Ntopng ile Ağ İzleme

Başlatan ugurcetin067, 27 Şubat 2016 - 16:45:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ugurcetin067

Ntopng, yüksek performansta network trafiğini web arayüzü üzerinden izleyip-analiz edebileceğiniz açık kaynak kodlu bir network trafik izleme aracıdır.

NTOPNG Neler Yapabilir ?

*Protokollere göre network trafiğini sıralatabilirsiniz.
*Host/cihaz(ları) trafik kullanım durumuna göre sıralama yaptırtabilirsiniz.
*Aktif olarak trafik yapan cihazları IP adreslerine ve hostnameleri ile görebilirsiniz.
*Cihazları haritadaki lokasyonlarına göre göstertebilirsiniz.
*IP trafiğini analiz edip hedefe veya kaynağa göre sıralatabilirsiniz.

Makalenin devamı için...

http://ugurlublog.com/ubuntu-server-ntpong-kurulumu/

İnternet sayfamda bulunan makalemin altına yorum yazarsanız sevinirim.

sayz

Burası reklam yapma yeri değil. varsa insanlara faydalı olmak gibi bir derdiniz hepsini buraya kopyalarsınız böyle ucuz işlere girmeye gerek yok.

Not: bağlantıya tıklayıp reklamcı birine hit kazandırmak istemeyenler konunun aşağısında yazının tamamı mevcuttur:

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=50811.msg581399#msg581399

ugurcetin067

Reklam yeri ile alakası yok ben faydalı olmaya çalışıyorum gerekli iznleride aldım kodlar resimler buraya kopyaladığım  zaman bozuluyor o yüzden link koyuyorum.

sayz

Ubuntu Server Ntpong Kurulumu
Ntopng, yüksek performansta network trafiğini web arayüzü üzerinden izleyip-analiz edebileceğiniz açık kaynak kodlu bir network trafik izleme aracıdır.

NTOPNG Neler Yapabilir ?

*Protokollere göre network trafiğini sıralatabilirsiniz.
*Host/cihaz(ları) trafik kullanım durumuna göre sıralama yaptırtabilirsiniz.
*Aktif olarak trafik yapan cihazları IP adreslerine ve hostnameleri ile görebilirsiniz.
*Cihazları haritadaki lokasyonlarına göre göstertebilirsiniz.
*IP trafiğini analiz edip hedefe veya kaynağa göre sıralatabilirsiniz.

İlk önce depomuza gerekli Paketleri ekleyelim Bunun için

sudo nano /etc/apt/sources.list
açıyoruz ve içine aşağıdaki kodları ekliyoruz

deb http://www.nmon.net/apt-stable/12.04/ x64/
deb http://www.nmon.net/apt-stable/12.04/ all/

kaydedip çıkıyoruz ve paketleri güncelliyoruz

apt-get update
şimdi kuruluma geçelim

wget -qO - http://www.nmon.net/apt-stable/ntop.key | sudo apt-key add -
sudo apt-get update
sudo apt-get install libpcap-dev libglib2.0-dev libgeoip-dev redis-server libxml2-dev libnl1
sudo apt-get install ntopng pfring nprobe ntopng-data n2disk nbox

gerekli paketleri sırasıyla yüklüyoruuz.

Daha sonra

sudo nano /etc/ntopng/ntopng.conf
dosyası oluşturuyoruz ve içine

-G=/var/tmp/ntopng.pid
-n=1
-i=eth0
-i=eth1

Not: Bu dosyada;
-G= ntopng pid file yolunu berliyor.
-i= bu parametre ile dinlemek istediğimiz ethernet kartını buraya ekliyoruz.
-n=1 bu parametre ile dns kayıtlarını çözdürüyoruz

dosyayı kaydediyoruz

Not: Bu dosya defaulot olarak yok yani ntpong içinde ntpong.conf dosyasını biz oluşturuyoruz

aynı şekilde bir dosya daha oluşturuyoruz

sudo nano /etc/ntopng/ntopng.start
ve içine

–local-networks 192.168.1.0
–interface 1

subnet aralığınızı ve dinleyeceğiniz interface belirtiyoruz. Bu dosyayıda kaydedip çıkıyoruz

ntopng ile ilgili bütün yapılandırmalarımızı yaptık. Şimdi redis ve ntopng servislerini çalıştıralım ve başlangıça koyalım.

sudo service redis-server start
sudo service ntopng start

Web browser(tarayıcı) üzerinden http://server_ip:3000 portundan ntopng web paneline giriş yapabilirsiniz. Standart kullanıcı adı parola admin dir.
Eğer iptables kullanıyorsanız ntopng için kural yazmanız gerekiyor yada iptables servisini kapatıp çalıştırabilirsiniz.

Not: Kullanıcı adı : admin şifre : admin

Ekran Görüntüleri

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Şubat 2016 - 17:43:47

Alıntı yapılan: ugurcetin067 - 27 Şubat 2016 - 17:19:30
Reklam yeri ile alakası yok ben faydalı olmaya çalışıyorum gerekli iznleride aldım kodlar resimler buraya kopyaladığım  zaman bozuluyor o yüzden link koyuyorum.

belki şimdi öğrenmişsinizdir nasıl resim koyulduğunu falan.

heartsmagic

@ugurcetin067, dış bağlantılarla zorumuz yok fakat salt günlük başlıkları vermek bize de biraz aykırı geliyor. Bu gibi bir şey için gezegenimize üye olmak için istekte bulunabilirsin. Yazılanların faydasız olduğunu söylemiyoruz, gayet güzel şeyler de olabilir fakat anlayışla karşılarsın ki bu türde salt günlük girdileri yanlış anlaşılabiliyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

Kilidi kaldırıp rapor içeriğini de aynen buraya aktaralım:

Alıntı YapBakın ben bu forumda yardım etmek biri bir şey öğrenir diye konu açtım ama yok resim yükleyemiyor gibi aşalıyacı sözler beni üzdün böle olmaması lazım bir de konuyu kilitlediniz ayıptır sonra bu forum neden az üye diyorsunuz kilidi açarmısınız.

Forumda az üye? Böyle bir derdimiz yok bizim. Bir önceki iletimde durumu bizim açımızdan izah ettim. Resimdir vs. konusu @sayz'ın eklemesi ki esasında katılmıyor değilim. Forumda istenildiğinde çok güzel anlatımlar yapılabiliyor, bir dünya yapan kişi varken sence yapamayanda mıdır sorun yoksa forumda mıdır? Kaldı ki emin ol, günlükler uçar gider, bu forumsa arkadan gelen gönüllülerin katkısıyla uzun süre devame eder.

Tekrar söyleyelim, foruma sadece böyle günlüğünden başlıklar geçeceksen, geçme lütfen. Gezegene üye ol, yazılarını yaz, ilgilenenler okusun. 

ugurcetin067

Bakın öncelikle forumu beğenerek takip ediyorum bir forum sahibi olsam benim yaptığım davranışı bende hatalı bulurum tamam bu konuda haksızım hatalıyım kusura bakmayın. Beni sadece yok resim yükleyemiyor bunu yapamıyor gibi sözler tetikledi konu o yüzden uzadı tabiki de bu forum daha kalıcı yazılar daha çok kişiye uluşacak bundan hiç şüphem yok sadece bazı etkenler yüzünden bu konu bu kadar uzadı kusura bakmayın. Bundan sonra yazdığım yazıları konu konu açacağım.

heartsmagic

Anlayışın için çok teşekkürler, orta yolu bulduğumuza sevindim. Söylediğim gibi dış bağlantılar ile bir derdimiz yok. İstersen sen yine anlatımını yapar, sonuna da kaynak olarak günlüğünü koyarsın. Kendi adıma hiçbir sakınca görmüyorum bu durumdan. Tabi o şekilde olunca da kopya içerik oluyor, Google pek sevmez ama böyle olunca da forumda hoş karşılanmıyor işte :)

sakris05

server_ip numarasını nasıl öğreneceğim? yardımcı olabilir misiniz.

sayz

server_ip denilen şey sizin sunucunun ip adresi. bunu ifconfig ile öğrenebilirsiniz ama bu konuda eksiğiniz varsa önce temel linux komutları ile başlamanızı salık veririm.