Çeviri bürosu için dağıtım önerisi

Başlatan mevsimsizay, 25 Şubat 2016 - 23:42:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mevsimsizay

Bir çeviri firması ajansı için dağıtım seçmem gerekiyor.
Kısaca ne beklediklerinden bahsetmek istiyorum ve nasıl bir donanıma sahip olduklarından.

Donanım olarak AIO pc kullanıyor çoğunluğu ( i3 8gm ram intel ekran kartı bir model)
Editorler ve çevirileri (video) kontrol edenler ise kasa ve 2 24inc monitor kullanıyor. ( donanım olarak bunlar birbirinden farklı bazıları i5 bazıları quad core 4gb - 16gb arasında| kısaca en kötüsü quadcore 4gb intel ekran kartı var)
Sunucu niyetine kullandıkları bir kasa var ( en iyi cihaz bu ellerindeki depolama paylaşım vs için kullanıyorlar)

Yaptıkları işe gelince:
Çeviri işlemleri için Web tabanlı bir uygulama kullanıyorlar.
Şirket için ve diğer devamlı müşteriler için yine web tabanlı bir uygulama kullanıyorlar (Bu uygulama flash istiyor)
Ortak çalışmalar ve notlar için Google Docs kullanıyorlar.
Videolar için VLC kullanıyorlar.
Bazı dosyaları yükleme ve yedekleme için filezilla kullanıyorlar.
Sık sık usb bellek kullanmaları gerekiyor çoğunlukla dosya alma verme gibi işlemler için
Gönderilen videolar rar veya zip olarak veriliyor bunu açmaları gerekiyor.
Yedekledikleri dosyaları da 7z formatında tutuyorlar.
Şuan Ubuntu + Windows 10 + Linux mint gibi karışık bir sistem kullanıyorlar
Kullanıcların bir çoğunun kişisel isteği oldu (Mesela Windows 10 kullanan eleman windows tuşu ve tab kombinasyonunu çok seviyorum öyle bir şey eklensin diye ricada bile bulundu :)) )

Temelde Chrome + VLC + Filezilla + File Manager işlerini görüyor.

Patronun isteği şu yönde. Tüm makinaların kurulumlarını işlevselliği kararlığını vs kontrol altına almak. Zira bir kaç defa kullanıcı hatasından dolayı bilgi kayıpları olmuş.

Sistemleri ben kuracağım. Bilgi olarak yaklaşık 3-4 sene Linux dağıtımları kullandım. Ubuntu ve Arch en sık kullandığım dağıtımlardan.

Hangi dağıtımı önerirsiniz?

if

Pek vaktim olmadığından kısa keseceğim.

Dağıtım: Ubuntu 14.04 LTS
Tarayıcı: Google Chorome (Flash istediği için)

Yönetim için Ubuntu Landscape kullanabilirsiniz. 10 fiziksel 10 da sanal olmak üzere 20 makinaya kadar ücretsiz. Landscape alternatifi olarak Foreman önde görünüyor[1]. Şu[2] da incelenebilir.

[1] https://askubuntu.com/questions/112243/are-there-any-open-source-alternative-to-landscape
[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_open-source_configuration_management_software

natgho

Manjaro'nun Red-white edition'ı var, geliştirici bir Türk, onu da aklınızın bir köşesinde bulundurun, ben kullanıcısıyım gayet memnunum, hızlı ve *kararlı .
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

heartsmagic

Alıntı yapılan: mevsimsizay
...
Patronun isteği şu yönde. Tüm makinaların kurulumlarını işlevselliği kararlığını vs kontrol altına almak. Zira bir kaç defa kullanıcı hatasından dolayı bilgi kayıpları olmuş.

Sistemleri ben kuracağım. Bilgi olarak yaklaşık 3-4 sene Linux dağıtımları kullandım. Ubuntu ve Arch en sık kullandığım dağıtımlardan.

Hangi dağıtımı önerirsiniz?

Hem patronun istediği, yani işlevsellik ve kararlılık isteği hem de kullanıcıların özel istekleri aynı anda yapılamaz bence :) Hani ilgili özellikler kolay olsa tamam, ancak özel uğraş gerektiriyorsa kullanıcıya basitçe "ne yazık ki" denebilmeli.

Anlatılan şeyler düşünüldüğünde herhangi bir son kullanıcı dağıtımı olabilir gibi görünüyor buradan, zira çok özel bir durum yok. Fakat tüm makineleri ortak bir şekilde yönetebileyim, bana böyle de bir sistem lazım diyorsan @if'in açtığı kapıyı aralamak gerekebilir. Öyle bir ihtiyaç var mı bilemiyorum tabi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mevsimsizay

Yok kurulumdan sonrasıyla ben ilgilenmeyeceğim. Oradakilerde muhtemelen yonetemezler landscape ile.

if

@mevsimsizay, kurulumdan sonra ilgilenmeyecekseniz Ubuntu 14.04 LTS kurmanızı tavsiye ederim. Hem kararlı hem de uzun süre boyunca güvenlik güncellemelerini alabilirler.

Alıntı YapPatronun isteği şu yönde. Tüm makinaların kurulumlarını işlevselliği kararlığını vs kontrol altına almak. Zira bir kaç defa kullanıcı hatasından dolayı bilgi kayıpları olmuş.

Nasıl bir şey düşünüyor patron?