Masaüstümdeki Klasörüm Kayboldu

Başlatan merhaba1975, 18 Şubat 2016 - 15:22:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

merhaba1975

arkadaşlar merhaba

masaüstüm halkalı çöplüğüne dönmüştü, bir bahar temizliği yapayım düzenleyim dedim, demez olaydım bütün bilgilerimin kayıtlı olduğu klasörü imleci üzerinde tutarak biraz sola taşımak istedim, klasörü taşıma işlemine başlar başlamaz klasör kayboldu.

arkadaşlar lütfen yardım edin klasörümü nasıl geri getirebilirim?

seron

Ben tam olarak anlamadım aslında ama,
Home'da masaüstü(desktop) görünüyor mu? Görünüyorsa tklatı içine bir bakın...

Görünmüyorsa masaüstüne gelip şu komutu bir girin bakalım çıkan listede o klasör görünüyor mu:
ls -l -h -a
Eğer listede görünüyorsa konumunu belirleyin, başka bir komutla başka bir yere taşıyabiliriz.
Eğer hiçbir yol işe yaramazsa, dosya kurtarma (undelete) işlemi deneyeceğiz, işimiz zor demektir o zaman.

illedelinux

Şu şekil de bir yolu var

Önce bu programı kur

sudo apt-get install catfish

Kurdugun programın arama yerine kaybettigin dizinin ismini yaz o nerede oldugunu bulur.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

seron

Alıntı yapılan: illedelinux - 18 Şubat 2016 - 15:39:28
Şu şekil de bir yolu var

Önce bu programı kur

sudo apt-get install catfish

Kurdugun programın arama yerine kaybettigin dizinin ismini yaz o nerede oldugunu bulur.

Hmmm catfish'i biliyorum. Hatırlattığın için sağol bana da lazımdı. :)

merhaba1975

arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim

masaüstümde bir klasör daha vardı, meğerse kaybolduğunu sandığım klasörümü oraya taşımış (ama bunu imlecle klasöre dokunduğumda kendiliğinden yaptı, gene tuhaf) daha hepsini kontrol edemedim umarım birşeyimi silmemiştir.

ilginiz için tekrar çok teşekkür ederim

seron

Alıntı yapılan: merhaba1975 - 18 Şubat 2016 - 16:11:28

masaüstümde bir klasör daha vardı, meğerse kaybolduğunu sandığım klasörümü oraya taşımış (ama bunu imlecle klasöre dokunduğumda kendiliğinden yaptı, gene tuhaf) daha hepsini kontrol edemedim umarım birşeyimi silmemiştir.

@merhaba1975 sorunu nasıl çözdün? Masaüstündeki bir klasör dikkatini çekti ve tıklatıp içine baktın, doğru mu?

merhaba1975

Alıntı yapılan: seron - 18 Şubat 2016 - 16:22:29
Alıntı yapılan: merhaba1975 - 18 Şubat 2016 - 16:11:28

@merhaba1975 sorunu nasıl çözdün? Masaüstündeki bir klasör dikkatini çekti ve tıklatıp içine baktın, doğru mu?

evet doğru :)

bu hata hoşuma gitmedi, acaba ubuntu`ya geri bildirim nasıl yapabilirim?

heartsmagic

Hatayı biraz daha ayrıntılı anlatabilir misin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

merhaba1975

Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Şubat 2016 - 03:26:10
Hatayı biraz daha ayrıntılı anlatabilir misin?
klasöre dokunur dokunmaz klasörün kaybolmasını ben bir hata olarak değerlendiriyorum :)

bunu daha detaylı nasıl anlatabilirim bilemiyorum

heartsmagic

Hata değildir demedim ki? :) Ayrıntılandırmak lazım.

Masaüstü Unity mi? Ubuntu sürümü nedir? Bu sorun sadece masaüstünde mi oluyor, yoksa örneğin ev dizinini açınca orada da oluyor mu? Her seferinde mi oluyor yoksa bazen mi oluyor? Sistem güncel mi? Dosyalarda da aynı sorun oluyor mu?

Ayrıntı demek bizlerin de deneme yapıp aynı sorunu oluşturup oluşturamayacağımıza bakmak demek. Ancak, sen örneğin KDE kullanıyorsan benim bunu deneme şansım yok. KDE kullanan biri dener. Ayrıntı bunun için gerekli.

seron

@heartsmagic,
Bu durum benim başıma yanlış hatırlamıyorsam ubuntu studio'da gelmişti.
Yine şu an kullanmakta olduğum Mint'de de olmuştu geçmişte. Şimdi karşılaşmıyorum ama o soruna ben de aşinayım. Nadiren de olsa oluyor.
"Geribildirim" kolay da, sorunun ne olduğunu, neden olduğunu tam ve doğru tesbit edebilmek bir sorun.
Arkadaşımız aynı sorunla sık sık karşılaşıyorsa yine buradan bildirsin, gerekirse bazı şeyleri denetleyerek sonuca ulaşabiliriz.
Bu başlığı yer imlerime ekledim, ayrıca takip edeceğim.

merhaba1975

Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Şubat 2016 - 04:39:06
Hata değildir demedim ki? :) Ayrıntılandırmak lazım.

Masaüstü Unity mi? Ubuntu sürümü nedir? Bu sorun sadece masaüstünde mi oluyor, yoksa örneğin ev dizinini açınca orada da oluyor mu? Her seferinde mi oluyor yoksa bazen mi oluyor? Sistem güncel mi? Dosyalarda da aynı sorun oluyor mu?

Ayrıntı demek bizlerin de deneme yapıp aynı sorunu oluşturup oluşturamayacağımıza bakmak demek. Ancak, sen örneğin KDE kullanıyorsan benim bunu deneme şansım yok. KDE kullanan biri dener. Ayrıntı bunun için gerekli.
ha tam adamına soruyorsunuz! :) acemilikte derece sahibiyim.  ;D

ama şöyle tarif edebilirim: öncelikle xubuntu kullanıyorum (kafa karıştıracak ama; kod yardımıyla ubuntu üzerine kuruldu), hem ubuntu hemde xubuntu için geçerli olmak üzere offical web sitesinden dowload ettim (offical kelimesinin kullanım anlamında türkçe karşılığı varsa özür dilerim, türkçe karşılığı var iken ingilizce kelime kullanmaktan nefret edenlerdenim :) ). 15.10 kullanıyorum.
masaüstünde oldu, şu anlık sadece bir kere oldu, klasörde oldu.  ev dizini açınca olup olmadığını kontrol etmedim.

Alıntı yapılan: seron - 19 Şubat 2016 - 15:39:02
@heartsmagic,
Bu durum benim başıma yanlış hatırlamıyorsam ubuntu studio'da gelmişti.
Yine şu an kullanmakta olduğum Mint'de de olmuştu geçmişte. Şimdi karşılaşmıyorum ama o soruna ben de aşinayım. Nadiren de olsa oluyor.
"Geribildirim" kolay da, sorunun ne olduğunu, neden olduğunu tam ve doğru tesbit edebilmek bir sorun.
Arkadaşımız aynı sorunla sık sık karşılaşıyorsa yine buradan bildirsin, gerekirse bazı şeyleri denetleyerek sonuca ulaşabiliriz.
Bu başlığı yer imlerime ekledim, ayrıca takip edeceğim.
ilginiz için ne kadar teşekkür etsem azdır. sorun şu anda bir kere oldu.

heartsmagic

Bir kere olmuşsa kaza olmuştur bence :)

merhaba1975

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Şubat 2016 - 21:34:10
Bir kere olmuşsa kaza olmuştur bence :)

yok bugün gene oldu :)

film klasörünü sürükler iken gene klasör kayboldu, nerede bu derken; film klasörünü aynı isimdeki başka film klasörünün içine atmış [neden bilgisayarımda 2 tane aynı filmden olduğunun açıklaması; biri dts ses sistemli olan versiyonuydu  :) ]

neynefes

heartsmagic

Sistem güncel mi?
Kullandığın fare nasıl bir faredir?