Masaüstü kullanımı için Server sürümü

Başlatan mevsimsizay, 22 Şubat 2016 - 15:58:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mevsimsizay

Şu an linkini bulamıyorum fakat bir Ubuntu blogger'ı bazı durumlarda kişisel masaüstü kullanımı için sunucu sürumünün daha iyi olabileceğinden bahsetmişti. Kendi durumunu şöyle özetlemişti.

Masaustu surumu olarak KDE kullanıyorum.
Lamp paketini geliştirme amaçlı kurmam gerekiyor.
Kişisel bilgisayarımda sanallaştırma çok kullanıyorum (çoğu zaman 2 3 tanesi aynı anda çalışıyor)
Bazı projelerde uzaktan iş arkadaşlarımın benim bilgisayarıma bağlanması gerekiyor

Diye maddeler sıralamıştı. Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.

Bu maddelerden bazı benim için de geçerli olduğu için aklımı kurcaladı.
Ben openbox kullanmayı düşünüyorum.
İphone geliştirme için macosx ve bir web api uygulaması içinde asp.net ihtiyacım var
Donanım ve yazılım olarak şansız biriyim. Ve sunucu durumu her zaman bana daha kararlı hissiyatı veriyor.

Sunucu ile Masaüstü surumleri arasındaki tek farkın kernel ve sanallaştırma desteğinin daha iyi olması diye biliyorum (fazladan tuklenen paketleri saymazsak)

barış

Bu blogger'ın bahsettiği durumlar masaüstü sürümlerinde de yapılandırılabilir, temelde bir fakrları yok sunucu ve masaüstü sürümlerinin.

iOS için yazılım geliştirmek istiyorsan OS X bu konuda tek çaren. .NET çatısı açık kaynak olmuştu en son hatırladığıma göre, biraz araştırabilirsin.

mevsimsizay

Oda bundan bahsetti. Aslında bunların hepsi masaustunde de yapılabilir fakat sunucu durumu daha ideal diye.
.net core 1.0  ile cross platform oldu ama bizim çalıştığımız yazılım eski surum
.net iphone be android geliştirebilsekte tercih etmediğim bir yöntem.

Bir işi yapmanın bir çok yolu vardır bazen birden fazla yolu vardır ama genellikle ideal olan yol tekdir veya duruma göre (yukarıda bahsettiğim) tektir.

heartsmagic

Alıntı yapılan: mevsimsizay - 22 Şubat 2016 - 15:58:51
Şu an linkini bulamıyorum fakat bir Ubuntu blogger'ı bazı durumlarda kişisel masaüstü kullanımı için sunucu sürumünün daha iyi olabileceğinden bahsetmişti. Kendi durumunu şöyle özetlemişti.

Masaustu surumu olarak KDE kullanıyorum.
Lamp paketini geliştirme amaçlı kurmam gerekiyor.
Kişisel bilgisayarımda sanallaştırma çok kullanıyorum (çoğu zaman 2 3 tanesi aynı anda çalışıyor)
Bazı projelerde uzaktan iş arkadaşlarımın benim bilgisayarıma bağlanması gerekiyor

KDE dediği anda savını boşlamış oluyor bence. Sunucu sürümü ve KDE ihtiyacı? KDE ihtiyacı varsa KDE içeren bir dağıtım kurulur ve bu masaüstü sürümü olur. Sunucu sürümü kurup üzerine KDE kurduktan sonra ne anladık o işten :) Kaldı ki sıralanan maddelerin hepsi masaüstü sürümünde de yapılır. Tam tersinbe bazı maddelerin sunucu sürümünde yapılma imkânı yok, KDE gibi. Gerçi aşağıda da göreceksin sunucu sürümü ve normal sürüm arasında bir ayrım yok. İmkan yok derken, makul olmaz demek istiyorum.
Alıntı Yap
Sunucu ile Masaüstü surumleri arasındaki tek farkın kernel ve sanallaştırma desteğinin daha iyi olması diye biliyorum (fazladan tuklenen paketleri saymazsak)

Hayır, böyle bir durum söz konusu değil. Daha iyi destek falan yok, sunucu sürümü masaüstünde olan paketlerden arındırılmış kalıptan başka bir şey değildir. Eğer amacın hafif bir sistemse sunucu sürümü kurup üzerine openbox kurabilirsin elbette.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.