[Çözüldü] ScummVM emulatörü ve FOTAQ oyunu

Başlatan OnLive, 27 Şubat 2016 - 17:54:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OnLive

Merhabalar. ScummVM emulatörünü ve Flight of the Amazon Queen (FOTAQ) oyununu Ubuntu Yazılım Merkezinden sorunsuzca kurdum. Ama oyunu açmak için tıkladığım zaman yazılar biraz geçiyor ve oyun kapanıyor. Kapandıktan sonra da "Üzgünüz, Ubuntu 14.04 içsel bir hatâyla karşılaştı." penceresi çıkıyor. Daha öncede kurmak istemiştim ve yine böyle bir hata olmuştu diye hatırlıyorum. İki uygulamada Ubuntu Yazılım Merkezinde mevcut, acaba siz de bir deneyebilir misiniz oyun mu sorunlu yoksa ben de mi bir hata var anlayamadım. Şimdiden teşekkür ederim.
"People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world." ― rms

heartsmagic

Oyunu uçbirimden aşağıdaki gibi açıp kapandığında aldığın hatayı buraya aktar lütfen:
queen
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

OnLive

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Şubat 2016 - 23:51:17
Oyunu uçbirimden aşağıdaki gibi açıp kapandığında aldığın hatayı buraya aktar lütfen:
queen

WARNING: SDL mixer output buffer size: 1024 differs from desired: 2048!
WARNING: Failed to load localized font 'helvb12-ASCII.bdf'. Using non-localized font and default GUI language instead!
WARNING: Failed to load localized font 'helvb12-ASCII.bdf'. Using non-localized font and default GUI language instead!
WARNING: Failed to load localized font 'fixed5x8-ASCII.bdf'. Using non-localized font and default GUI language instead!
User picked target 'queen' (gameid 'queen')...
  Looking for a plugin supporting this gameid... Queen
  Starting 'Flight of the Amazon Queen'
scummvm: engines/queen/resource.cpp:105: uint8* Queen::Resource::loadFile(const char*, uint32, uint32*): Assertion `re != __null' failed.
Aborted (core dumped)

[eklenti yönetici tarafından silindi]
"People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world." ― rms

heartsmagic

ScummVM işin neresinde burada? Oyun doğrudan çalıştırılabiliyor anladığım kadarıyla. Pek bir şey bulamadım, önce şunu bir aradan çıkartalım:

LC_ALL=C queen

şeklinde bir dene.

OnLive

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Şubat 2016 - 02:17:58
ScummVM işin neresinde burada? Oyun doğrudan çalıştırılabiliyor anladığım kadarıyla. Pek bir şey bulamadım, önce şunu bir aradan çıkartalım:

LC_ALL=C queen

şeklinde bir dene.

ScummVM yüklü değilken, Ubuntu Yazılım Merkezinden oyunu indirdiğim zaman ScummVM'yi de indirip kuruyor. Programı kaldırdığımdaysa oyunda kalkıyor. Son verdiğiniz komutla oyunu çalıştırabildim ama nedense oyun tam ekran yapılamıyor, oyun menüsü açılmıyor (dolayısıyla save alamıyorum) ve altyazılar gözükmüyor. Başka bir Linux dağıtımında bu oyunu denemiştim (Pardus 2011). Onda bu hatalar yoktu ve oyun sorunsuz çalışıyordu. Acaba ne yapmam lazım?

heartsmagic

gedit /usr/share/applications/flight-of-the-amazon-queen.desktop
ile açacağın dosyanın içeriğine bir bakabilir miyiz?

OnLive

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Şubat 2016 - 11:22:48
gedit /usr/share/applications/flight-of-the-amazon-queen.desktop
ile açacağın dosyanın içeriğine bir bakabilir miyiz?

[Desktop Entry]
Version=1.0
Encoding=UTF-8
Name=Flight of the Amazon Queen
GenericName=Game
Comment=Embark on a quest to rescue a kidnapped princess and in the process, discover the true sinister intentions of a suspiciously located Lederhosen company
Type=Application
Exec=/usr/games/scummvm -p /usr/share/scummvm/flight-of-the-amazon-queen queen
Icon=flight-of-the-amazon-queen
Categories=AdventureGame;Game;RolePlaying;

heartsmagic

/usr/games/scummvm -p /usr/share/scummvm/flight-of-the-amazon-queen LC_ALL=C queen
şeklinde dene bakalım arada yiyecek mi bizim çözüm.

OnLive

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Şubat 2016 - 16:05:22
/usr/games/scummvm -p /usr/share/scummvm/flight-of-the-amazon-queen LC_ALL=C queen
şeklinde dene bakalım arada yiyecek mi bizim çözüm.

Oyun açılmadı, aşağıdaki çıktıyı verdi;

scummvm: Stray argument 'LC_ALL=C'
Usage: scummvm [OPTIONS]... [GAME]

Try 'scummvm --help' for more options.

heartsmagic

Arada yemedi, şunu bir deneyelim:

LC_ALL=C /usr/games/scummvm -f -p /usr/share/scummvm/flight-of-the-amazon-queen queen

şeklinde bir dene. Ben 16.04 üzerinde LC_ALL kullanmadan sorunsuzca açıyorum esasında ama sende madem açılmıyor şimdilik o şekilde deneyeceğiz. Bu arada, -f parametresi ekledim böylece tam ekran açılıyor oyun. Alt+Enter sanırım tam ekran yapıyormuş normalde ama bizde o kısayol başka bir şeye ayarlı durumda. Tam ekrandan ctrl+q ile çıkılıyor bu arada. Menüyü hangi kısayol açıyor?

OnLive

Çok teşekkür ederim sonunda oldu. Ellerinize sağlık. Menü için kısayol yok sanırım. Konuşmalar bittiğinde (yani oyun başladığında) sağ alttaki envanterde defter ve kalem var (beyzbol sopasının yanında) ona tıklayınca menü açılıyormuş. Oradan give up'a tıklayarak çıkış yapılabiliniyor. Altyazıları da oradan açtım. Tekrardan çok sağolun.

neynefes

Etiket ve geri bildirim için teşekkür ederiz.