Yeni disk alani nasil kurabilirim

Başlatan datdemage, 28 Şubat 2016 - 22:34:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

datdemage

Arkadaslar yeniyim bende okulla ilgili birkac program yuklemem gerekiyor ama burda olmuyor. Win7 kurmak istiyorum yanina ama DVD yi takiyorum baslatirken " windows gecici kurulum dosyalarini depolayacak bir yer bulamiyor, baslatma diskinizdeki bir bolumun en az 695 MG bos alana ihtiyaci varmis" birseyler denedim ama olmadi. Gparted diye bir uygulama var onla esas diskimi parcalamak istiyorum :

umount: /: target is busy
        (In some cases useful info about processes that
         use the device is found by lsof(8) or fuser(1).)

bununla karsilasiyorum yardimci olabilirmisiniz..

grayloop

Gparted sistem bağlıyken kendi diski üzerinde işlem yapmaz. Canlı DVD ile yapabilirsiniz. Ancak Windows ön bölüme kurulmak isteyip kapris yapacaktır, boot'u daha sonra onarsanız bile veri kaybı riski de almış olursunuz. Geç olsun, güç olmasın derseniz, şu anki sisteminizdeki kişisel dosyaları yedekleyin ve diski silip önce Windows kurun, disk bölümlerini ayarlayıp ardından Linux dağıtımınızı kurun.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

datdemage

OS-Uninstaller boyle bir program var yoksa ellemi yapmami tavsiye edersin..

grayloop

Alıntı yapılan: datdemage - 28 Şubat 2016 - 22:43:29
OS-Uninstaller boyle bir program var yoksa ellemi yapmami tavsiye edersin..

OS Uninstaller kullanmadığım ve ne işe yaradığını bilmediğim için bir şey söylemem hatalı olur. Size ait verileri yedekledikten sonra Windows DVD'si ile bilgisayarı başlatıp bütün diski silip yeniden bölümlendirmek en mantıklısı. Diskinizin ne kadarını Linux dağıtımına bırakmak istiyorsanız bölümlemede bunu da göz önünde bulundurarak yapın.
                                 H. Yavuz

datdemage

Silicemde grup diye bir bolum varmis silmeye calisiyorum olmuyor. Tamamini nasil silerim..

heartsmagic

Windows kuracaksan Grub'u düşünmene gerek yok. Kendisi silip atar her şeyi zaten. Sonra Linux kurunca tekrar Grub kurulacaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

grayloop

Grub diye bir bölüm yoktur, Grub Ubuntu'nun başlatıcı (boot) yönetimidir. Diski sildiğinizde silinir.
                                 H. Yavuz