[Çözüldü] Yetkiniz Yok Sorunu

Başlatan merhaba1975, 18 Şubat 2016 - 17:47:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

merhaba1975

Arkadaşlar merhaba

Bilgisayarıma Mame emülatörünü yükledim yapılması gereken işlemler varmış, araştırdım gerekeni yaptım. oyunu rom klasörüne kayıt edemiyorum, "yetkiniz yok" diye uyarıyla kayda izin vermiyor. bende oyunu download klasörüne indirip, buradan rom klasörüne sürükledim  oldu, ancak ne yazık ki sevincim kısa sürdü çünkü diğer oyunlarda sürüklemeye dahi izin vermiyor, rom klasörünü incelediğimde, "klasör sahibi değilsiniz hiçbirşey yapamazsınız" diye bir açıklama var. klasör sahibi olarak; root diye bir isim var.

acaba bu sorunu nasıl çözebilirim?

seron

ROM klasörünü sağ tıklayıp erişim yetkilerine baktınız mı? Oradan değiştirebiliyorsunuz.

Oyun kapalıyken yapın.

Mr_YAMYAM

su root
Şifreyi gir ve root olarak yeniden bak

merhaba1975

Alıntı yapılan: seron - 18 Şubat 2016 - 17:56:45
ROM klasörünü sağ tıklayıp erişim yetkilerine baktınız mı? Oradan değiştirebiliyorsunuz.

Oyun kapalıyken yapın.

evet tabi baktım. işte görünen bu. değişikliği nasıl yapacağız?

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 18 Şubat 2016 - 18:02:42
su root
Şifreyi gir ve root olarak yeniden bak

dediğinizi yaptım; "yetkilendirme hatası" diye hata verdi

naklov

Klasöre yetki vermek istiyorsan geriye dönmek için ilk önce orjinal yetki ayarlarına bak;

ls -l /usr/local/share/games/mame

sonra yetki olarak istediğin değeri vermek için ;

sudo chmod 777 -R /usr/local/share/games/mame

-R parametresi tüm alt klasörlere bu yetkiyi uygula anlamına gelmektedir.
Peşinden Gidecek Cesaretin Varsa Bütün Hayaller Gerçek Olabilir..

merhaba1975

Alıntı yapılan: volkanq - 18 Şubat 2016 - 18:59:12
Klasöre yetki vermek istiyorsan geriye dönmek için ilk önce orjinal yetki ayarlarına bak;

dediklerinizi yaptım; ilk kodda mame klasörlerini belirtti diye tanımlıyorum sonraki kodda ise benden şifre istedi yazdım sonra hiçbirşey olmadı

heartsmagic

Sistem genelindeki dizinlere 777 ile yetki vermeyi pek önermiyoruz, dikkatli olunduğunda tamam ancak ne yaptığını bilmeyen kullanıcılar için hayati hatala sebep olabilir.

Bir şey oldu aslında, o dizine yetki olmadan kopyalama yapabiliyor olman lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

naklov

Alıntı yapılan: merhaba1975 - 19 Şubat 2016 - 00:17:54

dediklerinizi yaptım; ilk kodda mame klasörlerini belirtti diye tanımlıyorum sonraki kodda ise benden şifre istedi yazdım sonra hiçbirşey olmadı
Zaten yetki ayarı verdin o kodu yazdığında senden şifre isteyecek, şifre başarılı ise yetki işlemlerini uygulayacak şuan yetki olarak 777 vermiştir muhtemelen.
Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Şubat 2016 - 01:00:00
Sistem genelindeki dizinlere 777 ile yetki vermeyi pek önermiyoruz, dikkatli olunduğunda tamam ancak ne yaptığını bilmeyen kullanıcılar için hayati hatala sebep olabilir.

Doğru söylüyorsunuz benim hatam :)

@merhaba1975 dizinin yetki işlemlerini buraya geçer misiniz. Roms klasörünün yetkisine bakalım bi.

heartsmagic

Hata demeyelim, neticede dikkatli bir şekilde uygulandığında sorun olmaz fakat dediğimiz gibi pek önermiyoruz :) Alışkanlık haline gelmemesi açısından bu şekildeki önerileri azaltmak lazım tabi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

merhaba1975

klasör sahibi gene root görünüyor ama artık istediğim gibi bu klasöre kayıt yapabiliyor ve kopyalama işlemi yapabiliyorum. yardımlarınız ve gösterdiğiniz sabır için herkese çok teşekkür ederim.

Alıntı yapılan: volkanq - 19 Şubat 2016 - 10:58:39
Alıntı yapılan: merhaba1975 - 19 Şubat 2016 - 00:17:54

Zaten yetki ayarı verdin o kodu yazdığında senden şifre isteyecek, şifre başarılı ise yetki işlemlerini uygulayacak şuan yetki olarak 777 vermiştir muhtemelen.

Doğru söylüyorsunuz benim hatam :)

@merhaba1975 dizinin yetki işlemlerini buraya geçer misiniz. Roms klasörünün yetkisine bakalım bi.

sorun çözüldü hocam, yardımlarınız için çok teşekkür ederim

naklov

Sorun çözerkende birşeyler kattıysa sana ne mutlu :) birde çözülen başlıklarda şöyle bir uygulamamız var https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789 yaparsan seviniriz.

merhaba1975

Alıntı yapılan: volkanq - 23 Şubat 2016 - 17:56:07
Sorun çözerkende *bir şeyler kattıysa sana ne mutlu :) birde çözülen başlıklarda şöyle bir uygulamamız var https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31789 yaparsan seviniriz.
tekrar çok teşekkür ederim, bana  bir şey  tabi ki kattı, zaten daha bilgisayar sahibi değilken bile kodlarla uğraşma hevesim vardı (windows`da birkaç kez denemiş hepsinde başarısız olmuştum)

her acemi öğrenci gibi uğraşması zor geliyor, ama aşacağım.