PYTHON KURULUMU

Başlatan weawerz, 26 Şubat 2016 - 18:25:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

weawerz

iyi akşamlar ben python 2.7.4 kurmak istiyorum şuan 3 yüklü idle 3 ile birlikte ama ben 2.7.4 kullanmak istiyorum yardim edermisiniz daha yeniyim hem ubuntuya hemde pythona

barış

python2
Uçbirime böyle yazınca açılmıyor mu python2x sürümü?

Not: Python dilinin geleceği Python 3x sürümlerindedir. Çalışmalarınıza Python 3x sürümleri ile devam etmenizi tavsiye ederim.

weawerz

Alıntı yapılan: barış - 26 Şubat 2016 - 18:35:18
python2
Uçbirime böyle yazınca açılmıyor mu python2x sürümü?

Not: Python dilinin geleceği Python 3x sürümlerindedir. Çalışmalarınıza Python 3x sürümleri ile devam etmenizi tavsiye ederim.

bencede 3x den devam etmeye karar verdim şimdide idle3 deli etti beni arkaplan bembeyaz ayarlardan denedim siyah yapmayi ama istediğim gibi değil başka bi editor varmi bildiğiniz ?

barış

JetBrains ailesinin PyCharm IDE'si güzel Python için. Ücretli ve ücretsiz sürümü var. Bende ücretlisi de ücretsizi de var fakat ücretlisinin, ücretsizinden büyük bir farkını görmedim henüz. Sadece kod yazma işini 1-2 tık daha kolaylaştırır o kadar. Ücretsizi iş görecektir. (bilgisayarımda ikisi de yüklü bazen hangisini açtığımı bile bilmiyorum, benim için fark o kadar az yani :) )

Sublime Text ise gene severek kullandığım bir editör. Tercihi iyi yapmak lazım, editör mü, ide mi?

sayz

öncelikle idle ile yapacağınız denemeleri vb. şeyleri konsolda python yazınca açılan uygulama ile de yapabilirsiniz. zaten göreceksiniz aynı ekran gelecek karşınıza sadece konsolda çalışıyor. daha sonra bir editöre geçmek isterseniz geçebilirsiniz ama biraz ilerleyin orada bence.

linux ve python ile ilk tanıştığım zamanlarda kullandığım basit ama o seviyeler için oldukça güçlü bir editör-ide tavsiye edeyim size: geany.  şu şekilde kurabilirsiniz:

sudo apt-get install geany

bunu yazdıktan sonra şifre isteyecek şifrenizi girin artık geany kullanıma hazır. geany içinde .py uzantılı bir dosyaya python kodunuzu yazın ve çalıştırmak için sadece <F5> tuşuna basın.  kolay gelsin.