Ubuntu işletim sistemi ile ilgili tanıtıcı blog yazdım...

Başlatan heathrow, 22 Şubat 2016 - 19:53:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heathrow

Merhabalar,

Geçtiğimiz hafta perşembe ya da cuma günü bilgisayarıma Ubuntu yüklemeye karar verdim. Bu kararı almamda en önemli etken güvenlik idi. Okudum araştırdım. Bilgisayarımdaki önemli verilerin yedeğini aldım. Usb bellek üzerinden boot ederek kurulum yapacaktım denedim olmadı. Windows yanına değil de, temiz kurulum yapmak istiyordum. Cesaret verici yazılar var internette. "Korkmayın, başarabilirsiniz" diyor. Gerçekten de çekinecek korkacak bir şey yokmuş. Boot yoluyla olmayınca Wubi üzerinden denedim mecburen. Başarılı oldu. Kimseden destek almadım. Bilgisayarımı 2009'da almıştım. Hazır PC ve XP yüklü idi. 2 GB ram'i vardı, cumartesi günü 2 GB daha aldım, 4 GB oldu. DDR2 800 Mhz ram Vatan'dan 102 TL'ye aldım. Gayet hızlı bilgisayar. Benim gibi günlük işlerde kullanan biri için yeterli.

Yazdığım blog un linki aşağıda, hata varsa düzeltebilirsiniz

http://blog.milliyet.com.tr/windows-a-alternatif-isletim-sistemi--ubuntu--2016-/Blog/?BlogNo=523328

Teşekkürler

meda

Video çekimi bu anlatımlardan biraz daha etkili oluyor ama buna gerekte olduğu düşünmüyorum onlarca kaynak ve bilgi var. İlla yazı benzeri birşey olacaksa wiki'ye katkı yapabilirsiniz.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

heathrow

Birkaç gündür sürekli okuyordum. Okuduklarımı özetlemiş oldum. Önceden gelen bilgilerimi de ekledim. Daha çok Milliyet Blog sitesindeki diğer kullanıcıları hedeflemiştim.