağlansın mantığından ziyade, ortak bir yer olsun, herkes oraya bağlansın mantığı daha doğrudur bu durumlarda. Hele hele bir de mesele video yayını falansa.

Bu işi en güzel Raspberry PI gibi bir şey paklar. Bir de video yayını yapan yöntem bulursun, evdeki her cihaz alır bu yayını bir şekilde. Raspberry PI almam ben derse neldeki bir makineyi sabit yayın yapar hâle getirirsin olur biter.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eronis

@heartsmagic hocam bu dediğinizi düşünmedim değil, ama :D

http://urun.n11.com/diger/raspberry-pi-2-1-gb-yeni-versiyon-ingiltere-P101191589?cid=604001&gclid=CNbSv_jvncsCFRBmGwodSGwHlA&gclsrc=aw.ds

Bu kadar pahalı ürün bizi bozar :D Benim planım sadece bu 2 ubuntu makine (1. si i3 işlemcili, 500+500 dediğim masaüstü. Disklerden birini eve açmak istiyorum ve benim şifremi bilen herkes (dolayısıyla sadece ben :D ) bilgisayarımdan istediği dosyayı çekebilecek, istediği dosyayı gönderebilecek, kısaca okuma ve yazma izinleri tam olacak. Aslında torrent bu durumda çok etkili bir çözüm ama tek tek her dosya için yeni torrent yaratmayla mı uğraşacağım ? :D Onun için sadece yedek diskimi network'e açmak istiyorum. Böylece evimde hem bluetooth'dan daha hızlı bir aktarım aracı olur, hem de ev içinde flash ve hd kullanma derdimiz kalmaz. Ayrıca ben 1080p video izleyemem, internet yavaş + akn :D Aslında 1080p'in bile kasacağını sanmıyorum kablosuz dahi olsa. Kendi evim hakkında konuşuyorum.

Misal bir sezon anime indiriyorum, minimum 12 bölüm ? 30'a yaklaşan var, iyimser tarafıdnan bakalım. 20dk'lık bir 480-720p lik video yaklaşık olarak 150MB diyelim (daha fazla, 200-300'leri buluyor) 150*12=1.8GB sadece 12 bölüm için ? Anlatabildim sanırım :D

plazma

Pi 3 çıktı çıkacak galiba, üzerinde gbit ethernet olan pi modellerini öneririm bende çünkü ağ dan yürüyecek tüm işlemler. Sizin belirttiğiniz şekilde samba ve nfs yapılandırması çözecektir ozaman işinizi.

eronis

Hocam, ben bu iki kaynağa bakıyorum ama bunlar anladığım kadarıyla bana home klasörünü network'e açtıracaklar. Ben sadece 2. (işletim sistemimin yüklü olmadığı, yedekler ve arşiv için kullandığım) diskimi açmak istiyorum.
/media/eronis/6c8110af-612b-402a-97a5-5fa6aaa04f72/

https://help.ubuntu.com/12.04/serverguide/samba-fileserver.html

https://help.ubuntu.com/community/SettingUpNFSHowTo#NFS_quick_start

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Şubat 2016 - 23:33:43

Neyse hocam, az önce bir vukaat atlattım, bilmiyorum sistem iyimidir, bozulmuşmudur :D

/export bölümüne eronis ve users diye iki tane dizin vardı. Yanlışlıkla eronis'i umount etmeyi unuttum ve

rm -rf eronis users komutu verdim.  Bir anlık dalgınlık ama dosyalarım gitti :D Sanırım emin olmak adına bilgisayarıma bir format atacağım, zaten lts'den son sürüme geçmek için de bahane arıyordum, bizimkisi de böyle züğürt tesellisi :D

heartsmagic

O fiyat neymiş öyle? Daha bugün okuduk haberini Raspberry Pi 3'ün:
https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-3-on-sale/
35$, yakında düşer sağa sola. Amazon'dan sipariş edilir, en fazla bir kutu alınsa yeter buna. Canavar gibi çalışır, bendeki Rasperry PI 1 model B bile gayet güzel çalıştığına göre bu uçacaktır. Kendime de bakınmıyor değilim. Takılır yanına bir disk, bir de hdmi üzerinden televizyona bağlantı, oldu sana medya merkezi. Dediğim gibi video yayımı da yapılırsa hemen her cihaz alır bu yayını.

Şimdi sen diskini açsan ağa, Iphone bağlanabilecek mi? Ne yapayım çözümünden önce, her cihaz neye nasıl bağlanır araştırması yapmak lazım. Örneğin NFS'ye mi bağlanabiliyor IOS ya da Samba'ya mı? İkisine de bağlanamıyor mu? Bilmediğim için soruyorum. Önce kim nereye bağlanabiliyor diye bakınmak lazım.

Geçmiş olsun dosyaların için, yeni kurulumdan sonra güzelce düşünürsün bunu. Gerçi ben pek kavrayamadım durumu. Dosyaları paylaşıma açtın, IOS üzerinden önce indirip sonra mı izleme yapılacak? Verimsiz olur öyle. Dediğim gibi video yayını yapmak daha makul gibi.

plazma

eronis

IOS ile benim işim yok, evimdeki cihazları sordunuz, sadece IOS'u da söyledim. IOS yada Mac cihazlar bana ait değil, ailemin cihazları. Kaldı ki IOS'ta bir dosya yöneticisi bile yok. Beni ilgilendiren 2 ubuntu bilgisayar, 1 android telefon ve 1 samsung smart tv.

heartsmagic

İş sana bakıyor o zaman yine. Elindeki TV kullanmayı düşündüğün hangi yöntemi destekliyor diye bakınacaksın. Modeline göre de değişecektir o iş ama akla karayı seçersin gibi geliyor bana. Söylediğim gibi ufak bir bütçeyle tüm dertlerinden kurtulabilirsin :) Şu an TV'ye bağlı Raspberry PI bana göz kırpıyor karşıdan.

serdarkokcu

geçen gün farkettim kendi bilgisayarımı tcp server olarak gösterip aynı agda olan arkadaşlarım tarafından dosya transferi yapabildik . bilgisayarını tcp server olarak göster ip adresinden istediğin veriyi çektirt :)

neynefes

Video yayını olduğu için kesinlikle raspi öneririm bende. Ayrıca smart tvler her formatı açamıyor bildiğim kadarıyla. Hatalıysam düzeltin. Raspi+OSMC/Openelec şahane bir ikili olur. Kodi üzerinden linux bilgisayarlara erişip dosya çekebilirsin. Telefon üzerinden yatse veya kore remote uygulamaları üzerinden kolaylıkla yönetilebilir cihazda. Telefondan da stream yapma imkanın olur.

eronis

Anlaşılan o ki biraz maliyetli olacak bu sistem bana :/ Duruma göre *bir şeyler yapacaz artık. Raspberry yerine eski bir notebook/netbook iş görmez mi peki ? Kimsenin kullanmadığı, bir kenara atılmış, çürüyen bir notebook misal. 1.6Ghz tek çekirdek Pentium, 1GB RAM, 40GB HD'si olan bir notebook misal ? Böyle bir sistem hayal edin, bu makine bu işi görür müydü ?

Üstelik evde kabloyu sevmiyorum. Hem uğraştırıyor, hem de dağınıklık oluyor. Kablosuzdan yayın yapma şansım yok mu ? Modem evin hemen hemen her yerinde eşit çekiyor.

kartal

plazma

Çok performanslı olmayabilir o sistemde ama deneyebilirsiniz genede, yurt dışından gelmesini beklemem dersenizde pi3 satıla çıkmı galiba buradaki mağazalarda da onada bakabilirsiniz

heartsmagic

Eğer dizüstünün 7/24 çalışıp harcayacağı enerji sarfiyatını sorun etmezsen denersin, neden olmasın? En azından deneyip oluyor mu olmuyor mu görebilirsin basit bir şekilde. Üzerine Kodi kurarsın veya bence sana daha iyi uyacak olan Plex'e göz gezdirirsin:

https://plex.tv/features

TopKek

Arch Linux mu Gentoo mu?

eronis

@heartsmagic bir süredir araştırıyorum, sanırım en mantıklısı (Uzun vadeli ve az maliyetlisi) raspberry pi oluyor benim durumumda. Enerji sarfiyatını sorun ederim :D Bu arada madem konu buraya kadar geldi, bu raspberry pi gibi bir sistemi doğrudan modeme bağlayıp, raspberry'den bir data sunucusu yapabilir miyim ? Masaüstünün de enerji sarfiyatı malum :) Elimde hiç kullanmadığım 500GB 7200Rpm bir hard disk var. Değerlendirebilir miyim sizce ? Böylece günlük makinemde yaşadığım bir sorun yada günlük kullanımım server'ı etkilemez.

heartsmagic

eronis

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Mart 2016 - 12:29:36
Data sunucusu derken?
Bu anamakine olayı için bir raspberry pi kullanabilir miyim ? Raspberry'e 500GB'lık bir hard diski bağlayacağım (daha az gü harcasın diye) ve ana makine olarak onu yapacağım misal ?