Xfc , Arch Gibi temaları Yüklemek

Başlatan OnurB, 17 Şubat 2016 - 22:38:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OnurB

Merhaba forumda Asia adlı kullanıcının masaüstünü çok sevdim indirmeye denemeye sabahtan beri uğraşıyorum ama olmadı. Tam istediğim  görüntü o ama yapamadım. Kendisi yardımcı olabilir mi ?

ata1

sisteminiz nedir ? yapmak istediğinizi açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım

OnurB

Ubuntu 15.04
Yapmak istediklerim bunlar ama beceremedim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Şubat 2016 - 23:42:07

- Sistem: Arch Linux
- Tema: Arc Darker
- Masaüstü: Xfce
- İkon: Super Flat Remix

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Şubat 2016 - 23:43:34

2016 masaüstü ekran goruntuleri konusunda ki asia arkadasinki gibi yapmak istiyorum da 

ata1

ubuntu unity masa üzeri kullanır. Yapmak istedikleriniz xfce masa üstü içindir. öncelikle ubuntuda xfce masa üstüne nasıl geçersiniz araştırın yada arkadaşlardan yardım alın .
aşağıdaki açıklamanızda gördüğüm kadarı ile bu masa üzerini kurmak istediğiniz anlaşılıyor. Yada xbuntu kurun xfce masa üstü olan ubuntu sürümüdür.
seçim sizin

yazan açıklamada sistem arch denilmektedir. Siz ubuntu kullanıyorsunuz biraz kafam karıştı  ;D

fsutil

Alıntı yapılan: OnurB - 17 Şubat 2016 - 23:41:26

İyi günler,

Sistemin Arch linux değil de Ubuntu kalması sizin için daha kolay olacaktır o yüzden bu konuda bir şey yazmıyorum.

Arc Darker temasını ve Super Flat Remix ikonlarını Ubuntu-Unity sisteme de kolaylıkla yükleyebilirsiniz, yani xfce olması şart değil. He siz derseniz xfce, unity e göre daha çok hoşuma gitti o zaman xfce kurabilirsiniz ama tema ve ikonları yüklemeniz için xfce şart değil. O yüzden xfce kurulumunu da es geçiyorum, -ki zaten bu konuda forumda anlatımlar var.-

Arc Dark temasını yüklemek için , [1] adresinden gerekli dosyaları indirin daha sonra [2]' deki komutları uygulayın.

Super Flax Remix ikonlarını yüklemek için , [3] adresinden gerekli dosyaları indirin. Daha sonra [4]' deki komutları uygulayın.

En son olarak da Unity Tweak Tool uygulamasını açın (kurmadıysanız öncelikle kurun bu uygulamayı-uygulama merkezinde mevcuttur.) Gerekli ayarlamaları oradan yaparsınız. Elimde ubuntu-unity sistem olmadığı için ona şuan bakamıyorum.

[1]

https://github.com/horst3180/arc-theme

Sağ tarafta "download zip" yazıyor, indirip zipden çıkarın dosyaları

[2]

cd ~/Downloads/arc-theme-master/

./autogen.sh --prefix=/usr

sudo make install

[3]

http://gnome-look.org/content/show.php/Super+flat+remix+icon+theme?content=169073

[4]

cd ~/Downloads/Super-Flat-Remix-master

cp -r 'Super Flat Remix' ~/.icons/

OnurB

Şey kusura bakmayın bilgim çok kötü benim sizi çok uğraştırıyorum farkındayım ama onu yaptığımda hata verdi.
/home/onur/İndirilenler/arc-theme-master   dosyanın uzantısı. Ben uzantıyı ekledim uzantısız yaptım ama böyle bir dosya yok dedi hep :(
Tekrardan kusura bakmayın pek beceremiyorum :(

bash: ./autogen.sh: Böyle bir dosya ya da dizin yok
hatası alıyorum.

fsutil

Alıntı yapılan: OnurB - 18 Şubat 2016 - 13:24:05
Şey kusura bakmayın bilgim çok kötü benim sizi çok uğraştırıyorum farkındayım ama onu yaptığımda hata verdi.
/home/onur/İndirilenler/arc-theme-master   dosyanın uzantısı. Ben uzantıyı ekledim uzantısız yaptım ama böyle bir dosya yok dedi hep :(
Tekrardan kusura bakmayın pek beceremiyorum :(

bash: ./autogen.sh: Böyle bir dosya ya da dizin yok
hatası alıyorum.

cd /home/onur/İndirilenler/arc-theme-master/

sudo make install

Böyle yaptığınızda olması lazım.

OnurB

Bu hatayı alıyorum ./autogen.sh: 10: ./autogen.sh: autoreconf: not found

fsutil

Alıntı yapılan: OnurB - 18 Şubat 2016 - 13:58:37

sudo apt-get install autoconf autogen

bunları kuralım bi de öyle deneyelim

OnurB

Şöyle bişi yaptım Unity ' den. Daha da sizin ki ne benzetme şansımız var mı ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Şubat 2016 - 14:45:40

Daha güzel bildiğiniz  linux türevleri var mı ? Sizce Arc Linux mu yüklemeliyim yoksa xubuntu mu ?

fsutil

Ubuntu hakkında çok bilgim yok. pencere kısımları resimdeki gibi oldu mu ?

Conky de kurabilirsiniz, Birazdan conkyrc dosyasını atarım buraya

OnurB

Pencereler aynen öyle  ama masaüstü şekli öyle değil sadece.

fsutil

Alıntı yapılan: OnurB - 18 Şubat 2016 - 14:50:22
Pencereler aynen öyle  ama masaüstü şekli öyle değil sadece.

Sanırım siz sol taraftaki paneli yok edip aşağıya bir panel koymak istiyorsunuz bendeki gibi. Bu mümkün mü bilmiyorum, diğer arkadaşlar mümkünse bu konuda yardımcı olacaktır.

Conky kurulumunu anlatayım, isterseniz onu da yaparsınız

sudo apt-get install conky

Bu dosyayı İndirilenler klasörüne indirin : https://goo.gl/WR6vyk

mv /home/onur/İndirilenler/.conkyrc ~/

Daha sonra alt+f2 ye basın çıkan yere conky yazıp enter a basın

OnurB

Teşekkürler Oldu :) Eğer diğer arkadaşlar masaüstünü o şekle çevirmeyi  biliyorsa sanırım tamamiyle aynı olacak görüntüsü :) Çok Teşekkürler.

Barış Can

iletileri okudum.
şu an kullandığın sistem, ubuntu. arch'a göre biraz daha bizim gibi başlangıç seviyesinde linux severler için favori dağıtım yani. her dağıtımın bir masaüstü de mevcuttur. örneğin, ubuntu unity'i yani kendi masaüstü yönetim sistemini kullanır. sen de şu anda, unity kullanmaktasın. ancak, arch tamamı ile dilediğin masaüstünü en baştan yükleyebildiğin bir dağıtımdır, zaten kod satırları ile yönetilir en başında. neyse, kafanı karıştırmadan konumuza dönelim.

anladığım kadarı ile asia'nın kurduğu masaüstü dağıtımı xfce.
unity yerine xfce kullanabilir misin? elbette kullanabilirsin.
bu[1] kategori, tamamı ile xfce masaüstü dağıtımı için hazırlanmış, gerekli bilgileri oradan alabilirsin. örneğin, şu an yapmak istediğin şey unity yerine xfce kullanmak ise, sabit konu başlığı olan xfce kurulumu ve kaldırma başlığından yararlanman mümkün.

ancak,
xfce kurulumu yaptıktan sonra, masaüstün ve verdiğin emekler unity'de kalır. dilediğin zaman unity'e geçebilirsin ancak xfce; varsayılan görüntüsünde gelir sana.

umuyorum anlatabilmişimdir. kısaca unity başka, xfce başka bir masaüstü yöneticisidir.
eğer tekrar uğraşabilirim, xfce kullanmak istiyorum dersen, kurup rahatça kullanabilirsin.

[1]: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?board=25.0

sevgiler.
» genelde hiçbir şey planladığım gibi gitmez.
» kişisel blog.

bourbaki

Düzenleme: Kendim hallettim gerek kalmadı.  ;D ;D

Alıntı yapılan: Asia - 18 Şubat 2016 - 14:12:11
Alıntı yapılan: OnurB - 18 Şubat 2016 - 13:58:37

sudo apt-get install autoconf autogen

bunları kuralım bi de öyle deneyelim

Merhaba hocam biraz hort gibi olacak ama ben de Arc-Theme'i yüklemeyi denedim  ./autogen.sh --prefix=/usr Bu komutu verdikten sonra şu çıktıyı alıyorum:
autoreconf: Entering directory `.'
autoreconf: configure.ac: not using Gettext
autoreconf: running: aclocal --force -I m4
autoreconf: configure.ac: tracing
autoreconf: configure.ac: not using Libtool
autoreconf: running: /usr/bin/autoconf --force
autoreconf: configure.ac: not using Autoheader
autoreconf: running: automake --add-missing --copy --force-missing
autoreconf: Leaving directory `.'
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p
checking for gawk... no
checking for mawk... mawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking whether make supports nested variables... yes
checking for pkg-config... /usr/bin/pkg-config
checking pkg-config is at least version 0.9.0... yes
configure: error: Could not determine GNOME version. Install GTK3 and its development files (libgtk-3-dev for Debian/Ubuntu based distros and gtk3-devel for RPM based distros).
    Acemiyim basit bir hataysa affola.

fsutil

Kullandığınız işletim sistemi ve sürümü nedir  @ubuntugecicem ?

bourbaki

Alıntı yapılan: Asia - 28 Şubat 2016 - 15:12:21
Kullandığınız işletim sistemi ve sürümü nedir  @ubuntugecicem ?
Ubuntu 15.10. Hocam o sorunu hallettim yükledim ama birkaç sorum var. Firefox Theme'i de yükledim ama sağ tık yaptığımda seçeneklerin üstüne gelince hiçbir türlü okuyamıyorum. Bunu değiştirmenin bir yolu var mı? İkinci olarak da, evrensel menüdeki ses bölümünde imleç üzerine gelmedikçe hiçbir şey görünmüyor bu Tema'yla mı alakalı yoksa bir sorun mu var?

ndhoa

Alıntı yapılan: Asia - 18 Şubat 2016 - 11:11:12
Alıntı yapılan: OnurB - 17 Şubat 2016 - 23:41:26

İyi günler,

Sistemin Arch linux değil de Ubuntu kalması sizin için daha kolay olacaktır o yüzden bu konuda bir şey yazmıyorum.

Arc Darker temasını ve Super Flat Remix ikonlarını Ubuntu-Unity sisteme de kolaylıkla yükleyebilirsiniz, yani xfce olması şart değil. He siz derseniz xfce, unity e göre daha çok hoşuma gitti o zaman xfce kurabilirsiniz ama tema ve ikonları yüklemeniz için xfce şart değil. O yüzden xfce kurulumunu da es geçiyorum, -ki zaten bu konuda forumda anlatımlar var.-

Arc Dark temasını yüklemek için , [1] adresinden gerekli dosyaları indirin daha sonra [2]' deki komutları uygulayın.

Super Flax Remix ikonlarını yüklemek için , [3] adresinden gerekli dosyaları indirin. Daha sonra [4]' deki komutları uygulayın.

En son olarak da Unity Tweak Tool uygulamasını açın (kurmadıysanız öncelikle kurun bu uygulamayı-uygulama merkezinde mevcuttur.) Gerekli ayarlamaları oradan yaparsınız. Elimde ubuntu-unity sistem olmadığı için ona şuan bakamıyorum.

[1]

https://github.com/horst3180/arc-theme

Sağ tarafta "download zip" yazıyor, indirip zipden çıkarın dosyaları

[2]

cd ~/Downloads/arc-theme-master/

sudo make install

[3]

http://gnome-look.org/content/show.php/Super+flat+remix+icon+theme?content=169073

[4]

cd ~/Downloads/Super-Flat-Remix-master

cp -r 'Super Flat Remix' ~/.icons/

konu önceden konuşulmuş ama ben de böyle bir görüntü yapmak istiyordum ubuntuya. benim kullandığım sürüm 14.04. bu adımlar bu sürüm için de aynı mıdır sorun yaşar mıyım? ve diyelim ki beğenmedik nasıl kaldıracağız ikonu ve temayı?

heartsmagic

14.04 sürümü, Arc teması için gereklilikleri karşılamıyor (GTK sürümü eski). Benzeyen ve gereklilikleri karşılayan farklı bir tema araman lazım. Destekleyen bir sürüm kullansaydın bu temayı barındıran PPA'lar mevcut. Kolayca kurup, istemediğin zaman kaldırabilirdin. Alıntıladığın yöntem elle kurulum, eğer kurulum betiği bir de kaldırma özelliğine sahipse kaldırılabilir, aksi takdirde dosyaları elle silmek gerekir. Sen deneme ama, söylediğim gibi desteklenmiyor sisteminde.

Simge seti ise basit bir şekilde ev dizinindeki gizli .icons dizinine kopyalanıyor, böylece kullanabiliyorsun. İstemediğin zaman silebilirsin kısacası.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.