[Çözüldü] Firefox / Chrome üzerinden Terminal veya Putty çalıştırmak

Başlatan crimson, 23 Şubat 2016 - 14:17:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

crimson

Merhaba,

Açtığım konunun tam tersi ile ilgili epey örnek var fakat benim istediğim tam tersi, Sanal Makinem üzerinde çalışan bir uygulamayı Firefox/Chrome ile ip adresi üzerinden yönetiyorum.  Bu uygulama arayüzündeki cihazlara sağ tıklayıp Console yap dediğimde "telnet://192.168.1.1:2222" şeklinde browserde açmaya çalışıyor.

Ben bunu terminal veya putty ile açabilecek şekilde nasıl ayarlayabilirim?

Teşekkür ederim.

heartsmagic

Uygulamanın adını bile vermeden neyi nasıl tarif etmemizi istiyorsun bizden? :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

crimson

Heartsmagic; seni görünce aklıma benim Wireless Adaptör geliyor :S hala çözemedim farklı bir adaptör alıp deneyeceğim :) ve çözülürse sana haber vermek aklımda, çok uğraştırmıştım çünkü seni.

Uygulamaya gelince "Cisco IOU"

heartsmagic

Uğraşmak sorun değil, çözebilsek güzel olurmuş tabi :)

Hani uygulamanın kendi ayarlarında bu değişiklik yoksa geriye kod tarafı ile uğraşmak kalıyor gibi ancak açık mı değil mi, yapılabilir mi yapılamaz mı konusu beni aşıyor ne yazık ki.

crimson

Merhaba,

Açtığım konu ile ilgili yabancı bir sitede çözüm buldum.

İlgili link https://www.tolaris.com/2010/08/23/enabling-telnet-and-ssh-urls-in-firefox-for-linux/

Teşekkür ederim.

Alıntı Yap
Firefox's telnet protocol handler in Linux stopped working some time after version 3.0. I manage a network of switches, routers, and other devices with command-line interfaces. Wouldn't it be nice to be able to click on telnet:// or ssh:// URLs again?

As with most tinkering in firefox, start by typing "about:config" in the location bar. Right click and select "New", then "Boolean". Create two entries:

network.protocol-handler.expose.telnet = false
network.protocol-handler.expose.ssh = false

Now, click on a telnet or SSH URL, and Firefox will prompt you for the application to use. This application must handle the full URL as an argument. On Linux, the easiest solution is to choose /usr/bin/xdg-open. This will open the user's preferred terminal, whether that is gnome-terminal, konsole, or xterm. You can use xdg-open to open almost any type of file or URL.

Alternatively, choose /usr/bin/putty, or use a simple script as follows. Edit the last line to call whatever application you prefer.

heartsmagic