[Çözüldü] ubuntu 15.10 , 64 bit . oyunlarda düşük ram kullanma sorunu ! max 5 gb

Başlatan şenol, 27 Şubat 2016 - 23:12:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

şenol

selam herkese arkadaşlar , oyunlarda düşük ram kullanıyorum max 5 gb , ve oyun haliyle 10 dakika sonra kitleniyor , artık eminim ramden dolayı bir sorun var , halbuki oyun normal 8 gb kullanması lazım , bir sürü oyunu açıyor wine , bir sorun yok hepsini oynuyorum , acaba diyorum bu 15.10 64 bit ubuntu 4 gb ta kadarmı görüyor rami ! test edebileceğim hiç bir stabilite programı yok ve hiç bir oyunda yok 4 gb kullanan , GNOME DAN VEYA CİNNAMONDA VEYA UNİTY MASAÜSTÜNDEN DEĞİL SORUN ! gerçi cinnamonda sorunlar çıkarmıştı bilgisayar , unity 8 e döndüm en stabili bu şu an , RAMİ MAXİMUMDA TEST EDEBİLECEĞİM PROGRAM VAR MI , teşekkürler herkese
cpu / amd ryzen 7 / 1700 / 3.90 ghz o.c
anakart / msi b 350 tomahawk . gpu / amd rx 580 8 gb  
24 gb / ddr 4 ram / 3066 mhz de çalışıyorlar
250 gb / samsung 850 evo ssd

heartsmagic

@şenol, neden bir oyun belleğin tamamını kullansın? Kaldı ki sen Windows ortamı ile Linux ortamını kıyaslıyorsun. Eğer Linux belleği kullanmıyorsa gerek yok demektir, Linux için değil tüm sistemler için geçerlidir bu. 15.10 veya herhangi bir başka sürümün belleği kullanmama gibi bir durumu yok, böyle genel bir sorun yok yani.

Oyun neyse, nerede nasıl takılıyorsa o yönde bir araştırma yap. Her oyun bizim tarafta Wine ile güzel başarım gösterecek diye bir durum yok.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

şenol

teşekkür ederim arkadaşım :) dediğin doğru , oyun daha stabil değil herhalde wine de , planetside 2 wine de gold oldu , platinum olmasını bekleyeyim , o zaman düzelir bir ihtimal . bu arada vulkan api betası çıktı , bakalım neler olacak :)
cpu / amd ryzen 7 / 1700 / 3.90 ghz o.c
anakart / msi b 350 tomahawk . gpu / amd rx 580 8 gb  
24 gb / ddr 4 ram / 3066 mhz de çalışıyorlar
250 gb / samsung 850 evo ssd