Yeni kurdum ama feci halde kasıyor sorun yaşıyorum

Başlatan Orcus, 25 Şubat 2016 - 18:03:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orcus

Arkadaşlar merhaba iyi forumlar herkese. Ben bugun ubuntuyu yeni kurdum 15.10 dağıtımını indirip usbye İSO olarak yazıp diski silerek kurdum. Kurarken gayet hızlı normal biçimde kurdum kurulumu yaptım yeniden baslatilacak dedi tamam dedim biostan ömcelikleri ayarlayıp usbyi çıkardım başlattım
Şifre ekranına gelen kadar gayet normal hızlı bir biçimde geldik şifreyi yazdım girdim aşırı halde kasmaya başladı dokunuyorum 20 25 saniyede işliyor ama fare imleci hızlı gidiyor normal yani. Yeniden başlattım bi kaç kere hep aynıydı. Acaba sistem gereksinimlerim düşük oldugundan mı kasıyor yoksa baska sıkıntımı vardır. Linuxu ilk defa kullanıyorum  hiçbirşey bilmiyorum yani hakkında. Herşey çok aşırı derecede yavaş açılış hızı ve imlec dısında.

Pcye yeni format attıgımdan hic bir driver güncel degil.

Sistem özelliklerim
2gb ram
2.80 ghz işlemci
Ekran kartımı hatırlamıyorum ama eski bir karttı nvidia 7200 serisi sanırım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Şubat 2016 - 18:05:07

Bide şunu da ekleyeyim kurmadan önce try yapıp denemiştim sıkıntı yoktu normaldi

illedelinux

Sana bir öneri, hem denemiş olursun istersen de kullanırsın.
Alttaki kod ile uçbirimden Lxde masaüstünü kur

sudo apt-get install lxde

Bittikten sonra bilgisayarı kapattıgın yerden kullanıcı adınla çıkış yap, gelen ekranın bir simgesinde Unity, Lxde gibi seçeneklerden Lxde olanı seç ve giriş yap. Gelen masaüstü Lxde oldugu için kasma olayı olmaması gerekir.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

neynefes

Cihaz masaüstü mü? İşlem yapamayacak kadar donuyor mu cihaz. Terminali  açabiliyor musunuz?

Orcus

Alıntı yapılan: neynefes - 25 Şubat 2016 - 21:24:29
Cihaz masaüstü mü? İşlem yapamayacak kadar donuyor mu cihaz. Terminali  açabiliyor musunuz?

Masaüsrü ve evet işlem yapamıcak kadar kasıyor.

Şimdilik tekrar format atıp vista kurdum normal şuan.

Lubuntu kursam mı diye düşünüyorum ama ubuntunun neden böyle yaptıgını anlamadım 1gb ram daha kötü sistemle çalıştıran arkadaşlarım var. Anlamıyorum cok garip

neynefes

Muhtemelen ekran kartı sürücülerinden kaynaklanıyordur. Terminale düşüp kurulum yapabilirdik aslında. Şimdi tekrar deneme yapacak mısınız? Yoksa yeniden kuruluma gidildiği için başlığı kapatayım mı?

Orcus

Alıntı yapılan: neynefes - 25 Şubat 2016 - 22:15:55
Muhtemelen ekran kartı sürücülerinden kaynaklanıyordur. Terminale düşüp kurulum yapabilirdik aslında. Şimdi tekrar deneme yapacak mısınız? Yoksa yeniden kuruluma gidildiği için başlığı kapatayım mı?

Ubuntuyu kurmakta kararlıyım. Denemek istiyorum yani ubuntuyu bir daha kursam bir daha olur o yüzden çözüm hala bulunmadı tekrar deneyeceğim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Şubat 2016 - 22:48:41

Alıntı yapılan: neynefes - 25 Şubat 2016 - 22:15:55

kapatabilirsiniz hallettim. hala kasmalar takılmalar var onun için özel bir konu açmayı düşünüyorum bu konudaki sorunum halloldu tekrar kurdum ubuntuyu.